Poliranje ris

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Zdravo,
Nabralo se je kar nekaj ris po avtomobilu - od grmovja do ključa
frown-1.gif
, pa me zanima ali ima kdo dobrega mojstra ki to uredi za ugodno ceno (okolica LJ), ali pa priporočate kakšno polir pasto za DIY.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Poliglob Škofja Loka je odličen, ne vem pa če je še ostal ugoden.
tongue-1.gif

DIY pa Menzerna FG 400 + mikrofibra polirni disk izredno hitro in učinkovito.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Na roko brez polirnega stroja ne bo šlo

torej kot rečeno..rabiš ustrezno polirno pasto, gobico in polirni stroj. Plus vedet morš kaj delaš.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jasno da neko dual action mašino pa niti ne rabi vedet kaj dela, ker bi moral biti res hlod, da naredi škodo.

1 uro youtube-a pa bo spedenal avto, da bo zelo zadovoljen.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jasno da neko dual action mašino pa niti ne rabi vedet kaj dela, ker bi moral biti res hlod, da naredi škodo.

1 uro youtube-a pa bo spedenal avto, da bo zelo zadovoljen.
pasto mazat zna vsak.škodo ne delajo samo hlodi.tip išče majstra,ne pa da se bo sam lotil.Na youtubu je vse lahko.za crknit
hysterical-1.gif

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Našel dve delavnici za poliranje in čiščenje: Perigapi in Horvat (Saveljska).
Kakšno mnenje in izkušnje iz prve roke o kvaliteti in ceni?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:
Našel dve delavnici za poliranje in čiščenje: Perigapi in Horvat (Saveljska).
Kakšno mnenje in izkušnje iz prve roke o kvaliteti in ceni?

u šiški maš tud enga dobrga pa pocen

lahko ti na PM napišem če te bo zanimal

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne poliramo. že tko čist preveč zmečem za ta pleh:(
sicer me vedno mika, da bi ga dal spolirat. Samo me cena odvrne in si rečem, sej je samo pleh. Pa še ko pomislim, da ga lahko naslendji dan mi ga gdo obuta z vrati... Pa dokler mi ****** maček gor hodi, tudi ne vidim ravno smisla...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne ne išče majstra, verjetno pa ni pričakoval, da bo na forumu naletel na debota, ki ne ve kaj DIY pomeni.
grin1.gif

In ja... vsak amater lahko z DA polirko, pasto ali dvema za svoje amaterske oči sproducira čudovit izdelek, potem nanese še kak vosek/sealent in je zmagal, avto bo spedenan lepše kot 99% kišt na cesti.

Profi bo vse skup naredil veliko hitreje, bolje bo ocenil praske in odstranil marsikaj, kar amater ne bo, lahko bo bolj kompliciral in nanesel hudo dobro zaščito, ki jo lahko v peči samo on. Bo pa tudi razlika v ceni ogromna.

1x na 2 let poliranje avta je vsekakor škoda drugo kot peljat majstru. Če je pa volja in čas pa se prav lahko dela doma in je youtube popolnoma dovolj, da se vidi kako se dela tako "prav", da noben slovenski profi ne dela tako lepo.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Avtopralnica H & E v Šiški, na Vodnikovi cesti.
Za Ljubljano zelo zmerna cena za zunanje ročno pranje in notranje čiščenje vozila, pa kar nekaj zverin je tudi že spoliral, jaz ga lahko samo priporočam. Kdor ima FB lahko gor vidi slike.

Dobra izkušnja s poliranjem pa je tudi že napisan PoliGlob v Škofji Loki.

Chuck

Pripravnik
12. feb 2016
59
0
6
Preveri ta forum. Uporabniki "pavlich", "LaMike", "jure1981"...
klik

Menzerna FG400 za začetnika ni najboljša izbira in je hitra pot do hologramov ali pa uničenega laka(z DA ali rotacijsko mašino). Razen če je komu všeč izgled avta, ko pride iz večine avtoličarskih delavnic.

Za začetnika bo najbolje kakšen glaze ali AIO(all in one) izdelek in pa vosek ali sealant za finiš in zaščito.

Pa še poučno branje za tiste ,ki jih zanima avtokozmetika in tiste ki mislijo da se avto spolira v eni uri.

klik