Kaj pa je narobe z 10$ kazni, kot v tako opevani ameriki?Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kaj pa je narobe če je 200 eur kazen? Nauč se parkirat pa neboš dobil kazni.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
saj ni prepovedano. Samo to moraš početi tako, da voziš po predpisih in nikogar ne ogrožaš.Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Kje piše da je prepovedano zasledovati nekoga ki beži in ne ustavi policistom?
mene ne zanima kakšne so kazni drugje. zanima me kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah. glede na to da takega načina ti ne zagovarjaš, bi pa lahko vsaj navedel kako imajo to v "razvitih" državah urejeno, ali pa vsaj kako bi ti to problematiko uredil.Citat:
Kje na svetu pa še imajo tako visoke kazni in zaplembe vozil za prekrške, ki v ničemer ne ogrožajo prometno varnost?Citat:
Primerjava kako postopajo policisti drugje je povsem na mestu, saj se tudi tam soočajo z ljudmi ki ne ustavijo policistom. al imaš ti podatek da se to samo pri nas dogaja ker imamo tako grde grde zakone in grde grde policistehaha
Vsi morajo vozit po predpisih, tudi vožnjo z lučkami ureja predpis, ki se ga mora policaj držat. To o ogrožanju ti nisi dojel, zate očitno tud nesreča ni dokaz, da je šlo za ogrožanje.Citat:
aja kje pa to piše da morš vozit po predpisih? zgleda da sem zgrešil ta člen. ker če koga loviš imaš lučke in sireno takrat pa baje prometni predpisi ne veljajo. a ni tako? in to o ogrožanju pa mislim da sva že predebatirala v eni drugi temi, pa zgleda da še nisi dojel.
Višina kazni je pogosto glavni vzrok za pobege, zato tega ni moč obravnavat neodvisno eno od druzga.Citat:
mene ne zanima kakšne so kazni drugje. zanima me kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah. glede na to da takega načina ti ne zagovarjaš, bi pa lahko vsaj navedel kako imajo to v "razvitih" državah urejeno, ali pa vsaj kako bi ti to problematiko uredil.
Citat:
saj ni prepovedano. Samo to moraš početi tako, da voziš po predpisih in nikogar ne ogrožaš.Citat:
Kje na svetu pa še imajo tako visoke kazni in zaplembe vozil za prekrške, ki v ničemer ne ogrožajo prometno varnost?Citat:
Primerjava kako postopajo policisti drugje je povsem na mestu, saj se tudi tam soočajo z ljudmi ki ne ustavijo policistom. al imaš ti podatek da se to samo pri nas dogaja ker imamo tako grde grde zakone in grde grde policistehaha
Citat:
Kar sanjaj.Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Npr. Italija?
no kot sem pričakoval.Citat:
Višina kazni je pogosto glavni vzrok za pobege, zato tega ni moč obravnavat neodvisno eno od druzga.Citat:
mene ne zanima kakšne so kazni drugje. zanima me kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah. glede na to da takega načina ti ne zagovarjaš, bi pa lahko vsaj navedel kako imajo to v "razvitih" državah urejeno, ali pa vsaj kako bi ti to problematiko uredil.
Kolk je dobil policaj za nepravilno lovljenje v "razvitih državah" in kako je blo v sežani sem ti pa nalimal malce višje, ampak si po pričakovanju to "spregledal".
Citat:
Kolk je dobil policaj za nepravilno lovljenje v "razvitih državah" in kako je blo v sežani sem ti pa nalimal malce višje, ampak si po pričakovanju to "spregledal"
A misliš da vsak policaj enako postopa?Citat:
Sedaj nevem ali ne znaš brati alli je pa to nekako povezano s tvojim duševnim stanjem, saj te nikjer nisem spraševal kakšno kazen je dobil policist?!vprašal sem te kako se postopa v primerih ko nekdo ne ustavi v drugih državah
Jaz vidim podobnosti v teh dveh primerih v tem, da je pri obeh primerih prišlo do pregona in pri obeh do ogrožanja in posledično do nesreče.Citat:
Kar se pa tvojega odgovora tiče:
Kot sem ti že večkrat rekel, ne mešaj jabolk s hruškami in obratno. Jst ne vidim podrobnosti med obema primeroma. Ok če izvzamemo da je v obeh primerih prišlo do smrtne žrtve in da se je nekoga lovilo. v primeru iz tujine, je policist s službenim vozilom povozil peško, pri tem je prekoračil dovoljeno hitrost in ni uporabljal rotacijske luči in sirene. v čem je že podrobnost z našim primerom?
1. a na interventni vožnji se vozi po predpisih?Citat:
Citat:
Kar sanjaj.Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Npr. Italija?
A so ga 7x dobili da je peljal 31 v coni 30, (ki so se pri nas razpasle že po celem naselju?) kot bi to blo pri nas? Al je kaj druzga ušpičil?Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Kar sanjaj.Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Npr. Italija?
Ja Symči tudi naši sosednje to počno za razliko od tvoje domneve celo poznam nekoga ki so mu avto zaplenili ( in čisto pravilno so storili)
Ogrožanje ni samo to, da jih 7 povoziš ampak tudi še kaj drugega.Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
2. kolikor sem bral novice, NI policaj zapeljal v lokal, ampak en pijanček, al nam tudi glede tega lažejo?
To ti pa verjamem. Če ne veš, ne boli.Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Svet je lepši brez synthmanovih postovCitat:
*** Ignoriran uporabnik ***
In zaplenit vse premoženje. Ne smejo se sorodniki okoristit zaradi prekrška.Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Uvest smrtne kazni za prometne prekrške. Tako bomo imeli manj mrtvih na cesti.
Kaj recimo? Da se pijan voziš okoli?Citat:
2. kolikor sem bral novice, NI policaj zapeljal v lokal, ampak en pijanček, al nam tudi glede tega lažejo?
Citat:
Sem nekoč peljal prijateljico domov v Italijo, prideva čez mejo, se jije malce mudilo, jest vozim po omejitvah ona pa reče ajde zdej pa gasa, saj nisi več v Sloveniji, da bi z vsakega grma z radarjem streljali.
To in še kaj drugega. Ogrožanje je recimože vožnja 31km/h v coni 30. Pravzaprav to spada že med hujše prekrške, in če ga vztrajno ponavljaš(7x) ti vzamejo denar, izpit in avto.Citat:
Kaj recimo? Da se pijan voziš okoli?Citat:
Da se policisti za tabo vozijo? Potemtakem je na splošno "vožnja" ogrožanje?
Citat:
Lani sem bil priča ogrožanja, ko je policaj divjal po coni omejene hitrosti v naši ulici, ko je lovil mulca brez čelade na skuterju.
Sreča da ravno takrat ni bilo otroka na cesti (večkrat so). A to zate ni ogrožanje?
Itak mu je potem mulc ušel, policaj pa z dolgim nosom