Policijsko ustavljanje na odstavnem pasu

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ja, ampak smešno mi je to, ko naredijo neko normo recimo, zakaj ne nadaljujejo naprej? Če imaš prekrškarjev kolikor hočeš...sploh v Kranju, 90% folka prevozi rdeče in to na desetine dnevno. Da ne omenim nepravilno parkiranih avtov, teh je dnevno na stotine.

Samo kaj ko volje ni.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
tukaj sploh ne bi smela biti norma, saj ne delajo izdelkov ali kake dodane vrednosti, to bi moralo biti za skupno dobro delati, izločevati kretene na cestah, še posebej tiste, ki "pretiravajo"...ne rečem 51-52 na 50 podlage ali na AC 140 na 130 itd....pač tiste, ki izstopajo.

Včeraj, recimo budala v križišču čez polno črto prehiteva avto, ki vozi po CPP, naprej pa stoji pri semaforju, 2-3 CPP prekrška storil, prehitevanje v križišču, čez polno črto in hitrost...pa nikjer plavih....sej ne rečem, ne morejo biti povsod. Samo malce progresivno bi moral začet delat in ne praskat v pisarnah.

Torej, če ste vsi tok proti kapsom, naj se jih z referendumom ukine? Aja, sej res referendum se ne upošteva (hint: nedelje).

smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ja, ampak smešno mi je to, ko naredijo neko normo recimo, zakaj ne nadaljujejo naprej? Če imaš prekrškarjev kolikor hočeš...sploh v Kranju, 90% folka prevozi rdeče in to na desetine dnevno. Da ne omenim nepravilno parkiranih avtov, teh je dnevno na stotine.

Samo kaj ko volje ni.

Ce bi res imeli normo, bi jo izpolnili prvi dan vsakega obdobja na parkiriscu pri Mercatorju v Dravljah in na parih okoliskih kriziscih. Tam je ocitno en magnet za paciente na kolesih, jaz cesa takega se nisem videl v nobenem drugem Mercatorju, in vsakic znova je isto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Samo kaj ko volje ni.
Temu se reče politična modrost. oz. nategovanje po majhnih korakih.
Najprej so ukinili utripajočo zeleno, tako da sedaj folk množično vozi v rdečo (prej le izjemoma) zdej pa čakajo da folk malce pozabi, da je bilo nekdaj drugače. Počasi bodo nabavili kamere, dali pooblastila še redarjem da bodo tole kasirali, pa bo denar pritekal lepo potihem.

Če bi vse to naredili hkrati, bi se folk pobunil. Če bi 90% folka dobilo kazen že drugi dan po ukinitvi UZ, bi vs folk skočil v v luft in bi zahtevali ponovno uvedbo UZ. (Kljub zahtevi EU in 30let stari deklaraciji ki izgleda za Avstrijo ne velja) Tako pa lepo počasi in zanesljivo kasirajo, in še več bodo. Državi je v interesu, da folk vozi v rdečo in se zaletava, (zato so tudi ukinili UZ) saj od tega dobro služi in še več bo.

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Temu se reče politična modrost. oz. nategovanje po majhnih korakih.
Najprej so ukinili utripajočo zeleno, tako da sedaj folk množično vozi v rdečo (prej le izjemoma) zdej pa čakajo da folk malce pozabi, da je bilo nekdaj drugače. Počasi bodo nabavili kamere, dali pooblastila še redarjem da bodo tole kasirali, pa bo denar pritekal lepo potihem.

Če bi vse to naredili hkrati, bi se folk pobunil. Če bi 90% folka dobilo kazen že drugi dan po ukinitvi UZ, bi vs folk skočil v v luft in bi zahtevali ponovno uvedbo UZ. (Kljub zahtevi EU in 30let stari deklaraciji ki izgleda za Avstrijo ne velja) Tako pa lepo počasi in zanesljivo kasirajo, in še več bodo. Državi je v interesu, da folk vozi v rdečo in se zaletava, (zato so tudi ukinili UZ) saj od tega dobro služi in še več bo.

A tole imaš ti že nekje napisano, pa ko je prava tema samo copy/paste?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ja vseeno, če je v EU UZ dobra, bi morala biti spet tukaj. In ne meni ni všeč, da se folk zabija v križiščih ipd, ker s tem samo forsirajo zavarovalnice, da povečujejo letne premije vsako leto!!!! To bi moral biti naš skupen cilj, manj nesreč, manj tragedij, nižje premije, boljše ceste.

Samo, ne, Slovenci, kakor smo egoistični tega ne bomo dosegli EVER.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Včeraj, recimo budala v križišču čez polno črto prehiteva avto, ki vozi po CPP, naprej pa stoji pri semaforju, 2-3 CPP prekrška storil, prehitevanje v križišču, čez polno črto in hitrost...pa nikjer plavih....sej ne rečem, ne morejo biti povsod. Samo malce progresivno bi moral začet delat in ne praskat v pisarnah.

E to si si pa preprosto zmislu.......še vsakič k sm šel na fax v Kranj sem zamudu.....pa če sm 2 uri prej odrinu od doma.......

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Najbolj hecno je, da je ta tema nastala na podlagi tega, da je nekdo videl ustavljen avto na odstavnem in zraven policijo. In ja, so primeri, ko je potrebno nekoga ustavit in bi bilo prenevarno se vozit do naslednjega izvoza. Zdej pa a so bli vsi primeri ko je bil kdo ustavljen upravičeni ali ne pa jaz pač ne bom presojal (pa niti ne morem). Je pa dejansko najbolje tako pametovanje poslušat od nekoga ki je bil ustavljen zato ker je kardinalne bedarije pocel na AC. Spomnim se enega bedaka, ki se je z najvecjim veseljem vozil po prehitevalnem pasu kljub temu da je mel praznega voznega 1 km naprej. In se tko vozimo kak kilometer, ko zapeljeva še midva na levega...in se ne umakne...in poblendava...in tip zahodi na polno po bremzi....se upocasnimo na 60 km/h in besno maha not v avtu.... aja bila je tema, ocitno ni videl kdo vozi za njim... in greva nazaj na desni pas, on spet pocasi pospesuje na tam cca 120...in gre zacuda na vozni pas....in se odlociva ga prehitet, greva na prehitevalnega in mojster skoci pred naju (pred nami je bila prazna AC, ponoci).... Ok takrat je pa vrag vzel šalo. greva po desni mimo, vidi kdo ga prehiteva in zacne neki dvignjen palec kazat pa pozdravljat....se umakneva na odstavnega in gre on mimo po voznem in pol za njim... Pri prvem izvozu ga zacneva ustavljat, mojster mirno mimo...in spet neki maha... no na naslednjem je sel dol. Grem do avta mu recem za dokumente in mi on zacne takoj nabijat: "ja veste jz pa na avtocesti en bom ustavljal...je pa prenevarno (jasno ob imbecilih kot je on je nevarno tud cez prehod za pesce it)" Mu povem da je sel mimo enega izvoza ... "ne to pa ni res" .... "Ustavili smo vas, ker skoz vozite po prehitevalnem in ker niste dovolil da bi vas prehiteli in pa nenadoma ste znizal hitrost na 60 na prehitevalnem" ... "a to pa ne bo drzalo fantje...sta se pa malo zmislila". Prsezem jaz sem mislil da mam sintiča pred seboj. Pol je kolega malce zgubil zivce, da naj se neha norca delat, ker sva midva tista ki ze 15km voziva za njim in da naj se en dela neumnega. Ne on je trdil da ze celo pot po voznem pasu vozi in da se mu res zdi nepotrebno da mu sploh kradeva cas. In ja, ce ne bi sel dol na tem izvozu ga je 10km naprej cakal stinger in pa DARS z oznacevalno tablo, da bi zavarovali potem ce bi nam ga ratalo ustavit.

So pac primeri ko se policist odloci, da je manj nevarno da te ustavi na odstavnem kot da peljes naprej.
In v celi zgodbi ni niti enaga razloga, da ga ustavita na odstavnem. Sicer pa: praviš, da sta ga ustavljala na izvoz - torej sta tudi sama vedela, da je odstavni prenevaren?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Razlog je........sam sta očitno precenla da je tacga (duševnega) neprilagojenca varneje prej odstavt dol iz AC kjer ga masta pod lažjo kontrolo...

Kaj če bi obrnu pa žačel u kontra vozt......glede na odzive k jih je dajal bi blo to čist možno! Lahko bi bil kak obupanc z samomorilskimi nagnjenji
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Najbolj hecno je, da je ta tema nastala na podlagi tega, da je nekdo videl ustavljen avto na odstavnem in zraven policijo. In ja, so primeri, ko je potrebno nekoga ustavit in bi bilo prenevarno se vozit do naslednjega izvoza. Zdej pa a so bli vsi primeri ko je bil kdo ustavljen upravičeni ali ne pa jaz pač ne bom presojal (pa niti ne morem). Je pa dejansko najbolje tako pametovanje poslušat od nekoga ki je bil ustavljen zato ker je kardinalne bedarije pocel na AC. Spomnim se enega bedaka, ki se je z najvecjim veseljem vozil po prehitevalnem pasu kljub temu da je mel praznega voznega 1 km naprej. In se tko vozimo kak kilometer, ko zapeljeva še midva na levega...in se ne umakne...in poblendava...in tip zahodi na polno po bremzi....se upocasnimo na 60 km/h in besno maha not v avtu.... aja bila je tema, ocitno ni videl kdo vozi za njim... in greva nazaj na desni pas, on spet pocasi pospesuje na tam cca 120...in gre zacuda na vozni pas....in se odlociva ga prehitet, greva na prehitevalnega in mojster skoci pred naju (pred nami je bila prazna AC, ponoci).... Ok takrat je pa vrag vzel šalo. greva po desni mimo, vidi kdo ga prehiteva in zacne neki dvignjen palec kazat pa pozdravljat....se umakneva na odstavnega in gre on mimo po voznem in pol za njim... Pri prvem izvozu ga zacneva ustavljat, mojster mirno mimo...in spet neki maha... no na naslednjem je sel dol. Grem do avta mu recem za dokumente in mi on zacne takoj nabijat: "ja veste jz pa na avtocesti en bom ustavljal...je pa prenevarno (jasno ob imbecilih kot je on je nevarno tud cez prehod za pesce it)" Mu povem da je sel mimo enega izvoza ... "ne to pa ni res" .... "Ustavili smo vas, ker skoz vozite po prehitevalnem in ker niste dovolil da bi vas prehiteli in pa nenadoma ste znizal hitrost na 60 na prehitevalnem" ... "a to pa ne bo drzalo fantje...sta se pa malo zmislila". Prsezem jaz sem mislil da mam sintiča pred seboj. Pol je kolega malce zgubil zivce, da naj se neha norca delat, ker sva midva tista ki ze 15km voziva za njim in da naj se en dela neumnega. Ne on je trdil da ze celo pot po voznem pasu vozi in da se mu res zdi nepotrebno da mu sploh kradeva cas. In ja, ce ne bi sel dol na tem izvozu ga je 10km naprej cakal stinger in pa DARS z oznacevalno tablo, da bi zavarovali potem ce bi nam ga ratalo ustavit.

So pac primeri ko se policist odloci, da je manj nevarno da te ustavi na odstavnem kot da peljes naprej.

Takega bi jest na licu mesta ustrelil. Pa ne s sluzbeno pistolo, ampak tisto iz Fuzin za 100€-. Pa naj dokaze da sem ga jaz...

p.s. ustrelil pa v koleno, da bi se vsakic ko bi stopil na nogo name spomnil...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Saj sem ti napisal, ce na drugem izvozu ne bi sel dol, bi sredi AC fasal stinger. In ja, so ljudje, ki so tako zelo pijani, da ga je varneje spravit na odstavni pas kot pa cakat a se bo cel pripeljal do izvoza ali ne. Razlogov je milijon. Ce pa ti ze deklarativno trdis da je odstavni pas nekaj svetega pol pa je nesmiselno razpravljat o tem a je lahko varneje nekoga spravit na odstavni pas kot pa ga spremljat do izvoza. V koncni fazi je to odstavni pas - torej da je nekdo tam ustavljen...ce mu crkne avto itd... Ne vem kje je fora da policija nekoga ne bi spravila tja ce je prenevaren za vozit. V koncni fazi voznik sploh ne sme zapustiti vozila ce je ustavljen z modrimi lucmi. A ce je stojeca kolona pa naletis nanjo v paniki zapustis vozilo in teces stran? vem da ne ampak moj point je, da ustaviti se na odstavnem pasu še zdaleč ni tako zelo nevarno kot zelis ti sedaj prikazati. Ne trdim da je varno, ampak se zdalec pa ni potrebna taka drama kot jo nekateri zganjate okoli tega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Glej, vsako ustavljanje na odstavnem pasu je zelo nevarno. Zakaj bi tistem res nujnim (okvara, nesreča, pomoč nekomu drugemu) po nepotrebnem dodajal bedarije, kot so brisanje nosa ali ustavljanje zaradi prekrška. In sorry, tudi če mojo ogroženost povečaš po nepotrebnem (in edini, ki lahko sodi, kaj je zame nepotrebno, sem jaz) samo za 0,1%, ne mislim ustavit, Se bomo pri sodniku zmenili. AMpak če mi ta da prav, ti garantiram, da bom proti policistom, ki so me ustavili uporabil vsa možna prvana sredstva.
Praktično ni situacije, ko bi bilo treba koga ustavit na odstavnem pasu. Če se lahko odzove na signale, naj ustavi na odstavnem pasu, se bo odzval tudi na navodilo, naj pred vami pelje do izvoza.
Če se pa ne, pa ga porinite s ceste.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
ja saj ko nekoga spravis na odstavni pas ga dejansko "zrines s ceste". Ker nekdo ki z naprimer 60 na uro vozi po AC ni varen da nadaljuje do naslednjega izvoza. Ni. In mi res dol visi a se njemu zdi varno ustavit na odstavnem. Njegove pravice se nehajo tam kjer posega v pravice drugih.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
stop mahoni

če nekdo vozi 60 po ac je:
prilagodil hitrost svojim sposobnostim
in policija, ki je z rotacijami zelo vidna, naj zavaruje njegovo pot.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
bos razlozil tistemu ki bo invalid ker mu bo tak bebec zapeljal nenadoma na prehitevalnega ko bo oni 130 mimo priletel.

Pa ne provociri za brezveze.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Mu ne bo, če se boste z prižganimi lučmi postavili na sredo med pasovoma in vozili za njim do 1. izvoza.
Enako velja za pijanca, ki vijuga po AC ...

Oboje že videl v tujini na lastne oči.

Sploh pa: kar se mene tiče, debata teče o ustavljanju zaradi "navadnih" prekrškov (hitrost, varnostna, objestna vožnja ipd) ... Takemu pač prižgeš lučke, signaliziraš, da pelje za tabo in to je to. Če te ignorira, je pa s tem prestopil v kategorijo pobegov, kjer veljajo druga prvila, ne?

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
125
Parkiranje na odstavnem pasu?? Je dovoljeno ustavljanje ... ampak še vedno mi gre po glavi tisti posnetek, ki sem ga videl na youtubu ali na rtv slovenija ... Kifeljc se je namreč peljal kar rikverc na odstavnem pasu in niti ni pogladal nazaj, če bi kakšno "tele" pripizdilo po odstavnem pasu in ga nabilo na njegov avto ..

Upam da bom našel posnetek ...

Evo ga!