Poplave 2014 BIH in SRBIJA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še hujše primerke srečaš doli, ki npr. dvigajo cene in se gredo biznis.

zakaj?
a ni osnova kapitalizma, ki ga imamo tudi mi..oblikovanje cene glede na ponudbo in povpraševanje.

žled je dvignila cene agregatom
spustila cene lesu
dvignila cene gozdarskim storitvam

in na koncu če češ--vlada Slovenije

katastrofa v državi vse večja, oni pa trošarine ddv gor..

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Samo v srbiji so se zmigal in preprečujejo dvig cen pri nas so pa odgovorni gledal kot tele v nova vrata.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.752
6.516
113
Tole imajo na strani:

V kolikor bi prizadetim v poplavah želeli s prostovoljnimi finančnimi prispevki pomagati, lahko vaš prispevek nakažete na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, ki je odprt pri banki SKB.

SI56 0310-0111-1122-296, SWIFT: SKBASI2X

Koda namena CHAR

Sklic za RK Bosna: 00 937057
Sklic za RK Srbija: 00 937058

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Se samo ****** po forumu, al si tudi kaj pomagal svojim do£?

Jaz sem v sosednji temi vsaj napisal tole:

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zbiranje pomoči v Posavju.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Mater sovražim take ljudi, ki se okoriščajo z nesrečo drugih: http://www.avaz.ba/vijesti/iz-...direktno-u-ruke

Pa še:

Citat:
Zbog manipulacija cijenama
U Srbiji podnesene 83 prijave protiv prodavača

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajiæ rekao je da su podnesene 83 prijave protiv prodavača koji su htjeli da prodaju namirnice po znatno višim cijenama u vanrednoj situaciji zbog poplava.

Ljajiæ je rekao da se 55 posto prijava odnosi na grad Beograd i opæine koje nisu zahvaæene poplavama, gdje su trgovci poveæavali cijene flaširane vode, a bilo je i slučajeva poveæanja cijena gumenih čizama.

Ljajiæ je rekao da je tržišna inspekcija zatvorila jednu prodavnicu u opæini nedaleko od Beograda, a najavio je i podnošenje krivičnih prijava u slučajevima kada se radi o ozbiljnim zloupotrebama.

I dok su u Srbiji uveliko poduzete mjere protiv zloupotreba i manipulacija cijenama, inspekcije i vlasti u BiH još ne izlaze s informacijama šta poduzimaju.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

zakaj?
a ni osnova kapitalizma, ki ga imamo tudi mi..oblikovanje cene glede na ponudbo in povpraševanje.

spustila cene lesu

Ma [cenzura], Tigar tires se gre nek socializem in je ponudil 7% popusta na škornje. Pa še ne vem koliko parov so jih podarili.
10.gif

Ljudje dol organizirajo "udarne akcije" za pomoč poplavljenim. Ti rečem, kot takrat v socializmu, ko je bil potres v Skopju.
grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.156
1.937
113
Emona / Carnium
Kurčiti se ne rabim, ne s tem komu sem pomagal, ne s tem, kdo naj odpre kakšno temo. Če nimaš z Rikolusom kakšne interne, potem je tvoj prvi prispevek v tej temi povsem deplasiran. Je pa tema že zadosti zasrana (tudi z mojim "kurčenjem"). In ja, dol so pokazali, da v takšnih trenutkih, "prosti trg" prizadetim ne pomaga in prav je tako.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Po celem balkanu sočutje, podpora, dobrodelnost, ne glede na nacionalno in versko pripadnost....samo na alterju se še vedno najdejo takšni in drugačni debili.
Bodi faca pa namest na dopust nakaži denar za pomoč.

Ravnokar organiziramo en kombi, ki bo direktno peljal pomoč...

Pa spel se s takimi komentarji.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.160
16.416
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ampak res...sem naletel na že kar nekaj člankov, v katerih opisujejo dvig cen živil za 200-300%, da prodaje humanitarnega materiala, ki je bil mišljen, da se ga podari, sploh ne omenjam
crazy1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ampak res...sem naletel na že kar nekaj člankov, v katerih opisujejo dvig cen živil za 200-300%, da prodaje humanitarnega materiala, ki je bil mišljen, da se ga podari, sploh ne omenjam
crazy1.gif
¸

Če je to res, potem me res skrbi vsakega EUR, ki sem ga nakazal za to. Sramota, če se to grejo! Ne morma verjet!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Po celem balkanu sočutje, podpora, dobrodelnost, ne glede na nacionalno in versko pripadnost....samo na alterju se še vedno najdejo takšni in drugačni debili.
Bodi faca pa namest na dopust nakaži denar za pomoč.

Ravnokar organiziramo en kombi, ki bo direktno peljal pomoč...

Pa spel se s takimi komentarji.

Kaj imaš koga doli, al zakaj takšna "dobrota"?

Saj je lepo, da se pomaga, samo po moje tako hudo še vseeno ni. To je začasna zadeva.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

zakaj?

spustila cene lesu

(Vojni) dobičkarji, izkoriščevalci in črno-borzijanci niso odvisni od družbene ureditve. Najdeš jih v vseh ureditvah, vedno in povsod. V vsaki druži pbstajajo osebe, ki so se pripravljene okoristiti z nesrečo drugega. Nima to zveze s kapitalizmom.

BTW: sem mislil, da je ta tema namenjena organiziranju pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo, ne za izlivanje frustracij.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.160
16.416
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

crazy1.gif
¸

Če je to res, potem me res skrbi vsakega EUR, ki sem ga nakazal za to. Sramota, če se to grejo! Ne morma verjet!

Človek je žal prevečkrat zgolj pohlepen gnoj, ki bo naredil vse za nekaj profita pa magari izkoristil nesrečo bližnjega
uf-1.gif

Je že Ibiza nalepil link.....

Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Balkan je naredil svoje:

http://www.ekskluziva.ba/UPOZO...uke-/50538.html

Škoda za folk. Pomoje bi bilo še najbolje da se dobi kak kombi in pelje robo direkt dol. Razni RK in podobni pa ne zaupam kaj preveč, ker znajo za "manipulativne stroške" zadržati tudi več kot polovico sredstev.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a je prav, da se ustavi proces določanja cene s strani trga ali ne?

če bi temu sp voda odnesla vse palstenke vode iz trgovine, ne bi dobil povpračila.
če proda dražje..je dobičkar.

sam ne vem kaj je prav.

če grem v gmajno in zastonj čistim gozd sem budala, če bi kaj plačila sem dobičkar, če nočem kupit po 60 ampak 30 sem prasec, če gnije na tleh so pa vsi bogi.

pa človk ne more bit pameten.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a je prav, da se ustavi proces določanja cene s strani trga ali ne?

če bi temu sp voda odnesla vse palstenke vode iz trgovine, ne bi dobil povpračila.
če proda dražje..je dobičkar.

sam ne vem kaj je prav.

če grem v gmajno in zastonj čistim gozd sem budala, če bi kaj plačila sem dobičkar, če nočem kupit po 60 ampak 30 sem prasec, če gnije na tleh so pa vsi bogi.

pa človk ne more bit pameten.

Saj ima ta sp najbrž kaj zavarovano, a nima? Ne moraš tko delat! Naj bo frajer in naj ima potem skos take cene. Ne gre ne? Pa naj se zave, da brez folka tut njgov sp nebi laufal in bi ga že zdavnaj zaprl. Zdaj je pa temu folku, ki so ga živeli in spravili gor obrnil hrbet. To je ok? Lepo prosim...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.