Policija:učinkovitost porabe davkoplačevalskih EUR

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pa od kje vam iformacija, da se vozi 60km/h skozi cestninske, če je znak 40.
Sicer pa povedo tale slika več

http://www.google.si/imgres?im...&ved=1t:429,r:8,s:0&tx=107&ty=64&biw=1024&bih=574
dragi cudak.

Kljub temu da sodelujes na vec kot 15 forumih ocitno nisi se nikoli prebral teme kjer bi ti bilo razlozeno kaka je omejitev na cestninski. Talna oznaka 40 ni prometni znak. NI. Ker je ni v pravilniku not. Tisti znak cisto desno pa velja za ABC stezo. Sklepam da ti je to sedaj jasno in tega vprasanja v naslednjih dveh letih ne bos zastavil pod kakim drugim nickom.

...koji [censored] si ti, če misliš, da si boga za jajca prjev, ker si policaj.

Poj mi razlož, zakaj 3/4 folka vozi 40-50 skozi cestninsko, min.omejitev na ac je 60, jaz bom vozil 50, ker na ac tud vozim 110-120....zaradi kerga bi moral vozt več, jaz bom vozil kukr bo meni pasalo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.653
113
Ker majo klimo in jim avto slabo pospešuje
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ksz
zanimiv tist odgovor od darsa glede omejitve.
Se en dokaz vec, da imamo v slo tako dobro zakonodajo, da si jo lahko vsak po svoje razlaga. Bi bilo res dobro "enkrat za vselej"tole omejitev definirat, in ko bo naslednjic nekdo od odgovornih podal drugacen odgovor, bo za svoje besede ODGOVARJAL. Aja v slo sem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:...da bi se policija vtaknila v takšne stvari in iz vidika varnosti v prvi fazi zahtevala/predlagala izbris teh označb...
Je to res v pristojnosti policije? Kdo sploh postavlja znake ob cestah in kake strokovne podlage so za določanje omejitev na nekem mestu? Ali gre pri lokalnih cestah bolj ali manj za politične interese neke skupine?
Verjel bi, da omejitve na cestninskih diktira DARS, ki tako ščiti svoje delavce, ki se občasno sprehodijo od hišice do hišice. Ponekod na določeno delovno mesto tako ali tako ne morejo priti drugače kot da gredo čez vse pasove. Pa pač daš omejitev kot v mestu ob prehodu za pešce in si rešil problem. Občasno še pozoveš policijo naj že vendar preveri, če se vozniki res držijo omejitve. Varnosti pri delu je zadoščeno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Verjel bi, da omejitve na cestninskih diktira DARS, ki tako ščiti svoje delavce, ki se občasno sprehodijo od hišice do hišice. Ponekod na določeno delovno mesto tako ali tako ne morejo priti drugače kot da gredo čez vse pasove. Pa pač daš omejitev kot v mestu ob prehodu za pešce in si rešil problem. Občasno še pozoveš policijo naj že vendar preveri, če se vozniki res držijo omejitve. Varnosti pri delu je zadoščeno.
Kako lepo od Darsa, da tako lepo ščiti svoje delavce, pa še precej €€€€ mimogrede pade v blagajno. Edino to še ni jasno, kaj imajo delavci za iskat v tistih levih hišicah, al gredo tja samo na sprehod po malici al še kaj drugega.

Pa je tam res tako nepregledno, da je potrebna omejitev 40 zaradi prečkanja enega pasu z 3 m širine, na lokalnih cestah je namreč izven naselja 90, pa tud kdo tam prečka, cesta pa širša.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:...da bi se policija vtaknila v takšne stvari in iz vidika varnosti v prvi fazi zahtevala/predlagala izbris teh označb...
Je to res v pristojnosti policije? Kdo sploh postavlja znake ob cestah in kake strokovne podlage so za določanje omejitev na nekem mestu? Ali gre pri lokalnih cestah bolj ali manj za politične interese neke skupine?

Glej, policija na veliko oglašuje VARNOST in v kolikor se jim gre za varnost na cesti je to vsekakor njihova dolžnost da opozorijo in pritisnejo na pravilne institucije ki so za to odgovorne oz. ki lahko urgirajo...

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Danes ob 8.45 smo se trije avti na cestninski Torovo razvrstili tako: jaz na levi pas, drug avto na srednji pas in policijska oktavija na desni pas. Policaji niso nadaljevali vožnje skozi cestninsko
smile-1.gif
Sklepam, da bodo tudi danes dopoldne svoje resurse spet namenili varovanju tega kritičnega odseka.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Jaz sem samo hotel nazorno povedati, da je policija povsem napačen naslov za vse butaste omejitve. Če primerjam denimo magistralno cesto mimo Schladminga, se lepo vidi, da so se trudili, da je minimalno omejitev. Pri nas se uradniki in inšpektorji (nimam pojma, kdo točno stoji za tem) trudijo, da postavijo čimveč omejitev. Najhuje pa je to, da se za velik denar "uredi" nek odsek ceste, potem pa je omejitev hujša. Kaj točno se je urejalo? Kako strokovno se je urejalo? Koliko je to sploh imelo smisla?
Nerganje nad policijo je približno tako smiselno, kot če se spravimo nad čistilko, ker so po čiščenju stopnice iz gladkih ploščic spolzke. Kriv pa je za moje pojme arhitekt, ki je predvidel neustrezen material. Ta v enem mesecu zasluži za vsaj 4 čistilke (bruto) in bi moral tudi prevzeti 110% odgovornost. Enako je na cestah. Ni naloga policije (in mislim, da niti pristojnost), da razmišlja, če je omejitev smiselna.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pa od kje vam iformacija, da se vozi 60km/h skozi cestninske, če je znak 40.
Sicer pa povedo tale slika več

http://www.google.si/imgres?im...&ved=1t:429,r:8,s:0&tx=107&ty=64&biw=1024&bih=574
dragi cudak.

Kljub temu da sodelujes na vec kot 15 forumih ocitno nisi se nikoli prebral teme kjer bi ti bilo razlozeno kaka je omejitev na cestninski. Talna oznaka 40 ni prometni znak. NI. Ker je ni v pravilniku not. Tisti znak cisto desno pa velja za ABC stezo. Sklepam da ti je to sedaj jasno in tega vprasanja v naslednjih dveh letih ne bos zastavil pod kakim drugim nickom.

...koji [censored] si ti, če misliš, da si boga za jajca prjev, ker si policaj.

Poj mi razlož, zakaj 3/4 folka vozi 40-50 skozi cestninsko, min.omejitev na ac je 60, jaz bom vozil 50, ker na ac tud vozim 110-120....zaradi kerga bi moral vozt več, jaz bom vozil kukr bo meni pasalo.

Kot uporabniku tega foruma (tu sem samo to in nic vec) mi gre na organ to, da ti nam pamet solis z napacnimi podatki. Na cestninski omejitev ni 40 ampak 60. Bodi vesel, da ti sploh kdo se odgovarja glede na tvojo reputacijo tu gor. Koliko ti vozis cez cestninsko je meni vseeno. Ampak ce ti noces voziti vec kot 40 tam, to ne pomeni da je tudi omejitev taka.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Je pa se to dejstvo, da so ravno prometniki tisti, ki obravnavajo smrtne prometne nesrece (katerih je hoces ali noces veliko ravno zaradi hitrosti) tako da so na te krsitve pac bolj obcutljivi.

Kar pa seveda niti slučajno ni OK.
Na takega sem pred par leti naletel, sva se kar na glas sprla okoli tega, kateri prekršek sem naredil (priznam: naredil sem ga in bil pripravljen plačat ampak tistega, ki sem ga naredil in tistega, za katerega se je policistu narobe zdelo, da sem ga naredil) - končalo se je na sodišču, kjer je bila glasna predsem sodnica - in to ne name. Upam, da se je potems svojim "sem že preveč nesreč videl" izpadi umiril.
Prekršek je pač prekršek, čustva tu nimajo kaj zraven delat, še posebej ne pri policistu.
Jaz se nisem opredelil ali je to ok ali ne. Jaz sem napisal, da je to po mojem mnenju vzrok.

Ves, najlazje je biti masina za talanje kazni in se kot pijanec plota drzati zakona. tezko pa je biti Clovek. In dokler imajo policisti custva je se ok, ker do takrat bodo znali tudi ooceniti da za neko zadevo zadostuje tudi opozorilo in ne le kazen.

Kar pa ne pomeni da se prekrsek utemeljuje s custvi. Saj pomoje se strinjava.

Seveda se. AMpak za oceno o primernosti opozorila namesto kazni ne rabiš (ozu. celo ne smeš imeti) čustev. Je treba lepo hladno ocenit, komu ja in komu ne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz
Se en dokaz vec, da imamo v slo tako dobro zakonodajo, da si jo lahko vsak po svoje razlaga. Bi bilo res dobro "enkrat za vselej"tole omejitev definirat, in ko bo naslednjic nekdo od odgovornih podal drugacen odgovor, bo za svoje besede ODGOVARJAL. Aja v slo sem.

Dokončen odgovor je že podan, podalo ga je sodišče. Omejitev je 60. Za tale pa sumim, da je že zelo star.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Na to vprasanje ti zal ne znam odgovoriti. Sklepam da so oznake tam se iz casa, ko se je bilo potrebno pred cestninsko ustaviti. Uporabo oznacb pa mislim da nadzira prometni inspektorat tako da v zvezi s tem ne bi bilo slabo povprasat pri njih.

Vidiš, tukaj pa nimaš prav. Če policisti zaznate, da cesta ni urejena po veljavnih predpisih, ste (tako kot mene, če kršim predpise) vzdrževalca dolžni kaznovat (pa tu zdaj ne ciljam samo na tele talne pred cestninskimi). In to me zelo moti - da vzdrževalcev ne kaznujete. Zakaj za vsak tak kiks ne izdate plačilca firmi & odogovrni osebi? Pomanjkanje jajc ali neupravičena in nezakonita kolegialnost z vzdrževalci? Do voznikov niste tako usmiljeni, a ne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Na to vprasanje ti zal ne znam odgovoriti. Sklepam da so oznake tam se iz casa, ko se je bilo potrebno pred cestninsko ustaviti. Uporabo oznacb pa mislim da nadzira prometni inspektorat tako da v zvezi s tem ne bi bilo slabo povprasat pri njih.

Vidiš, tukaj pa nimaš prav. Če policisti zaznate, da cesta ni urejena po veljavnih predpisih, ste (tako kot mene, če kršim predpise) vzdrževalca dolžni kaznovat (pa tu zdaj ne ciljam samo na tele talne pred cestninskimi). In to me zelo moti - da vzdrževalcev ne kaznujete. Zakaj za vsak tak kiks ne izdate plačilca firmi & odogovrni osebi? Pomanjkanje jajc ali neupravičena in nezakonita kolegialnost z vzdrževalci? Do voznikov niste tako usmiljeni, a ne?
Najvec kazni vzdrzevalcem je izdanih v zimski sezoni ko ceste niso spluzene. Sploh ce pride do nezgod. S statistikami ne razpolagam tako da me po tem ne sprasuj.

Policija nadzira promet. Ne ceste. Sicer ima dolocene pristojnosti vendar je glavni nadzorni organ prometni inspektorat

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Sem včeraj takoj poslal na DARS e-mail

Omejitev na cestninski postaji je 40 km/h. Po 2. členu Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah so označbe na vozišču tudi prometni znaki in imajo enak pomen kot vertikalno postavljen znak. Na mestu, kjer je na vozišču narisan znak za omejitev 40 km/uro, ga morate spoštovati. Po načelu enakomernega pojemanja vozne hitrosti je predhodni znak za omejitev 60 km/h.

Lepo pozdravljeni!

Služba za komuniciranje

DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.

tel.: 01/300-99-20, faks: 01/300-99-33

Dunajska 7, 1000 Ljubljana

www.dars.si

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz

Dokončen odgovor je že podan, podalo ga je sodišče. Omejitev je 60. Za tale pa sumim, da je že zelo star.
Kaj lahko objaviš to sodbo, anonimizirano seveda? Menda jo imaš na disku.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Tistim, ki niso zmožni pravilno ugotoviti, kolk traja omejitev na določenem cestnem odseku bi bilo treba izpit vzet in poslat nazaj v avtošolo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Omejitev na cestninski postaji je 40 km/h. Po 2. členu Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah so označbe na vozišču tudi prometni znaki in imajo enak pomen kot vertikalno postavljen znak. Na mestu, kjer je na vozišču narisan znak za omejitev 40 km/uro, ga morate spoštovati. Po načelu enakomernega pojemanja vozne hitrosti je predhodni znak za omejitev 60 km/h.

Lepo pozdravljeni!

Služba za komuniciranje

www.dars.si

dej pošl še na policijo oziroma kdorkol je že odgovorn za to, pa da vidmo kaj pa kko...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Lepo pozdravljeni!

Služba za komuniciranje

www.dars.si

Je veeno, kaj pravijo, ker nimajo pojma. Omejitev je 60.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz

Kaj lahko objaviš to sodbo, anonimizirano seveda? Menda jo imaš na disku.

Iščem, pa ne najdem. Bo moralo tole zadostovat: