Posnetek groženj varnostniku v Izoli

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Citat:
Dobi model obleko in pištolo, pa že misli da boga za jajca drži, da je glavni šerif z neomejenimi pooblastili, pa še (zmotno) da je uradna oseba.

Isto velja zate, od takrat ko si dobil tipkovnico?

Varnostnik ni nobena uradna oseba, tako da se moongoose iz svojih sintalovih dni al narobe spomni, al pa je bil narobe poučen. Ja se pa mnogi obnašajo kot da bi to bili.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.337
7.091
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kje lahko zate dobimo certifikat, da nisi gladek?
smile-1.gif
je ni uradne osebe ki bi ga lahko izstavila. Na zalost

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.054
113
Lublana
Obišči stran
Ma daj ne moralizirajte! Tisti pavijan je očitno ničvreden bedak in problematik in v naši deželi je še ogromno takih bumbarjev in še hujših ravno zato, ker so bolj zaščiteni, kot žrtve, policaji in varnostniki in ker morajo z njimi ravnati, kot s princeskami, si vse dovolijo. Takim samo šus! Pa ne v koleno, v glavo!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.337
7.091
113
pri taščici
Da, njegovo delo je, da je ustrezljiv. Tako bi moral temu trenirkarju prinesti cez pol izole (ker parkirisca in ulice so v privat lasti) poln kufer denarja. Ma ni cudno da smo tam kjer smo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Naj kak izolan napise lokacijo-naslov dogajanja da poiscemo v cigavi lasti je to parkirisce. Kot poznam izolo, ni veliko privat dvorisc. Ce pa to konkretno dvorisce je, pa naj si postavijo rampo.
Se mi zdi, da sem nekoč pri iskanju parkplaca zašel v to ulico, (ja, nebi smel in sem naredil prekršek,- a boste do mene tudi tako prizanesljivi, kot do varnostnika ki je to počel vsakodnevno in na vozišču parkiral), gre pa za slepo in ozko ulico,- širina za en avto, kjer nekdo, ki ni stanovalec te ulice nima kaj iskat. parkplaca nisem dobil, obrnil sem na nekem dvorišču, in šel nazaj. Naslednjič, ko sem spet tam iskal parkplac mi ni na misel padlo, da bi ponovil vožnjo tja. Ampak prvič pač nisem vedel, ker Izole tolk ne poznam.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Dokler se bo s takimi ravnalo v rokavicah, tako kot se je v tem primeru, bo Slovenija v kurzu. Specialna enota, obrazi prekriti, pol pa naj po Izoli išče in se maščuje...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Prepričan sem da je trenirkar s policaji na TI. Obnašanje policajev (še dobro da niso z rokami v žepu šli proti njemu) se mi zdi milo rečeno flegma. Kako hudiča sta mu dovolila da je trenirkar v pričo njiju varnostnika zbil na tla.
Krimič je vsaj s pendrekom vletel.
Varnostnik se mi zdi da je precej pravilno posredoval.
A sem syntičev komentar spregledal?....
No če te že zanima moje mnenje.
Bi pohvalil delo policije, saj sta policaja s flegma in umirjenim pristopom umirila situacijo, tako da ni prišlo do streljanja, poškodovanih ali mrtvih. No ja, lahko bi sicer še malo prej zadržali tisto prerivanje, ampak to ni zdej bistveno.
Varnostnik je ravnal neprimerno in tudi nezakonito, (beri zakon malce višje), nima on kaj repretirat pištolo in meriti proti neoboroženemu civilistu, v bližini vrtca. njegovo življenje ni bilo ogroženo. Upam da bo izgubol licenco in dovoljenje za nošenje orožja. Psihično ni dorasel situaciji, naslednjič bo v strahu še koga ustrelil.
Občan se je vsekakor tudi obnašal neprimerno, očitno mu je bilo zadosti, da varnostniki vsakodnevno obračajo na njegovem dvorišču, kršijo CCP, ko vozijo v ulico, ki je namenjena samo stanovalcem.

Saj kako pa se je spor začel? Škoda da ni še to posneto.
Najbrž sta varnostnika kot že mnogokrat prej spet zapeljala v ulico, kjer je za njih vožnja prepovedana, tam nimata kaj počet, obračala na občanovem privatnem dvorišču, tam ovirala promet stanovalcem, ko pa ju je ta občan opozoril, je en varnostnik mislil, da če ima pištolo in uniformo, da je nedotakljiv in vsemogočen, po vsej verjetnosti je bil pameten, kaj kaj boš ti men varnostiku pametoval, in se je konflikt začel, no pol se je vidlo , da ta varnostnik le ni tako pogumen, kot se je verjetno sprva šopiril in je (nezakonito!!!) potegnil pištolo, kar je občana še dodatno razkurilo.

Za tiste, ki mislite, kako se z pištolo umirja situacijo je to lep primer, da se motijo. In za tiste, ki mislijo kako je varnostnik ravnal pravilno vprašanje, zakaj je en varnostnik ravnal popolnoma drugače kot drug?
itaq da sta policaja profesionalno opravila svojo nalogo v prvem delu. Umirjeno. Čudi me samo, da nista drugače reagirala, ko je fizično napadel pred njima oboroženega varnostnika. Mislim tako, da sta ga podrla pa vklenila.
Samo zakaj so se varnostniki pregovarjali z njim in objašnjevali da bodo samo obrnili in šli, ko je občan udaril po avtu. V tem času objašnjevanja, bi se že zdavnaj odpeljali in opravili nalogo varovanja denarja. In seveda obvestili policijo. A so mislili, če mu bodo objasnili, da gredo naprej jim bo skuhal kavo?!?! Mislim, da je bila napaka varnostnikov prav v tem, da niso smeli iz vozila in upozarjati naj se umakne. Kolk mi je jasno iz komentarjev, naj bi bil ta nasilni občan na svojem. . Ko se je pa stvar še bolj zakomplicirala, je pa eden hotel reševat kožo z strelnim orožjem. Sta se vsak na svoj način šopirila. Ne zagovarjam občana, ker pravte, da je znani nasilnež. Mogoče, je kakšna stara zamera, pa je obveljal pregovor "prišel boš ti na moje dvorišče"
tongue-1.gif

Če bi bil oborožen rop, bližina vrtca ni prepreka, da v res kritični situaciji ne bi bilo uporabljeno orožje varnostnih organov. Seveda z ukrepi, ki bi jih morali zraven še zagotoviti. Kakšni so točno ukrepi za zagotovitev varnosti teoretično vemo.... v praksi pa popolne varnosti ne moreš/težko zagotoviti(š).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Ma daj ne moralizirajte! Tisti pavijan je očitno ničvreden bedak in problematik in v naši deželi je še ogromno takih bumbarjev in še hujših ravno zato, ker so bolj zaščiteni, kot žrtve, policaji in varnostniki in ker morajo z njimi ravnati, kot s princeskami, si vse dovolijo. Takim samo šus! Pa ne v koleno, v glavo!
Možno da je tip problematik, ampak varnostnik v tem primeru pa tudi ni nedolžen.

Če spomnim, kolk se usajate, pa kakšne kazni bi vse nabili, če nekdo parkira na invalidskem parkplacu, četudi jih je poleg še 5 praznih. Ko pa tu varnostnik zaparkira celo ulico, obrača na nekem privatnem dvorišču, potem pa še s pištolo meri na neoboroženega občana ga pa branite in opravičujete na vse pretege.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Citat:
Dobi model obleko in pištolo, pa že misli da boga za jajca drži, da je glavni šerif z neomejenimi pooblastili, pa še (zmotno) da je uradna oseba.

Isto velja zate, od takrat ko si dobil tipkovnico?

WOW po 2 tednih že pametuješ?
evil.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.934
675
113
Citat:
Varnostnik je ravnal neprimerno in tudi nezakonito, (beri zakon malce višje), nima on kaj repretirat pištolo in meriti proti neoboroženemu civilistu, v bližini vrtca. njegovo življenje ni bilo ogroženo.

Kako lahko rečeš, da njegovo življenje ni bilo ogroženo, če pa je tip napadel varnostnika in ga zbil po tleh vpričo policije?

Da sploh ne omenjam tegale ob 0:45, ko psiho reče:

"Spravi pištolu ker bo boljše zate. Si ti normalen? Si ti normalen klinac? Zej boš vidu ka bom jaz prnesu. Zdej si najebal lej. Imam jes..."

Potem, pa pride policija in začne z umirjanjem situacije....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Varnostnik je ravnal neprimerno in tudi nezakonito, (beri zakon malce višje), nima on kaj repretirat pištolo in meriti proti neoboroženemu civilistu, v bližini vrtca. njegovo življenje ni bilo ogroženo.

Kako lahko rečeš, da njegovo življenje ni bilo ogroženo, če pa je tip napadel varnostnika in ga zbil po tleh vpričo policije?
"Spravi pištolu ker bo boljše zate. Si ti normalen? Si ti normalen klinac? Zej boš vidu ka bom jaz prnesu. Zdej si najebal lej. Imam jes..."
In kako je bilo varnostnikovo življenje ogroženo preden je varnostnik potegnil pištolo?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ne trudi se več, ker se vidi, da prav namerno kontriraš, ko vidiš kak lepo se ti vsedejo na tvoje poste.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.934
675
113
Citat:
Citat:
Citat:

In kako je bilo varnostnikovo življenje ogroženo preden je varnostnik potegnil pištolo?

Tega na posnetku ni videti je pa sigurno tip že prej skakal v varnostnika, ker če nebi potem se tudi varnostnik nebi z njim ukvarjal ampak bi raje opravil svoje delo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Citat:

Varnostnik ima 50kg, tip zraven pa 150kg, verjetno bi moral pocakati da ga tip zajaha preden potegne pistolo?
smirk-1.gif
Varnostnik je ravnal popolnoma pravilno da se je pocasi vracal do vozila in hkrati drzal tipa na distanci. Sicer v tem primeru v kaki drugi drzavi tip dobil se kaj drugega poleg ovadbe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Zakaj nimajo pri nas varnostniki in/ali policisti štrom pištol? Saj verjetno niso dražje, kot navadne ? Saj nismo kolumbija, kjer bi policija redno uporabljala strelno orožje, za takšne divjake pa bi štrom prišel kar prav...pa za koga drugega tudi kdaj, ker z metki ravno ne moreš takoj opletat

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.