poroka vs. koruza

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Poroka je kr neki. Za tist denar popokam drago in greva potovat dokler keša ne zmanka!
cheer.gif
Moj plan je bil najmanj pet let kuruze kot testni čas.
Pred petnajstimi leti bi nekaj podobnega storil tudi sam,ampak ker ženske ljubijo vse tisti ceremonjal se bojim da se tvoja draga ne bo strinjala s tem. Pred nekako letom sva se z ženo spet pogovarjala o tem in sedaj je tudi sama priznala da bi morda boljše naredila če bi bila kar na kuruzi, ker sama poroka itak ne popravi ali pokvari tistega kar ni. Da ne bo pomote midva se kljub skoraj dvajsetim letom skupne poti še vedno razumeva zelo dobro, morda z leti še boljše.
Drugač pa velik sreče vsem !

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Tako zelo velikih čustev do poroke ne gojim, da bi insistiral na njej, kljub temu, da partnerki ne bi bilo do nje
priden.gif
). Nekako se mi zdi, da je vendar le neke vrste nadgradnja odnosa, v katerem obojestransko dopolnjuje drug drugega. Je pa dejstvo, da je pametno pred takimi zadevami, kot so poroke, otroci... živeti skupaj, ker na ta način spoznaš partnerja v drugačni luči, kot sicer.
Ampak over all, I´m for it
zmaga.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Si ti malo na glavo padel pri teli ceni?

Po meri narejena designerska obleka+torbica zanjo: 450 EUR
Po meri narejeni čevlji: darilo
Po meri narejena obleka zanj: 350 EUR

Malalanovi prstani: 1000 EUR

Ljubljanski grad: zastonj (mene je tud skor kap)
Cerkev: Se nimam pojma, ampak vec kot ene 400 EUR ne bo

Hrana + pijača v jako orenk gostilni 5*: ene 3500 EUR
Drugi stroški: 1000 EUR

Tole je za malo čez 50 ljudi, ker cele žlahte, pol folka ki naju je videlo enkrat v življenju in ostalih "kolegov", ki bi prišli žret jaz ne mislim vabit. Če komu kaj ni prav lahko odjebe, hvala.

Kje je tle 10k EUR jaz pojma nimam. Ajde, recimo, da bi lahko brez težav nabili še unih par jurjev zraven, če bi imela potrebo po "joj, veš, rabiva rože, pa za šrango je treba neki dat, pa mlajčke, pa darilca za goste"... Ja, right. Če je komu poroka tisti "življenski cilj", in "trenutek, ki se ga bova spomnijala vse življenje, ker potem imaš samo še otroke in umreš"., potem naj izvoli.

Nama je pa opravičilo da nabereva kolege iz celega sveta za en orenk žur. Preden spizdiva v Avstralijo in na Novo Zelandijo za 5 tednov.
wink-1.gif

Skratka, ja, jasno da se da neomejene količine denarja zapravit. Ampak treba pa ni
wink-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
S to, ki se trenutno zapletam, je že takrat ko sva bila samo kolega povedala da poroke ne želi. Seveda se je treba prilagajat en drugmu. Če pa se bi že mogu poročit, bi se pa izključno v družinskem krogu. Eni pridejo samo zato ker morjo, pol so zamire če koga ne povabiš.... Že kot povabljenc se izognem poroke, ker mi je nekako bedno vse skupaj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
No prisel si na slabih 7 jurjev.

Dodaj dvotedensko poročno potovanje, pa si na desetih jurjih. Oprosti, jaz v Kranjsko goro na medene ne mislim it,
torej rečema Bora Bora, hawaii, križarka, pa sma takoj čez 10 jurjev.

50 ljudi?

Čakaj malo, lani na RD sem jih imel 34 pa sem povabil prijatelje in par kolegov, od punce par kolegic in to je to.

Kje so moji in njeni bratranci in sestrične, tete in strici, njeni kolegi in kolegice, razni sošolci...

Tukaj brez pretiravanja jaz pridem na 60 mimgrede, pa morem zbirat koga nemorem povabit.
Tak da ne delam nobenemu krivice, mam 80 ljudi mimogrede. Sam sem bil povabljen do zdaj na
9 porok. Torej "mores" zarad bontona te povabit tudi sam, 9x2 = 18 ljudi, nekateri majo otroke, 25 folka
samo "iz bontona".

Tukaj "ubiješ" deset jurjev, pa nimaš ultra poroke. Tam za 25 jurjev se naredi ohcet tako treba, če se že ženim
se bom ženil v stilu. Ampak ker sem škrt nedam 25 jurjev za poroko, ampak si grem raje dokončat na vikend
ob morju, bazen, pa še ostane mi kaki jurček da naredim eno orng feštico ob morju, pardon, bazenu.

Poroka nima matematike, če nisi debel pod palcem nima smisla. Katera novoporočenca pa nebi rada prišparala
10 jurjev? Nevem če jih je v sloveniji 50.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Morte se tudi zavedat, da zelo veliko porok je financiranih s strani staršev. Otrok se osamosvoji, starši končno malo zadihajo in bi si lahko kaj privoščili, pa se grejo zapufat za poroko da jo plačajo sinu ali hčerki.
stupid-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Na kratko, glede moje poroke, če bo kdaj - bo: zelo zasebna in v zelo ozkem krogu (ne vem, iz glave rečeno - mogoče neposredno prisotnih največ okoli 10 ljudi, ki so bili vsaj v preteklosti v določenem krogu mojega zaupanja), brez posebnega oglaševanja in kompliciranja, z "medenim tednom" (mesecom?
smile-1.gif
Predvsem je to zadeva dveh.

P.S.: Še eno pomembno stvar sem pozabil - v mislih sem imel samo civilno poroko.

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Sva na istem. Ne samo, da bodo vse neki rojevale letos, tudi poroke so na vidiku. In ko gledam koliko dela ima kolegica s pripravami, mi je kar mal glupo vse skupaj. Za en dan veselja, za tono stoškov.

Že od nekdaj sanjam o tem, da če se že bom poročila (nimam popolnoma nič proti koruzništvu), da bo to poroka v ožjem družinskem krogu. Torej starši, bratje/sestre in njihove partnerke/partnerji, otroci in to je to. Potem pa kosilo v prijetnem vzdušju. Brez nepotrebna slabe volje zakaj nisem povabila tete v petem kolenu, ki je še nikoli nisem videla. + še ena orenk fešta kasneje za prijatelje
cheer.gif

Prednost poroke pa vidim predvsem v tem, da imata enaka priimka, kar je dobro pri reševanju skupnih zadev in z vidika otrok.

Sem pa opazila, da prstan nekaterim daje obstanek v eni postli
evil.gif

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Če je denar problem ali pa če nočeta ceremonijala, se samo naročita na magistratu, dve priče vzameta s sabo in potem greste na kosilo. Nič ni slabega v poroki, odvisno je samo kako si jo zorganiziraš, s pompom ali brez. Vsaj otroci ne bodo pankrti.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Pri meni bo isto. Edino če bom po pomoti priplezal na čelo hilton hotelov ali kokakola U.S,
pol bom naredil pa ohcet za par 10k€.

Sumim da kronično stradaš od nekakšnega kompleksa inferiornosti in pomanjkanja pozornosti.

Sedaj pa nevem ali so se tvoji predniki tako bogatunsko poročevali, da je tebe sram - ali pa si v življenju ne boš našel spremljevalke s katero bi takozvano stopil na skupno pot, brez predsodkov in mokrih sanj. Danes vsak drugi samo sanja o nekakšnih črnih scenarijih in paralelno s tem zanemarja (da temu rečemo tako) družinsko dolžnost.

Poroka ima v svetu širok pojem, začenši od skromnih definicij pa vse do takšnih ki vključujejo super elitne fešte o katerih sanjaš.

Za začetek dopusti ljudem da se sami odločijo.
bonk.gif