Policijsko ustavljanje na avtocesti

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Stojim na semaforju na uvozu na AC. Držim bremzo ki osvetli pokrov motorja vozila za mano in opazim plave angele. Zelena na semaforju, speljem, spelje focus za mano, pridem na pospeševalni pas pohodim na 130, se vključim na AC, policaj prižge modre lučke, mu dam levi žmigavec da se bom peljal vsaj do naslednjega izvoza, mi prižge še sireno, tko da sm se mogu ustavit na odstavnem pasu. Pride policajka in predno mi kaj reče jo vprašam če se lahko zapeljemo do naslednjega izvoza ker se mi zdi nevarno stat na AC le nekaj metrov stran od podivjanih vzhodno evropskih kamionđij. Je rekla da je povsem varno.

My ass.

Apollo, če bi se peljal do počivališča/izvoza bi mi lahko kaj sikala oz bi moral štet knoflice v prvi pomoči?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
odvisno kok delč je počivališče, sicer pa ta tema že obstaja in ni starejša od par mesecev

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Mah jaz bi ustavil na odstavnem pasu, pa gledal v ogledalo in z nogo na gasu...sem se tko rešil že dveh naletov

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
seveda je nevarno.....pač policaji neumni, in kaj si kasiral?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem prejšnji mesec vozil po Celovški in na koncu zavijal desno v "tunel" , da se vključim na AC proti Gorenjski.

Za mano peljala policijska Octavija .... glih ko sem dal levi smernik da pospešim na AC, so vklopili lučke za mano... Sem mislil da so na nujni vožnji, pa se dal skrajno desno in malo zmanjšal, da gredo mimo, pa ni bilo nič. Tako da se je potem še sirena vklopila, pa sem vedu da imajo nekaj z mano. Z desnim žmigavcem sem potem peljal še kaki 300m do prvega izvoza in sredi izvoza, kjer je en "servisni" odcep zapeljal noter, vgasnil avto in počakal.

Prišla policistka, kontrola prometa in alkohola. Napihal 0,0 ... bila pa je lepa sončna nedelja ob 08:30h. Potem me je še opomnila, naj pazim da ne pozabim avto registrirat čez teden, pa srečno vožnjo.

Sicer je bila lepo prijazna, samo se mi je pa zdelo malo čudno, da so me tako skoraj že na AC ustavili, v bistvu sredi pospeševalnega pasa so začeli s postopkom.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V bistvu je prišla pogledat od bližje DS3jko..:)
zmaga.gif
:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
pihal sem.
glede na to da sem zavil na ac bi pametnjakovička lahko počakala do prvega izvoza, me prehitela in dala znak naj peljem za njo.

Ne, stat na AC. Zaspan romunski kamionđija pa glih vid tiste lučke ob cesti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.358
113
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Stojim na semaforju na uvozu na AC. Držim bremzo ki osvetli pokrov motorja vozila za mano in opazim plave angele. Zelena na semaforju, speljem, spelje focus za mano, pridem na pospeševalni pas pohodim na 130, se vključim na AC, policaj prižge modre lučke, mu dam levi žmigavec da se bom peljal vsaj do naslednjega izvoza, mi prižge še sireno, tko da sm se mogu ustavit na odstavnem pasu. Pride policajka in predno mi kaj reče jo vprašam če se lahko zapeljemo do naslednjega izvoza ker se mi zdi nevarno stat na AC le nekaj metrov stran od podivjanih vzhodno evropskih kamionđij. Je rekla da je povsem varno.

My ass.

Apollo, če bi se peljal do počivališča/izvoza bi mi lahko kaj sikala oz bi moral štet knoflice v prvi pomoči?

Ne zameri, ampak kot ti je ze goba napisal, smo to par mesecev nazaj detaljno obdelali. Policija te pac lahko ustavi kjer zeli. Tko je, zakon jim to dovoljuje. Dejstvo pa je, da je tisti ki te ustavi nato lahko odgovoren ce pride do nesrece... So dolocene enote ki so jim komandirji prepovedali ustavljanje na AC zaradi varnosti policistov med postopki.

Focus te je ustavil in dal pihat? To je edini del zgodbe ki mi je cuden. Sicer pa, pac ustavis skrajno skrajno desno na dstavnem ce ze mores.

I

Izbrisan uporabnik 474

Eno je, če je ustavljanje/postopek/kazen v skladu z zakonom. Drugo pa je, če je do prejšnji stvari prišlo na podlagi odločanja osebka z IQ-jem sobne rastlinice...

Zadnjič se s kolesom peljem v službo. Večina poti je po gozdu, nekaj manj po kolesarski stezi in kakšna 2km po zelo prometni cesti, kjer je veliko tovornjakov. Ob tej cesti teče zelo širok pločnik, ki ima ob križiščih klančine za kolesa/vozičke, ni pa table za kolesarsko stezo. Poleg tega so robniki tako visoki, da se pedalka v spodnji legi spusti nižje od višine pločnika. Padec je neizogiben.

Seveda se mi zdi popolnoma normalno, da se bom tisti odsek peljal po pločniku, še sploh, ker tam ni pešcev. In se pocesti pripelje leteča policija, zavije na dovoz k enemu podjetju, razjaha in me ustavi. Bla bla bla, ne smete se vozit po pločniku. Mu razložim, da je cesta pač nevarna, veliko tovornjakov in da z vožnjo po pločniku ne oviram pešcev, s tem pa tudi ne oviram prometa na cesti (cesta je ozka, avtom te težko prehiti, če ima nasproti drugo vozilo).

"Ja gospod, razumem, se strinjam z vami, ampak imamo striktna navodila, da moramo strogo kaznovati vse kolesarje!" Pa kaj se je tebi um zmračil??? Pa sem fasal 120€ kazni... Sicer se bom pritožil, ne na kazen, ki je v skladu z zakonom, ampak na kazne, ki nikakor ni povezana z zagotavljanjem varnosti v prometu in je namenjena polnjenju blagajne. Na policajev IQ... Vem, da bom spušil in plačal še sodne stroške, ampak vseeno...

Za mariborčane - govora je o Zagrebški cesti, ravno mimo Šerbineka in tovarne zdrvail, ustavil me je na dovozu za Raiffeisen banko...

LP
Gargy

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Zmagovita kombinacija. Zdaj so se vpičili v kolesarje ker so kao tisti, ki delajo kaos na cestah in kaznujejo vse. Če bi pa vozil na cesti in bi bil bolj vstran od roba zaradi nevarnosti, da zahaklaš visok robnik pa bi te spet ustavili ker si oviral promet na cesti. Zdaj pa vedi kaj je prav.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Pelješ lepo počasi do izvoza oz. tam kjer misliš da je varno in ustaviš, kaj bodo naredili? Enako na navadni cesti kjer je 90km/h omejitev in gredo organi sredi ovinka (šuma v bližini) ustavljat (jasno makadamski parking) ... lepo pelješ dalje ustaviš na prvem primernem mestu, če jih ni za tabo obrneš in greš vprašat kaj rabijo.

Pobega v tem primeru ne morejo računat, lahko ti samo dajo kazen za enupoštevanje prometne signalizacije .. ampak to je tako tako, tudi skozi rumeno lahko pelješ če misliš da ni varno ustavit!
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Zmagovita kombinacija. Zdaj so se vpičili v kolesarje ker so kao tisti, ki delajo kaos na cestah in kaznujejo vse. Če bi pa vozil na cesti in bi bil bolj vstran od roba zaradi nevarnosti, da zahaklaš visok robnik pa bi te spet ustavili ker si oviral promet na cesti. Zdaj pa vedi kaj je prav.
Edino prav bi bilo, da bi ga zgazil kakšen tovornjak in bi potem lahko napisali kazen šleperju za previsoko hitrost.

Komentar na Gargy-a:
rolleyes-1.gif
očitno leteči nima tudi kanček svoje pameti: no, važno da je kvoto lepo nabiral za tisti dan.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Focus te je ustavil in dal pihat? To je edini del zgodbe ki mi je cuden. Sicer pa, pac ustavis skrajno skrajno desno na dstavnem ce ze mores.
Najbrž SENP, mogoče tudi PPP.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ne spremljam alterja vsakodnevno in se mi ni dal brskat po starih temah. se opravičujem.

focus ja, karavan, policijska patrulja