Policista 'rešil' zastaralni rok?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Companion .410 gauge:

111839_51756465_gunlight1.jpg

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
mogoče kaj takega...

http://www.pfeifer-waffen.at/c...amp;newlang=eng

zeliska_1.jpg

Technische Daten:

Kaliber: .600 Nitro Express, .458 Win Mag.
Vo: 462 m/s , Vollmantelgeschoß mit 900 grain
Mündungsenergie: 6.230 joule
Gewicht: 6,0 kg
Kapazität: 5 schüßig
Lauflänge: 33,5 cm
Gesamtlänge: 55 cm
Ausführung: Spezialstahl brüniert, durch Einzelanfertigung können wir auf jeden Kundenwunsch eingehen.

Auslieferung erfolgt in einem exclusiven Koffer.

zeliska_2.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
em, poglej si, koliko energije odda v telo recimo naboj 5,56 NATO ali pa 9X19. Saj če gre ekipa v akcijo, ni njihovo primarno orožje pištola, ampak močnejše zadeve, recimo brzostrelke, ki so sicer kalibra 9 mm pogosto, vendar ima to orožje bistveno daljšo cev, torej ima naboj na ustju cevi več energije plus je možnost rafalnega streljanja, kar pomeni, da v istem času zlikovec dobi v telo precej več nabojev, vsaj teoretično. Sicer pa, kot vem, se tudi pri dolgocevnem orožju ta kaliber opušča. In mimogrede, o 5.56 naboju sem prebral dosti kritik, stari dobri 7,62 NATO je vseeno boljša izbira za vojsko, kljub kar nekaj večji nasi streliva.... sicer si pa že sam povsem pravilno ugotovil, da so američani dojeli, da je 9 mm bolj žalost in so šli za policijsko uporabo iskat primernejše strelivo. Tako je najprej nastal naboj 10 mm auto, ki pa ni povsem izpolnil pričakovanj. Sledil je .40 S&W...pri nas je pa očitno ocena, da je 9 mm dovolj, ker imamo drugačne kriminalce in precej manj streljanj...Se oproščam, če sem napisal kako netočnost, praviloma pišem 'iz glave'...

Tu ne igra veze energija, ki je dejansko masa x hitrost izstrelka, ampak sama specifika kalibra. (na splošno) Večji je kaliber, večjo rano naredi in posledično večji je odziv organizma. 9mm tako naredi precej več škode v telesu kot pa vojaški kaliber - 5.56mm (oz. tudi 7.62) je pa idealen za vojsko zato, ker ima jasno daljši doseg, večjo prebojno moč in na splošno se lahko na isti volumen zbaše več streliva. V vojni tudi ni potrebe po "instant killu", ampak je dovolj da je sovražnik delno onesposobljen in s tem nenevaren (oz. ranjenci so celo dobrodošli).

9 mm v prsni koš ponavadi (ne vedno) v telesu povzroči dovolj veliko škode, da sledi takojšen šok in s tem (trajna) onesposobitev!

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
KSZ

9 izstreljenih nabojev? Če je to res, potem sem prepričan, da ga ni počil iz kakršnegakoli drugega razloga, kot iz bojazni za svoje življenje. Takrat pa izprazniš cel seržer ..

Mene bi bolj skrbelo, če bi izstrelil samo 1 naboj, pa ga na mestu usmrtil...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ah, kje pa
daj si nekje pokazati, recimo na truplu kašnega prasca, kaj naredi 9mm pištolska municija in kaj 5.56 NATO ali pa 7.72
mogoče tudi kje dobiš kaj balistične želatine . pa ne gledati mythbusters preveč
potem pa filozofiraj
predtem pa malo preštudiraj zahteve vojske in policije

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ah, kje pa
daj si nekje pokazati, recimo na truplu kašnega prasca, kaj naredi 9mm pištolska municija in kaj 5.56 NATO ali pa 7.72
mogoče tudi kje dobiš kaj balistične želatine . pa ne gledati mythbusters preveč
potem pa filozofiraj
predtem pa malo preštudiraj zahteve vojske in policije

Smo offtopic, ampak ne vem kaj bi rad povedal .. da 9mm ne gre skozi prašiča?
tongue-1.gif

Da gre 7.62 BP skozi človeka in bo še vedno enake oblike, vstopna rana bo velika 7.62mm in iztopna 7.63mm. 9mm bo pa ostal v telesu oz. prišel ven precej deformiran, vstopna rana 9mm in iztopna 30mm! Kateri bo prej ubil človeka?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.657
113
Obstajajo metki v HP, SP, in FMJ izvedbah.......razlike so očitne.....oglej si youtube maš velik tega z ballistic geli materjala....pa HP pa SP itd....

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.657
113
Tud 7,62 se že vojaški razlikuje al maš rusko M43 ( gre skozi telo) kuglo al pa jugoslovansko M67 ( ma zadaj težišče in se tumba po telesu kot nato 5,56mm) vrsto kugle...pol pa kot sem zgoraj pisqal lahko maš še HP pa SP

Policija ponavadi uporablja HP.....ker te bolj poškoduje....nimajo se časa zajebavat z nmekom k nate meri.....vojska ma po ženevski FMJ

HP= hollow point
SP= soft point
FMJ= full metal jacket (polno oplaščena da se ne deformira)......razlike so v stopnji deformacij kugle ko zadane neko telo...posledično si bolj ali manj mrtev

Oziroma imaš pri bolj zaj*** kugli manj varjante da si samo "ranjen"

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ti morš it na kosovo z to idejo....

pol bo wipe clean... no more problems...............

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
[

In še enkrat še sreča, da mafijozo naletel na enega takega policaja, ne pa na policaja, ki bi se usral in pogledal stran.

Pa o kakšnih mafiozotih govorite? Pa to so cestni ramboti, ma kak mafiozo?! Dober mafijaš si zasluži neko mero spoštovanja,
ima veze, pozna ljudi, ima denar, ne pa lokalni cigo z rotweilerjem z stoenko in smetišnimi kantami v ozadju. Eno je baraba in lopov, drugo pa je mafijaš ki lahko vpliva na številne ljudi na pozicijah. Tak si zasluži naziv mafijaš ne pa lokalni cigo ko petarde prodaja pa v trafike vlamlja, to je navaden lopov s sposobnostjo nerazmišljanja ama ništa.

Mafijca ne ganjajo policisti ampak kriminalisti v civilu, že tu je prva selekcija.
Policija se ubada z zlatimi ribicami, kriminalisti pa z ščukami.

MX, očitno res nisi poznal Naserja. On je bil vse to in še več. Verjemi mi. Sem bil v sredi tega sranja in vem kakšen je bil na lastni koži.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Naser je bil strah in trepev vseh celjanov. Bali smo se ga tako mulci, kot največji veljaki. Ni zaman bil tak gangster. V šahu je imel od navadnih ljudi, do veljakov, politikov in ostalih. Denarja je imel več kot ga imajo danes najpremožnejši.

Nihče, ampak res nihče se mi ni upal ničesar narediti. S svojim črnim BMW je vozil po levi, desni, 100kmh po centru mesta, škripalo, folk bežal na vse strani, policisti gledali stran .. Prevelika nevarnost za njih, če mu je kdo kaj rekel. S pištolo hodil po srednjih šolah in si izbiral fukmaterial. Nobena si mu ni upala reči ne, ker jo je prebutal v nulo. Spravil se je tudi na eno izmed mojih bivših. Pa se mu je spretno izmaknila.

Okrog sebe je imel spet posameznike (beri: celo bando), ki so si vzeli kar so hoteli, tudi v trgovinah .. spet, nihče se mi ni upal ničesar narediti.

V glavnem, delal je kar je hotel.

Bil je kot Al Capone, le da samo v slabi luči.

Vsi smo vedeli, od kod mu denar, a .. v šahu je imel res vse pomembnee. Denar + šiptar = pizd+arije po celi črti. Recimo, da je bil od začetnik droge pri nas in je bil večji dealer (btw, takšna je bila tudi njegova tablica na BMW (CE DEALER) in to že pred 20+ leti, kot so največji dealerji danes. Res, tip je bil daleč pred časom. Glede tega pa svaka mu čast.

In njegova družina je bila vsa vzvišena in so delali pizd.arije, ker so vedeli, da jim nihče ne bo storil ničesar, ker je Berisha njihov priimek.

Hvala bogu, da se je zgodilo, kar se je! Hvala policiji, da imamo policista, ki ima balls! In sramota, da se je moral na sodišču skrivati, kot največji kriminalec. Res, nizkotno od vseh po vrsti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ccc... da ni sram novinarjev, k to sploh objavljajo in delajo iz tega ne vem kakšem pomp. Namesto, da bi ga predstavili kot heroja, samo čakajo, da ga skljuvajo in prodajo raji...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.102
1.278
113
42
Že to da je vse skupaj prišlo ven je svinjarija. Od moje punce mat je delala v šoli pa je rekla da je ta tip enkrat r u razred uletu pa bejbo za lase vn odvlekel. Tak človek spada pod rušo

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Naser je bil strah in trepev vseh celjanov. Bali smo se ga tako mulci, kot največji veljaki. Ni zaman bil tak gangster. V šahu je imel od navadnih ljudi, do veljakov, politikov in ostalih. Denarja je imel več kot ga imajo danes najpremožnejši.

Nihče, ampak res nihče se mi ni upal ničesar narediti. S svojim črnim BMW je vozil po levi, desni, 100kmh po centru mesta, škripalo, folk bežal na vse strani, policisti gledali stran .. Prevelika nevarnost za njih, če mu je kdo kaj rekel. S pištolo hodil po srednjih šolah in si izbiral fukmaterial. Nobena si mu ni upala reči ne, ker jo je prebutal v nulo. Spravil se je tudi na eno izmed mojih bivših. Pa se mu je spretno izmaknila.

Okrog sebe je imel spet posameznike (beri: celo bando), ki so si vzeli kar so hoteli, tudi v trgovinah .. spet, nihče se mi ni upal ničesar narediti.

V glavnem, delal je kar je hotel.

Bil je kot Al Capone, le da samo v slabi luči.

Vsi smo vedeli, od kod mu denar, a .. v šahu je imel res vse pomembnee. Denar + šiptar = pizd+arije po celi črti. Recimo, da je bil od začetnik droge pri nas in je bil večji dealer (btw, takšna je bila tudi njegova tablica na BMW (CE DEALER) in to že pred 20+ leti, kot so največji dealerji danes. Res, tip je bil daleč pred časom. Glede tega pa svaka mu čast.

In njegova družina je bila vsa vzvišena in so delali pizd.arije, ker so vedeli, da jim nihče ne bo storil ničesar, ker je Berisha njihov priimek.

Hvala bogu, da se je zgodilo, kar se je! Hvala policiji, da imamo policista, ki ima balls! In sramota, da se je moral na sodišču skrivati, kot največji kriminalec. Res, nizkotno od vseh po vrsti.
Sramota za Slovensko policijo, da so tolk časa gledali stran. No saj sem večkrat že napisal, da policija ščiti kriminalce. ko pa se je en kriminalcu končno zoperstavil, so pa udarili po policaju.
Sej z Velokonjo na Jesenicaj je blo podobno. namesto da bi policija une kriminalce že zdavnaj prej pozaprla, so se spravili na njihovo žrtev.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Res sramota od sramote za našo DRŽAVO, da se sploh upajo spraviti potem nad Policista, ki je samo opravil svojo nalogo, država, pa namesto, da bi ga maksimalno zaščitila še udari po njem '?? Žalost !

Včasih je bila UDBA in je z takimi Dealer ji hitro počistila, pa uzela ga magla, ali pa, je jezikal pa so ga zbutali, Policija še vneto išče storilce ......, ali pa kamionu je odpovedal krmilni mehanizem in je zapeljal točno v nasprotivozečega dealerja ..... pa ta država je res pravi GNOJ, da z SOVO in službami, ki jih ima ne počisti vsaj tistih največjih, ki jim že na čelu lepo piše "sem kriminalec" .

Pa naj mi nekdo sedaj ne omenja zlorab. če bi to bilo pa anarhije, ki bi nastala morda.... saj je nekdo lepo gor opisal, kaka anarhija je bila dokler je bil dealer živ !

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če je to vse kar si napisal res, potem se čudim, da ga ni noben poknil. ker če bi to meni, hčerki, sestri, punci... delal bi njega in njegovo celotno familijo iztrebil. večina slovencev očitno nima jajc
je pa vsekakor ta država in njene ustanove - beri sodišče - podn od podna, če se mora policaj 10 let iebat po sodiščih. če je poknil gnoja, za katerim je bila razpisana tiralica. pa tudi če bi ga na 100 m v hrbet s kalašnikovim zrešetal.
policaj si zasluži kolajno

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.657
113
Si pomislil da majo/so mele SOVA pa UDBA koristi od tega........oz da so to 2 organizaciji sorodnega kova? Počle te pa nista zarad reda ampak ker si jima v zelje hodu
smile-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
čakte policaj je tipa ustrelil v hrbet, ko je lezel čez omaro.
pomojem je v sloveniji smrtna kazen še vedno prepovedana, pa tudi če ne bi bila, ne bi o tem odločal kar en policaj.
meni osebno se zdi predvsem sramota, da se je o tem odločalo petnajst let. pač tega policaja bi morali hitro obsoditi ali oprostiti, kar mu pač gre.
naslednjič lahko pobesnel policaj ustreli vas...