Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Poroko podpiram, logično saj sem tudi sam poročen. Noben koruznik me ne prepriča, da je to enako.
Kaka je razlika? Eni se ločijo po enem letu, treh, petih, moja sestra je na koruzi ze 10 let, pa ni nobenih težav na
obzorju, daleč od tega, prava pravcata družina so, in sreči kar ni konca, živijo dobro, z vsemi se razumejo, kregarije ni,
vrjetno zato ker sta si tako odkrita med sabo... In nek papir tega nebi podkrepil.
Poroka ne garantira trdnejšega zakona. Če je en od partnerjev [censored], skače čez plot, pije in nasploh serje, ga
ni poročnega papirja ki bo zdržal te probleme. "Poskusima rešit zakon; bo jima bol uspelo, kot pa če nebi bla poročena?"
Ni pojnta ženit se, v 21. stoletju smo, 90% je ateistov, zatorej zakaj sploh ženit? Grema na urad, poštemplama papire in
sma poročena. Big deal. Kje je pa garancijski list, da moje nove žene nebo naskočil kak mlajši junec? Nekak je ni ne?
Joj nemorem sem poročena al pa joj nemorem mam partnera ze 10 let, se čuje nekako isto, ali?
2 priimka sta pa že itak modna muha.
Pa da ne govorim koliko se na koruzi prišpara, ločeni naslovi na papirju, otroški dodatki, dodatki za samohranilništvo,
kasneje štipendija otroku... če nas tak ožemajo z davki, se je treba neki tut nazaj obesit na državni proračun. Že
itak stane jebeni vrtec po 200-300€, to je v petih letih en lep mali kredit, kot samohranilec je to dosti manj...
Poroka my ass!
Če se že bom ženil (kot sem omenil v katerih pogojih), se nebom ženil na papirju sploh, naredil bom ohcet, fake
župnika, prstani, čaga in to je to, pa dalje furam koruzo, ker je dost ceneje. Zaj al mam tisti papir al ne, ohcet je bil,
pijanega so me vlekli iz bordela v bordel in to je to.
Kaj pa ko se moreš ločit? Kaj pa ko prelomiš vse zaobljube? Naenkrat pa poročni list ni več vreden nič...
Treba po odvetnike, kregarija od koga je froc, deljenje fifty fifty, žena ti pobere pol hiše, pol vikenda, drugi
avto, pol motora, lahko obdržiš čoln ampak prikolica je njena, in lepo te je ožela za tam od oka 100€, sama
pa finančno ni prispevala praktično nič... Čestitke, pravkar vas je nategnila vaša dozdaj boljša polovica, dejansko
ni bla boljša, le pametnejša. Poročni list pa v zlati okvir pa na steno, da vas bo spominjal do konca svojih dni,
kako so vas v parih letih nategnili za do konc živlenja.
Predporočna pogodba? Ja kaka pa je to ljubezen, brez zaupanja, pa tako sta se mela rada
Butli!