poslovna darila

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
No leto se bliža koncu pa me malce zanima če že kaj razmišljate kaj se bo podarjalo letos? Sam sem mogoče mnenja, da je najbolj vredno tisto kar se poje ali popije....tako, da bo verjetno v akciji flaša žganice + nekaj sladkega.

Ma kdo še kakšen dober predlog....za neko zmerno ceno nekaj takega da pade v oči.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Moje izkusnje so take, da se te flase (vino in se posebej zganje) potem pridno nabirajo, razen ce jih das kaksnemu kroniku
smile-1.gif
No, saj je z vecino poslovnih daril tako, da so povsem nekoristna, izjema so denimo USB kljucki (ce ga ze sam ne rabis, bo se vedno kaksnemu orodniku prisel prav) in podobne zadeve.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
USB kljucek je uporaben, ce je vsaj 4, 8 gb ali vec. Tle pa vsi skrtarijo z nekimi 512 mb itd. Mene bi blo sram dat to iz rok. Enako vzigalnike in podobno sranje.!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Od vseh daril, ki sem jih dobil, imam v uporabi samo še nož za odpiranje pisem, radijsko vodeno uro / toplomer in malo bolj kvaliteten dežnik. Z vsemi tremi podjetji še vedno sodelujem.

Alkohol je vedno zraven, ampak tisto nikoli ne veš, od koga si kaj dobil.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pri USB ključku se mi bolj kot kapaciteta zdi pomembna hitrost branja in zapisovanja. Nič ne koristi 8 giga, če se zadeva potem nalaga žnj ur. No, pa saj itak 90% prejemnikov vidi USB ključek le kot USB ključek...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, USB kljucek je bil zgolj primer, erikson je dal nekaj drugih ...

Naj bo torej nekaj, po cemer se te ljudje zapomnijo v pozitivnem smislu, torej tainta mi je dal tointo uporabno stvar, ne pa tainta mi je dal se sedemnajsto flaso alkohola (pa cetudi je to Hennessy XO ali boljsi), ki je nikoli ne bom popil. Isto velja za rokovnike in podobno saro, tega je vsako leto cel kup.

Prej sem razmisljal o tem ali bi dodal se eno idejo ali ne, zdaj sem se pa odlocil za to:

Pri nas imas drustva, ki delajo kaksne dobre stvari, v katere verjames (oz. predstavljas svoje podjetje tako, kot da verjames vanje). Za svoj obstoj imajo kot enega od virov tudi prodajo artiklov s svojim logotipom. Npr. Zverca je drustvo za pomoc zapuscenim zivalim, ki ima vsako leto svoj koledar (v bistvu dva, en je "pasji", drugi pa "macji"). Ce si dovolj velika firma in imas namen deliti koledarje, je smiselno, da se povezes z njimi, nabavis doloceno kolicino koledarjev po veleprodajni ceni (oni se vedno dobijo nekaj denarja), na koledarju sta pa odtisnjena oba logotipa, torej tvoj in od njih, da se ve za kaj je denar sel. Tako darilo doseze svoj ucinek ze preden ga prejemnik sploh dobi, dodatno pa bo morda koga vzpodbudilo k razmisljanju in kaksnih ukrepih.

Takih drustev je mnogo ... morda imas kaksnega sorodnika, ki je povezan z dolocenim podrocjem (denimo koga z napako v razvoju ali kaj podobnega) in lahko tako pomagas celi skupini naenkrat. Pomoc gre preko obsega zacetnega vlozka, ker jih s tem v bistvu reklamiras (in bo morda se kdo naprej kaj pomagal). V glavnem, najbolj butasto je vreci denar za nekaj, za kar ze vnaprej ves, da je ljudem vseeno. "Uh, flasa whiskeya, hvala lepa ... ce verjames" ... jebes to.

Jaz dobim alkoholnih pijac res zelo malo, pa ne bi rekel da sem malo zejen clovek
smile-1.gif
, ampak zaloga se mi pa kar nabira in se nikakor noce zmanjsati. Ne meci denarja stran, edino korist ima pa kaksen Mercator.

19. jul 2007
2.910
1.623
113
Kar do dobim, in kar dajemo (bolj malo).

Veliko bolj zaleže, da daš nekaj manjšega pa tisto res kvalitetno kot pa nekaj "kao full velikega" pa tisto šrot.

Veliko bolj uporabljam res kvaliteten kemik, kot pa neko slabo torbo (teh torb mam ze toliko da ni res), ali kokt so rekli zgoraj, noj bo v redu USB ključek ali pa nič.

Še to, če je zadeva brandana, naj bo s stilom in diskretno, veliko bolj zaleže.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Poglej se iz te plati. Kaj mi pomaga hiter zapis, ce je pa gor placa za par dokumentov...? Skratka lahko mi das super druper hiter iz titana kljuc 128, 512 MB pa mi nic ne pomaga. Se mi jih par valja po predalu.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Dejte men poslat vse tiste kurčeve 512MB USB ključke, da jih ne boste stran metal oziroma da se ne bodo po predalih valal.

Jst uporabljam USB-je dnevno, pa večinoma glih take reklamne, ki jih imam obešene zravn ključev...

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Pri nas bomo imeli letas dinamo led svetilke in zimske pletene kape. Za potisk svetilk sem že dogovorjen.
Glede vezenja me pa zanima kdo je najugodnejši ponudnik na relaciji Sežana - Ljubljana? Do zdaj smo vezli pri vezenje nina, vendar se ne spomnim kakšna je bila cena. Bom pa imel samo cca 150-200 komadov.

Razmišljam še da bi dal tiskati podlogoe za miške, kakšna se vam zdi cena 2.5€/kom, pr količini 150-200.

Lp, burgy

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bos delal podloge za mis, naredi take, da bodo uporabne (torej da bi jo sam imel namesto tiste, katero iams sedaj). Jaz imam kar nekaj zanic podlog (pretanke, prevec trde, na vrhu gladka plastika itd.), najbolj vsec so mi pa ene stare - ja, poslovna darila oz. reklamni material - ki so se najbolj podobne debeli neoprenski obleki (na vrhu pa je nekaksen tekstil). Miska lepo tece po tem, hkrati pa se takoj ustavi (na plasticnih podlagah kar drsi naprej ...).

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
To je res, če je podloga slaba hitro roma v smeti. Je boljše imeti list papirja spodaj kot slabo podlogo. Se moram zmenit, da mi pošlje en vzorec.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz jo in ne poznam nikogar, ki je ne bi (pa imajo zdaj vsi opticne misi). Na mizi mis drsi in je posledicno nenatancna (se ne ustavi sama od sebe, ko jo nehas porivati v eno smer, ampak gre se malo naprej). S primerno podlogo ne drsi nic in je tako precej bolj precizna.

Tehnicno pa mis deluje tudi brez, tako kot tehnicno avto deluje tudi z lesenimi kolesi
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sem hotel isto napisat, glede uporabnosti podloge. Nazadnje sem dobil po pošti od loterije slovenije. Premajhna, pa povsem zmede miško, tako da kurzor kar precej skače. Je šla v koš po minuti. Uporabljam prazen A4 list, nalepljen na mizo še naprej.
zmaga.gif

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Letos sem jaz zadolžena za novoletna darila, kaj pravte na tole:

-Krema za roke, ekološka, taka manjša super za met ob compu, ne masti rok; zraven sem mislila dat instant kavo (eno vrečko); pač oprema za v službo, pa kakšen dober hudomušen tekst za oboje
-Knjiga, ne predraga, za pomembnješe poslovne partnerje, ker me moti, da nikol več ne podarjamo knjige, pa je to zlo lepo po moje

Moški del tima, sicer pravi, da usb ni nikoli odveč...ampak jst sm že naveličana teh reklamnih, ki so itaq premali, da bi kaj uporabnega dala gor; šalic imam dovolj, podlog in reklamnih majic ter koledarjev pa ne uporabljam ker je bilo vse do sedaj kar sem dobila za darila bz.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
pa vi te podloge sploh še uporabljate? Jaz je že dolgo ne.

Pomojem je ne uporabljam odkar nimam več kroglice v miši...
grin1.gif

Lesena podlaga pisalne mize mi povsem zadošča za vse - od oblikovanja v Photoshopu do igranja 3D streljačin. Večjo natančnost rabijo kvečjemu kakšni CAD programerji, teh je pa - predvidevam - zelo malo med vsemi prejemniki poslovnih daril...
smirk-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik banana pravi:
Letos sem jaz zadolžena za novoletna darila, kaj pravte na tole:

-Krema za roke, ekološka, taka manjša super za met ob compu, ne masti rok; zraven sem mislila dat instant kavo (eno vrečko); pač oprema za v službo, pa kakšen dober hudomušen tekst za oboje

Za zenske bos menda ja sama vedela, kaj je najboljse
smile-1.gif

Sploh ne razumem od kje ta fama o 128 in 512 MB modelih (to je bilo skoraj 10 let nazaj); mati so mislim da dve leti nazaj dobili 1 GB kljucek, kar je bila takrat sicer malce podpovprecna kapaciteta glede na to, kar so ljudje kupovali sami zase, a vseeno vrh glave dovolj zanjo za prenasanje dokumentov, slik z dopusta za pokazat kolegom itd. Danes morajo biti v tem cenovnem rangu vsaj 4 GB modeli (v maloprodaji v eni slovenskih online trgovin 8.82 EUR kos), 8 GB so pa 12.97 EUR kos, torej tudi ne prohibitivno dragi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
KSZ

Pa ne da nekateri dejansko še talajo alko? To je danedanes že bolj ali manj žalitev.
Najbolj so mi butasti cepci s koledarjem + flaša.

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
kocka je padla, pri nas bodo punce dobile:
-1x balzam, vsestransko uporaben, lahko je krema za roke, noge, obraz...karkoli pač
Dodana vrednost darila: organski izdelek (brez sintetičnih dodatkov...), mnogostranska uporaba, praktična embalaža pa še roza je"

fantje dobijo:
-športne nogavice
Dodana vrednost: vsestransko uporabne, antibakterijske in oh in sploh dobre za šport!

Vip stranke:
-ne dobijo nič posebnega, ker so nogavice pobrale velik del budgeta.
O logotu, kje in kaj še razmišljam, rada bi predvsem, da si ljudje zapomnijo darilo in ni samo eno izmed....