Podstavki za avto

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Sam imam isto home made varijanto.
Vsekakor, če boš sam varil pazi, da bo zgornja stranica čim daljša (kot je že nekdo nad mano napisal). Ker če imaš visok kot bodo tudi običajni avti drsali z odbijačem po njem. Jaz si dodatno podstavim še lesen tram, da lahko pridem normalno gor. Če imaš pa zgoj terence, pa pozabi na ta nasvet
grin1.gif
.

Aja, pa še en nasvet. Ko se zapeljuje gor ne smeš s plinom, ker če nimaš podstavkov fiksiranih v tla ti jih zna potegni naprej in lahko avto pade dol na eni strani.

Je pa ta zadeva vsekakor vredna tistih 50 EUR, lahko vse malenkosti narediš bistveno bolj udobno. Prej sem se pa ob menjavi olja in ostalih stvari jeb..
rolleyes-1.gif
Poleg tega recimo jaz po koncu zime vržem avte na tole in potem udobno sperem podvozje z wapom.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.365
5.652
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Ma ja nič kompliciranja, dva metrska ploha 5cm debeline na eni strani pa tram ali dva en na drugem za višjo višino, pa dolge vijake ali žeblje.

Že nekaj let delam s takimi pa nikol problema, tud zaškriplje ne ko gre avto gor.

zmaga.gif

Močnejši od teh iz baubaua bi bli ziher

P.S.: hvala za mere

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Močnejši od teh iz baubaua bi bli ziher

P.S.: hvala za mere

Varianta iz lesa je tudi pri meni čakala, če bi ne dobil to kar na koncu sem.
Podstavki so res iz Bauhausa, imajo pa nalepko z TÜV varnostno deklaracijo in na njej zapisano nosilnost 2 t po paru:

Leseni bi mi vzeli preveč prostora za shranjevanje, ali pa bi bili prevelika improvizacija (nekdo je zapisal - plohi in prečen tram), pod takšno konstrukcijo pa sam ne bi šel brez skrbi.
Vsekakor pa me veseli, da se je debata razvila do te mere, da bodo podatki in ideje koristile še komu.

LP

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Lahko malce podrobneje napišeš, kje točno so tele zadeve? Mogoče tudi ceno, vsaj okvirno? Se tudi sam zanimam za nekaj podobnega.

Bauhaus LJ, na začetku "aleje" kjer so na začetku avtožarnice, na koncu pa material za bicikle. Skozi vhod, na desno, potem pa smizdi da četrta "aleja" levo. Lih včeraj sem jih videl. Zloženi so na paleti ali pa kar na tleh
smile-1.gif