Poraba goriva VAG 1.4 16v

B81

22. jul 2007
37.700
10.960
113
Ni treba, mi je jasno, podobnost s potiskanjem avta, le da ima tukaj zagon od prej...

Podvprašanje: koliko je to dobro ali slabo za motor in zakaj ja ali zakaj ne?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Slišali, slišali...ti razloži, kako lahko avto laufa brez goriva (ko ima porabo kao 0), da bom še jaz vedel, ker zdaj ne vem.
Si kdaj pomislil, da bi, hipotetično rečeno, na velikem klancu, in zelo široki cesti, pri recimo hitrosti 60km/h, v 4. ali 5. prestavi, in vozilo pospešuje zaradi zakona fizike, se pravi nismo na stopalki za plin, ugasnil motor.... Bi se po tvoje potem avtomobil zelo hitro ustavil, ker pač ne laufa brez goriva, ali bi se zgodila kakšna druga nerazumljiva zgodba, kot recimo to, da se avto premika še naprej, brez goriva?
Pa lahko namesto ključa rečemo, da ti tisti hip zmanjka goriva, da bo malo bližje realnosti... dokler ne bi pohodil stopalke za plin, ne bi niti vedel, da je motor ugasnil...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ne boste verjeli ampak poraba goriva po BC je manjša, če pustiš avto v prestavi (samo stopiš s stopalke na plin), kot pa, če daš v "LER" (prosti tek).

Že že, samo v leru opraviš daljšo pot, dost daljšo.

Peljima se 100, ti ga pusti v peti, jaz ga bom pa dal v ler. Sigurno pridem dalje.

Rekord z 2.0 dizl motorjem imam Maribor-Litija, AC do trojan nato "po stari", 4.3L/100

Mestne vožnje sedaj s klimo imam 5,7L, bi šlo še manj, zjebejo me izredno kratke relacije.

Da ne pozabim to je poraba z 235/45/18 gumami.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ne boste verjeli ampak poraba goriva po BC je manjša, če pustiš avto v prestavi (samo stopiš s stopalke na plin), kot pa, če daš v "LER" (prosti tek).

V leru na uro avto žere 7dl, pa je vseeno če se v leru pelješ 50 al pa 350, več ko 7dl avto nebo vzel. 10dl če govorimo za
4.0 motor ob klimi. V eni uri pa se tudi nekam pride.

Dejansko pa v prestavi avto žere nič, ampak je pa pot krajša.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
s tem, da ti v leru nekaj žere, v prestavi brez gasa pa 0,0 litra

kako pa lahko laufa motor, ko je v prestavi brez gasa?? Na zrak?
grin1.gif

saj se hecaš? daj res.... povej da se hecaš?
confused-1.gif