Je evidentno, da je sodba sodišča povsem drugačna kot odločbe policajev. In sodišče ima prav, sodišče sodi po zakonu.
In če se policija ne strinja z odločbo sodišča, ima možnost pritožbe, ampak se ni pritožila.
Oz še huje. Če policija meni, da je sodba sodišča v nasprotju z zakonom, bi se MORALA pritožit. Pa se ni. Ker pač ve, da ima sodišče prav.
Če začnemo od zadaj naprej:
1. Kako veš, da Policija meni, da je sodba v nasprotju z zakonom in da se Policija (prekrškovni organ) ni pritožil? Jaz tega nisem zasledil v medijih? Nisem zasledil uradnega odogovora na tvojo trditev s strani Deana Božnika (poglej si kdo je to)? Insajderske informacije?
2. Kako Policija izreka kazni? Po Drakonu ali po čem?
3. Zakaj je sodba sodišča povsem drugačna od odločb Policije? Poglej si malo ZP-1 kaj so sankcije in kaj opozorila? Torej so Kubanci bili sankcionirani tako s strani Policije kot tudi sodišča. Poglej si tudi kaj pomeni opomin? In če je sodišče izreklo sodbe z opomini, se je v celoti strinjalo z ugotovitvami Policije, ker drugače bi izdalo sodbo, da prekrškovni organ ni vodil postopka po ZP-1, Ztuj ali karkoli že. Kapiš?
4. Kakšen bi bil postopek, če se ne bi pritožili in ne bi plačali? Prekrškovni organ je itak začasno zasegel dokumente in jih bi imel zasežene najmanj 6 mesecev oz. do plačila globe. Sklep o zasegu se lahko podaljša še za 6 mesecev in nato preko konzulata vrne izdajatelju. To je to in ker Kuba ni v EU itak ne bi bilo izterjave globe. Verjetno pa bi Kubanci imeli strašne probleme pri dokazovanju, da so "izgubili" 25 potnih listov, da se lahko vrnejo domov.