Policijsko ustavljanje na avtocesti

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
tak focus ja, sam ta je bil porisan z modro črto
smile-1.gif

sej pred summitom stojijo
pomoje ne gre nič slabše od octavie 1,6 karavan oz astre karavan

sem pa zadnjič v mestu videl renault 5 v maričastih barvah
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Na AC me niso še ustavili s plavimi lučmi ampak na normalnih cestah pa v naselju pa že......no...se ne sekiram preveč...ko prižgejo luči se ustavim kar takoj.......dam vse 4 žmigavce in čakam......in mi je prav vseeno če jim kdo u rit prileti....pol pa pridejo h oknu pa prosijo če se lahko odpeljem do naslednjega primernega prostora za ustavljanje. Skoraj vedno so samo vzeli dokumente za 10 sekund...u bistvu toliko da so jih odprli in pol srečno vožnjo in to je to.

Pa še vprašanje...zakaj je to sploh dobro delat?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
pa čimbolj na črti da [censored] na voznem pasu stoji.....

To si morem zapomnit za primer če me ustavijo na AC
zmaga.gif

Absolutno. To je najboljsa lekcija - ustavis na odstavnem tako, da je levo ogledalo ravno se za crto na odstavnem pasu. Pa da jih vidimo heroje, ko bodo na voznem stali.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Lepo bo šel na spotnikovo stran,pa mu boš čez un oken dokumente dal pa se znjim pogovarjal....

LP

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Mi lahko tole nekdo razloži?
Se peljem za avtom čez naselje, hitrost v drugi okol 20-30km/h in že da ga bom povsem varno prehitel, pride iz enga dovoza od firme policijski avto in se postavi pred tisti avto pred mano. Tale ki je bil pred mano še nekoliko zmanjša hitrost, uglavnem premikal smo se kot polži, vsi trije. In pol čez približno 50m, policaj da desni žmigavc, ven iz avta rukne policajka z loparjem v roki in ustavi voznika pred mano. Torej kaj se je dogajalo? Zakaj je oni peljal 30? Res mi ni jasno...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
zakaj...a ni reklama da počasneje je varneje......normalo....če se nič ne premika ne more prit do trka....spljoh :D

Glej...jaz sem imel enega bisera ki se je čez mesto peljal skoraj 30 na uro...oziroma prej je blo bliže 20 kot 30...pa ni blo varjante da bi šel mimo...kolona pa zadaj čez celo mesto.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Torej primer: Prehitevam tega, ven pa iz nepreglednega dovoza izsili policaj. Kako bi se končalo? Ker roko na srce, ni veliko manjkalo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
......normalo....če se nič ne premika ne more prit do trka....spljoh :D
Vse ostalo je neprilagojena hitrost.
evil.gif
Seveda!!! Padeš z mopedom na ledu in snegu pri brzini 5km/h, si zlomiš roko, za nagrado pa dobiš 500€ kazni in kazenske pike zaradi neprilagojene brzine!
zmaga.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.358
113
No roko na srce, da se po snegu in ledu vozis z mopedom pac nisi diht. in ce te v sluzbi silijo v to, potem oni niso diht.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Načeloma je tako, da lahko kadarkoli odkloniš delo, ki ogroža tvoje zdravje ali življenje. Delodajalec mora pač zagotoviti ustrezna varovalna sredstva.
Ne vem pa kako je to v npr. vojski ali policiji...

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Seveda!!! Padeš z mopedom na ledu in snegu pri brzini 5km/h, si zlomiš roko, za nagrado pa dobiš 500€ kazni in kazenske pike zaradi neprilagojene brzine!
zmaga.gif
Hitrost nisi prilagodil razmeram na cesti. Nisi se bil sposoben ustavit pred oviro, ki si jo lahko pričakoval. Kle je vse lepo in prav.

Jst sm dobil neprilagojeno hitrost (+ neupoštevanje signalizacije), ker mi tip ni mogu sledit - cele zgodbe ne bom razlagal ampak se je precej dolgo trudil sem bil pošteno presenečen nad vztrajnostjo - na mojo nesrečo so me počakali kar doma.
Uradna razlaga: mi smo vozili kolikor hitro se je dalo, vi ste šli pa še hitreje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
KSZ
Ravno včeraj sem videl policista na motorju, kako je lepo snel enega Hondaša iz ljubljanske obvoznice, kjer se združita dve cesti. Hondaš je kar vozaril po levi, čeprav sta se pasova že zdavnaj združila in izsilil voznika, ki je peljal pravilno.
Lepo je videti, ko ustavijo kakšnega takega bedaka.
Ga pa ni ustavil ob cesti ampak ga je peljal na izvoz.

Tisti, ki pa pametujete kako fino bi bilo, če bi policista zbil avto, ste pa mimogrede res debili.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Uradna razlaga: mi smo vozili kolikor hitro se je dalo, vi ste šli pa še hitreje.

hysterical-1.gif

Ja ti torej nisi prilagodil hitrosti in voznih sposobnosti policistu. Pomeni da zato ker je on manj izkušen,bi ti moral ustrezno znižati hitrost.