poroka vs. koruza

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Prav,.good luck,...
zmaga.gif

Mimogrede, a veš, da v Sloveniji sploh ni možno uradno sklenit poročne pogodbe oz. da v primeru ločitve ne velja nič? V tem primeru najbolje, da se sploh ne spuščaš v vezo, ki privede do skupnega življenja, boš najbolje obvaroval svoje premoženje, ker tudi če bo tvoja bejba doma in ne bo prinašala finančne koristi v familijo, se bo upošteval pri delitvi premoženja tudi njen prispevek v obliki gospodinjenja, skrbi za otroke,...itd.itd...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Prav,.good luck,...
zmaga.gif

Mimogrede, a veš, da v Sloveniji sploh ni možno uradno sklenit poročne pogodbe oz. da v primeru ločitve ne velja nič? V tem primeru najbolje, da se sploh ne spuščaš v vezo, ki privede do skupnega življenja, boš najbolje obvaroval svoje premoženje, ker tudi če bo tvoja bejba doma in ne bo prinašala finančne koristi v familijo, se bo upošteval pri delitvi premoženja tudi njen prispevek v obliki gospodinjenja, skrbi za otroke,...itd.itd...

In točno zaradi tega, se jaz nebom ne ženil. Vsaki dan pred drugim skupnim letom, pa grema za 24 ur nazaren
cool-1.gif

malkom še sebi ne da, kajšele komu drugemu...

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Napisano na žlahto je že zdaj, pa še blontne nisn našo.
cool-1.gif

OK, ampak čist pošteno - niso stvari tudi dejansko od žlahte? Ker če prav razumem živiš doma, med vikendom pri teti, voziš pa mamin avto. Po moje bo malo drugačna situacija, ko si boš sam oz. z bjondo kupil bajto in boš razmišljal da bi jo na mamo dal pisat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dejansko sem doma-doma, in pri teti ki ne živi v slo, in avto je prav zares pisan na sestro
smile-1.gif
Svojega nimam nič.
Še naročnina od mobitela ni na moje ime. Mene v osnovi ni nikjer. Brez vsake lastnine, premoženja. Če bi se dalo,
bi še diplomo mel na drugem imenu.

Z bjondo pa nebom kupoval hiše, če ze kupoval/gradil/kradel/whatever, bom sam. Da mi nebo kdo česa kdaj očital
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
žlahta te še lahko najprej nategne, ravno iz tega vzroka ker slepo zaupas kao familiji. Jaz nobenmu ne dam nic pisat, raj kakemu prijatlu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
žlahta te še lahko najprej nategne, ravno iz tega vzroka ker slepo zaupas kao familiji. Jaz nobenmu ne dam nic pisat, raj kakemu prijatlu.

Vidim da se mate doma ful radi in to.

Nevem mi si pač bolj zaupamo, recimo smo vsi pooblaščeni za dvig denarja na banki en pri drugem & podobno...
Sej vseeno na koga pišeš, samo da pijavka v primeru ločitve ne dobi niti centa, kvečemu ji bek vzameš tistega twingota ki si
ji ga kupil. Oz vsaj polovico vrednosti po e.taksu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Pa jo boš na mamo pisal?

gefreilch! Kaj si pa mislo? Mama, sestra, lahko se bajta da tut v "erbe-rento" dokler živiš je hiša v tvoji uporabi,
jo vzdržuješ, nisi pa lastnik, v zameno za vzdrževanje dobiš streho nad glavo, ko se starca stegneta je tvoja.

1000 in en način je kako se zavarovat. Če pa imaš predporočno pogodbo, overjeno pri notarju, vsak z svojim odvetnikom,
kjer se ona zaveže, da v primeru ločitve noče in nesme zahtevati niti €, pa še toliko lažje.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
itak, ampak do kolega imas vseeno neko distnanco in temljito premislis, pri familiji pa mas malo zamegljen um...
poznam take in drugacne primere, in nema ništa.
evil.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
predporočna velja pravno ravno tolko kot tvoja beseda na alterju. Torej jebeštrga kej

grims-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Glej, dokler razmišljaš o svoji bodoči partnerki kot o glupi bjondi tak dolgo še itak ne boš niti približno zrel za resno debato v temi poroka vs. koruza

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Od spočetja do rojstva je zadost časa za planiranje in poroko.
grin1.gif

Ni ga dnarja, da bi se obremenjevala s poroko zato, ker bom noseča
bonk.gif
, pa tut ne mislim skakat po magistratu s trebuhom....
Sicer pa je sama priprava na poroko velik psihični pritisk, ogromno letanja, kar pa za nosečnico (sploh kakšno rizično) ni najbolj pametno. Recimo, kolegica se bo poročila junija in zadnje tri mesece leta okol zaradi tega kot nora, pa nakup njene obleke, pa njegove, pa gostilna, pa vabila, pa bend, frizerka, make-up....jaoooo
shocked-1.gif

V tej temi sem ugotovila, da je na Alterju nekaj fejst dedcev, katerih razmišljanje me je prav pozitivno presenetilo
zmaga.gif

Še tole sem se spomnila....plačevanje ohceti s strani staršev. Niti v sanjah mi ne pride na pamet, da bi sprejela, da moji/njegovi ali oboji plačajo najino poroko...niti v sanjah. Itak pa ne bo klasične ohceti....če bo seveda tut on za!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
malcom: Ti ko vse uporabljaš od žlahte. Kaj se zgodi če se tvoja žlahta loči (tvoja dva starca ali sestra?)
Jaz imam flet napisan na svoje ime in verjemi da imam tudi shranjeno s katerga računa se je plačal in kdaj. Tko da "žena" lahko kar pozabi na stanovanje v primeru ločitve. Sem ga kupil preden sva se spoznala in ona lahko dejansko zahteva samo vložke katere je vložila v njegovo vzdrževanje in obnovo.
Če pa bi nekaj skupaj kupila potem je pa druga pesem. No ona je sedaj avto kupila, kater je pisan na njeno ime, vozila ga bova po vsej verjetnosti oba, živela pa v mojem fletu.

Za 8.000 evrov je že kar "lepa poroka s kar nekaj svati-ki ponavadi ne pridejo praznih rok. S 1.2. ni niti upravne takse več za poroko, tko da... se lahko poročiš zastonj!(rabiš nevesto in dve priči)
Je pa res da lahko daš samo za sposoje obleke 500 E (sploh ženske), čeprav si jo lahko kupiš za 200 evrov čisto spodobno.(moški jo nosi še kdaj kasneje, ženska jo pa proda recimo po polovični ceni na bolhi)

Predporočna pogodba v SLO ne velja pa jo lahko sklepaš zaradi mene na notarski zbornici

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
kompliciraš za brez veze!

Če stapartnerja 'normalna' se ob morebitini ločitvi tudi normalnozmenita kaj je od koga oz. kako si bosta delila skupno ustvarjeno premoženje. Precej preprosto (za normalne ljudi).,..ni mi pa jasno kako se lahko bivša zakonca (torej dva,ki sta živela skupaj leta in leta) vlačita po sodiščih in se pogovarjata samo še preko odvetnikov (kar pa je že druga tema).

Midva sva pri nakupu nepremičnien naredia tako, da sva pisala delež nepremičnine glede na znesek, ki ga je kdo prispeval..torej ta del je poštiman. To da bi se pa jaz jajcal zaradi ene tone pleha, pa TV sprejemnika...mi pa na kraj pameti ne pride. Zaradi mene in ljubega miru da vse odpelje (ampak teh problemov nimam oz. jih tudi ne bi imel - ker toliko že poznam svojo ženo).

Tako da....ne iskat izgovorov, kaj bo potem če se ločiva...nato je treba misliti prej- torej ali sta prvenstveno sploh za skupaj (človek kot človek).

Pa še nekaj je..poznam precej mladcev in mladenk, ki so prisegali da se ne bojo poročili......pa so se, o pa kako!!!....neverni so delali zakramente, molili ko pri norcih, samo da je bila cerkvena poroka (je prav zanimivo opazovati to 'blišč in bedo kurtizan'.).

Počakajte da pridete enkrat do tistega..kaj sedaj

Takrat se spomnite kaj vam partner pomeni, kaj družina in kako vse skuaj simbolično 'zapečatiti'...ter potem ko pade odločitev jo po svoje (torej kot vama najbolj paše) naredta ta dogodek nepozaben.

(tudi ti Malko...potem pa, ko boš dahnil DA skoči prebrat v arhiv tole temo kake si takrat, ko si bil 'še mlad' kvasil
smile-1.gif
)

Amen!
evil.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz pa tudi malo ne: zakaj ste vsi tako proti temu, da starši plačajo za poroko? Meni se to ne zdi nič takega. Tudi sama bom, če bom mela froce in če se bodo želeli poročiti, rade volje plačala za fešto, če bo le dnar pr bajti. Konec koncev je to za mlad par kar velik strošek, pa ponavadi imata že itak precej drugih stroškov (nakup stanovanja, otroci...), medtem ko so starši ponavadi že kolikor toliko ok situirani, nimajo neki izrednih stroškov...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Za ta denar, ki se ga zmeče za te ceremonije, se pravi cca 8-10.000€ raj rečem, da mi plačajo ornk počitnice, da ne govorim, da se dobi že kakšen kul avto za ta denar. Meni se zdi bedarija trošit denar za neke daljne sorodnike, ki mi praktično nič ne pomenijo.

LP

Nazadnje urejeno: