Bogi si bil res! Jaz sem bil pred tabo nekaj let, pa še zdaleč nisem tako trpel. Kot rečeno šel sem not oktobra (študentska klasa) in ven enkrat julija naslednje leto.Jaz sem bil uradno 12 mesecev. Koledarsko res od sredine septembra do sredine avgusta. Tudi ti si se zlagal, da si bil od oktobra do junija. Ampak zakaj se ne bi, če sicer nimaš nič pametnega za prispevati v temo? Leta 1987, ko sem bil jaz, ni bilo nobenega generalnega skrajšanja v dolžini 30 dni za vse. Kako sem koristil dopust in kak dodatno dobljen dopust, je moj problem. Tudi v tistih časih nisi mogel zaposliti delavca brez da bi mu dal letni dopust. Razen tega smo bili vojski na voljo 24 x 7 in ne 42 ur na teden kot je običajno trajal delovni teden v tistem času. Če smo tam kaj delali ali ne, je bil takrat in danes problem delodajalca. Vsekakor pa uradno gledano niti pod razno nismo smeli po 8-ih urah iti nekam po svoje in prespati zunaj kasarne. Torej bi se tudi ta "pripravljenost" morala nekje upoštevati. Ali profesionalnemu gasilcu teče delovna doba samo, ko je na intervenciji? Če ne bi bilo vojske, bi vsaj jaz imel leto delovne dobe več in lastni denar eno leto prej.
Za pisanje štorij o frizurah priporočam odprtje kake druge teme, ker niti pod razno ne sodi sem.
PS: vojsko si bi lahko "dokupil" za bagatelo, ampak kot piše Jabe, te pri 30ih baš boli, kaj bo po 60em.