Citat:
Uporabnik stieber pravi:
em, poglej si, koliko energije odda v telo recimo naboj 5,56 NATO ali pa 9X19. Saj če gre ekipa v akcijo, ni njihovo primarno orožje pištola, ampak močnejše zadeve, recimo brzostrelke, ki so sicer kalibra 9 mm pogosto, vendar ima to orožje bistveno daljšo cev, torej ima naboj na ustju cevi več energije plus je možnost rafalnega streljanja, kar pomeni, da v istem času zlikovec dobi v telo precej več nabojev, vsaj teoretično. Sicer pa, kot vem, se tudi pri dolgocevnem orožju ta kaliber opušča. In mimogrede, o 5.56 naboju sem prebral dosti kritik, stari dobri 7,62 NATO je vseeno boljša izbira za vojsko, kljub kar nekaj večji nasi streliva.... sicer si pa že sam povsem pravilno ugotovil, da so američani dojeli, da je 9 mm bolj žalost in so šli za policijsko uporabo iskat primernejše strelivo. Tako je najprej nastal naboj 10 mm auto, ki pa ni povsem izpolnil pričakovanj. Sledil je .40 S&W...pri nas je pa očitno ocena, da je 9 mm dovolj, ker imamo drugačne kriminalce in precej manj streljanj...Se oproščam, če sem napisal kako netočnost, praviloma pišem 'iz glave'...
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ah, kje pa
daj si nekje pokazati, recimo na truplu kašnega prasca, kaj naredi 9mm pištolska municija in kaj 5.56 NATO ali pa 7.72
mogoče tudi kje dobiš kaj balistične želatine . pa ne gledati mythbusters preveč
potem pa filozofiraj
predtem pa malo preštudiraj zahteve vojske in policije
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
[
In še enkrat še sreča, da mafijozo naletel na enega takega policaja, ne pa na policaja, ki bi se usral in pogledal stran.
Pa o kakšnih mafiozotih govorite? Pa to so cestni ramboti, ma kak mafiozo?! Dober mafijaš si zasluži neko mero spoštovanja,
ima veze, pozna ljudi, ima denar, ne pa lokalni cigo z rotweilerjem z stoenko in smetišnimi kantami v ozadju. Eno je baraba in lopov, drugo pa je mafijaš ki lahko vpliva na številne ljudi na pozicijah. Tak si zasluži naziv mafijaš ne pa lokalni cigo ko petarde prodaja pa v trafike vlamlja, to je navaden lopov s sposobnostjo nerazmišljanja ama ništa.
Mafijca ne ganjajo policisti ampak kriminalisti v civilu, že tu je prva selekcija.
Policija se ubada z zlatimi ribicami, kriminalisti pa z ščukami.
Sramota za Slovensko policijo, da so tolk časa gledali stran. No saj sem večkrat že napisal, da policija ščiti kriminalce. ko pa se je en kriminalcu končno zoperstavil, so pa udarili po policaju.Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Naser je bil strah in trepev vseh celjanov. Bali smo se ga tako mulci, kot največji veljaki. Ni zaman bil tak gangster. V šahu je imel od navadnih ljudi, do veljakov, politikov in ostalih. Denarja je imel več kot ga imajo danes najpremožnejši.
Nihče, ampak res nihče se mi ni upal ničesar narediti. S svojim črnim BMW je vozil po levi, desni, 100kmh po centru mesta, škripalo, folk bežal na vse strani, policisti gledali stran .. Prevelika nevarnost za njih, če mu je kdo kaj rekel. S pištolo hodil po srednjih šolah in si izbiral fukmaterial. Nobena si mu ni upala reči ne, ker jo je prebutal v nulo. Spravil se je tudi na eno izmed mojih bivših. Pa se mu je spretno izmaknila.
Okrog sebe je imel spet posameznike (beri: celo bando), ki so si vzeli kar so hoteli, tudi v trgovinah .. spet, nihče se mi ni upal ničesar narediti.
V glavnem, delal je kar je hotel.
Bil je kot Al Capone, le da samo v slabi luči.
Vsi smo vedeli, od kod mu denar, a .. v šahu je imel res vse pomembnee. Denar + šiptar = pizd+arije po celi črti. Recimo, da je bil od začetnik droge pri nas in je bil večji dealer (btw, takšna je bila tudi njegova tablica na BMW (CE DEALER) in to že pred 20+ leti, kot so največji dealerji danes. Res, tip je bil daleč pred časom. Glede tega pa svaka mu čast.
In njegova družina je bila vsa vzvišena in so delali pizd.arije, ker so vedeli, da jim nihče ne bo storil ničesar, ker je Berisha njihov priimek.
Hvala bogu, da se je zgodilo, kar se je! Hvala policiji, da imamo policista, ki ima balls! In sramota, da se je moral na sodišču skrivati, kot največji kriminalec. Res, nizkotno od vseh po vrsti.