No, USB kljucek je bil zgolj primer, erikson je dal nekaj drugih ...
Naj bo torej nekaj, po cemer se te ljudje zapomnijo v pozitivnem smislu, torej tainta mi je dal tointo uporabno stvar, ne pa tainta mi je dal se sedemnajsto flaso alkohola (pa cetudi je to Hennessy XO ali boljsi), ki je nikoli ne bom popil. Isto velja za rokovnike in podobno saro, tega je vsako leto cel kup.
Prej sem razmisljal o tem ali bi dodal se eno idejo ali ne, zdaj sem se pa odlocil za to:
Pri nas imas drustva, ki delajo kaksne dobre stvari, v katere verjames (oz. predstavljas svoje podjetje tako, kot da verjames vanje). Za svoj obstoj imajo kot enega od virov tudi prodajo artiklov s svojim logotipom. Npr.
Zverca je drustvo za pomoc zapuscenim zivalim, ki ima vsako leto svoj koledar (v bistvu dva, en je "pasji", drugi pa "macji"). Ce si dovolj velika firma in imas namen deliti koledarje, je smiselno, da se povezes z njimi, nabavis doloceno kolicino koledarjev po veleprodajni ceni (oni se vedno dobijo nekaj denarja), na koledarju sta pa odtisnjena oba logotipa, torej tvoj in od njih, da se ve za kaj je denar sel. Tako darilo doseze svoj ucinek ze preden ga prejemnik sploh dobi, dodatno pa bo morda koga vzpodbudilo k razmisljanju in kaksnih ukrepih.
Takih drustev je mnogo ... morda imas kaksnega sorodnika, ki je povezan z dolocenim podrocjem (denimo koga z napako v razvoju ali kaj podobnega) in lahko tako pomagas celi skupini naenkrat. Pomoc gre preko obsega zacetnega vlozka, ker jih s tem v bistvu reklamiras (in bo morda se kdo naprej kaj pomagal). V glavnem, najbolj butasto je vreci denar za nekaj, za kar ze vnaprej ves, da je ljudem vseeno. "Uh, flasa whiskeya, hvala lepa ... ce verjames" ... jebes to.
Jaz dobim alkoholnih pijac res zelo malo, pa ne bi rekel da sem malo zejen clovek
, ampak zaloga se mi pa kar nabira in se nikakor noce zmanjsati. Ne meci denarja stran, edino korist ima pa kaksen Mercator.