Ponev za jajca

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Kako se jajca pravilno spece? (Resno sprasujem in se strinjam da folk vse kuha preko k}

Jaz bi rekel visoka temperatura in na hitro, tako da je beljak spodaj rahlo hrustljav, rumenjak pa vroč in tekoč. Tako so moja mati delali in še nikoli mi ni uspelo tega ponoviti tako dobro.
Probam pač občasno na litoželezni, ker teflona nimam, pa večinoma pogrnem, ker se prime na dno. Zadnjič mi je delno uspelo, ko sem ponev (po X guglanjih) res pregrel, se skoraj ni prijelo.
Tudi Ramsay je rekel, kandidatu za kuharja damo spečt jajce, pa takoj vemo ali je dober ali ne ...
 

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Aha, možno. Osebno mislim, da je tako za umešana kot na oko primernejša telfonska oziroma tanjša posoda, ker lahko hitreje prilagajaš temperaturo, pa še prime se ne.

Povej še tvojo finto za na oko?
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.646
2.581
113
Umešana jajca:
V glavnem so brez dodatkov, umešana na ponvi! Tako imajo sledove pečenega beljaka, ko so narejena. Skoz se meša, da je kontrola nad mokrostjo jajc. Se pa stvar 'peče' še na krožniku. In čisto na koncu so lahko (pre) 'suha'

na oko:
To pa je znanost. Vroče olje in vedno pokrito ali polivanje z oljem. Tisti 'smrkelj' mi ne gre dol. Peče se toliko časa, da se rumenjak skozi ne vidi. Se pa rumenjak kar pogosto zapeče, in ni je premalo za 'pomakat'

Da ponovim.
Po pregledu - kolonoskopija, je pacient vprašal zdravnika: A jajčka bom lahko jedel. (po resničnih dogodkih!)

p.s. test gum ima cca 2k ogledov (41 odgovorov), tale o jajcih pa 21k ogledov (240 odgovorov).
 
Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: endvatri in Rajc

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Umešana jajca:
V glavnem so brez dodatkov, umešana na ponvi! Tako imajo sledove pečenega beljaka, ko so narejena. Skoz se meša, da je kontrola nad mokrostjo jajc. Se pa stvar 'peče' še na krožniku. In čisto na koncu so lahko (pre) 'suha'
zgleda da si mojster, ampak niti približno za umešana jajca.
 

Podobne teme