Policija:učinkovitost porabe davkoplačevalskih EUR

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Danes zjutraj sem videl naše heroje v modrem, ki so merili na cestninski postaji Torovo (tam so velikokrat), vendar tokrat niso bili na sami cestninski postaji, pač pa so stali malo pred tisto tablo za preklic omejitve (ki niti ni tako blizu cestninske) in streljali z radarjem proti revežem, ki so vozili s cestninske.
Najbrž so takšno lokacijo izbrali, ker je to zelo nevaren odsek in je bilo tam že veliko hudih nesreč. Nenazadnje je cesta povsem ravna, sta samo 2 ozka pasova in en še samo 1 bolj ozek odstavni pas, vse skupaj pa je zaščiteno z zelo šibko odbojno ograjo.
Edina pozitivna stran pri vsem tem: niso se skrivali za grmovjem in jih je bilo opaziti na 5000 km.

Spite sedaj mirno alterjevci, vaš davkoplačevalski denar se optimalno izrablja - vsaj v policiji.
cool-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Ne, oni merijo samo v bližini šol, vrtcev, domov za ostarele in na lokacijah kjer je vbilo že nadpovprečno število nesreč.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Pa daj spelji se, poln k**** te že imam. Ko si šel za policaja bi se moral zavedat da pač ne boš nikjer nikoli zaželen in spoštovan. Sploh pa zdaj ko je nov zakon in te kretenske kazni, če se tebi zdi normalno da vzameš delavcu celotno delavsko plačo zaradi glupega prekrška pa pač s teboj nekaj ni v redu. In ja, folk je zaradi teh kazni že zelo zatežen, vedno bolj agresiven in še bolj agresivni bodo postali saj to pač ni normalno. Pa ti res misliš da se cel svet suče okoli kurčevega volana? A ti misliš da ljudje tukaj v SLO nič drugega nimamo za razmišljat in za počet kot pa študirat kako bomo peljali da bom brez kazni prišli skos?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ne, oni merijo samo v bližini šol, vrtcev, domov za ostarele in na lokacijah kjer je vbilo že nadpovprečno število nesreč.

Tako bi v definiciji moralo biti + da bi bile posebne mobilne enote ki bi lovile največje kretene in prekrškarje katerih pa je dovolj. Ampak ne, zakaj če pa lahko greš po liniji najkrajšega odpora. Mislim da v tej naši SLO zgodbi gre za vse prej kot pa za varnost...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi: ne boš nikjer nikoli zaželen in spoštovan, do prve prometne nesrece ko bom rabil zapisnik, vloma v avto ali v hiso, ko bom rabil dokumente za zavarovalnico, ali, bog ne daj, kaksnega hujsega dogodka, ker vas bom jaz rabil, in bil naenkrat slinasto prijazen.

There-I-fixed-it-for-you.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Sem pozabil, da je zdaj govora o neki povišici policajem, da bodo potem dobro pretepali protestnike, če bo kaka pizdarija. Najbrž se hočejo izkazat, kako so pridni s takimi akcijami
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Luštno, potegneš po cestnini do vrtoglavih 130 pred znakom in ode pare
bonk.gif
eh ja sem samo čakal kdaj bodo še to začeli delat.

BTW: pri šolah je najbol moderno meriti med poletnimi počitnicami, v soboto ob pol enih zjutraj
bonk.gif
med "poukom" ko kakšen pacjent mulca skor na havbo gor da pa jih seveda ne bo..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vem, da je pri nas nacionalni sport med voznjo poceti se pet drugih stvari, ampak dejstvo je pa tako, da bi se med voznjo moral ukvarjati z voznjo in ne z d*kanjem telefona, racunalnika, radia, babe, tica, sminke, nohtov, kokakole, zemljevida, pedertaske, maskare, casopisa ali cesarkoli drugega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Kak ste že dosadni z odpiranjem eno in istih tem...

Raje vozi po predpisih pa te nebo noben jebal.

Kdor govori proti NSDAP je sigurno komunist!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
vseeno dvomim, da so merili tam, kjer je tabla konc omejitve - oni so tam samo stali in ciljali direkt v hišice po mojem

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
enkrat sem že napisal...
problem cestninskih je slaba preglednost, kaj se dogaja za njimi. imaš dva pasova za vinjete, skozi katere se vozi 60+, ter nekaj pasov, od koder tovornjaki štartajo iz 0, opaziš jih pa ponavadi šele ko zapelješ mimo hišk. enkrat sem že bremzal na polno, ko sem se peljal po desnem pasu in mi je tovornjak zaprl pot, prehiteti ga pa nisem mogel, ker so po levi vozili hitrejši.
sicer pa bi se temu zlahka izognili, če bi podrli hiške ali vsaj podaljšali pas za vključevanje tovornjakov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma kakšna slaba preglednost no. valda vidiš kamion preden zapelješ skozi hiške in potem tudi. Če pa ti ne znaš predvidit, koliko hitro tvoj avto pospešuje, koliko kamion in koliko tisti na levi, in tega ne zanaš preračunat, je pa to tvoj problem.

Kadar sem jest bremzal na voznem zarad kamionov, sem bil vedno jest kriv, ker sem pretiraval, ampak vedel sem da če bo šlo, bo šlo bolj na testno, če pa ne bo šlo, pa pač ne bo šlo, in takrat sem moral za kazen vozit za kamionom in čakat da se prehitevalni sprazni. sej to 2x narediš, potem te pa izuči, da je najbolje bit vedno na skrajno levem pasu, pa nimaš teh problemov. Sicer je ponavadi kolona tam malo večja, ampak si potem frej.

aja, še malo on-topic:
mah... radarji na cestninskih so res ena taka brca v meglo, da kar smrdi. Ampak če kresalova pravi, da tega ne počnejo, potem je to tako... očitno jo ta policijska enota ni poslušala oz. ne spoštujejo njenih navodil. Kaj se že zgodi, če ne ubogaš šefa??

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
kresalova ne more (oz nima te pristojnosti) nobeni enoti v sloveniji nicesar direktno ukazat ali odredit. To lahko naredi generalni direktor policije (kateremu seveda ministrica lahko sugerira kaj in kako naj - v koncni fazi ga lahko zamenja). Ampak ona policistom ne more odrejat nicesar in ni njihov sef.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
kresalova ne more (oz nima te pristojnosti) nobeni enoti v sloveniji nicesar direktno ukazat ali odredit. To lahko naredi generalni direktor policije (kateremu seveda ministrica lahko sugerira kaj in kako naj - v koncni fazi ga lahko zamenja). Ampak ona policistom ne more odrejat nicesar in ni njihov sef.

Kakšno je pa tvoje mnenje o takih merjenjih hitrosti?