Počasen konec za AlfaRomeo?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma še ibizo so tko poslikal za na jumbo plakate da mi je bla všečna....pol k v živo vidiš slabše opremljene variante so pa za kozlat.

Še Leon mi je ratal grd zagnusil pa ob nitro izvedbah.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tale "Auto Emocion" je bolj za lase privlečen. Normalno, da so Nemci hoteli avte prodajati s pridihom mediteranskega temperamenta, saj na kako drugo struno niti ne bi mogli zašpilati
Ampak od kje že naj bi ta temperament povlekli? Na nikakršni osnovi, če je Seat prodajal re-badged, ostarele Fiate, kasneje so se nekaj mučili z lastno proizvodnjo, ki pa ni bila ravno uspešna.
Pod VW jem so ustvarili neko svojo linijo in filozofijo, ki se ne naslanja na nič, brez zgodovine, čisto umetno ustvarjena znamka.

Pri Alfi je zgodba drugačna, imajo zgodovino, tradicijo oblikovanja in ime.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Ah seveda, saj si jaz nič ne tajim, da vozim za moje pojme lepše zaobljeno Boro oz. Golf IV z ritjo. So pa pri VW kar lepo sami krivi, da je s Seatom tako kot je. Če zmaguješ na enem relativno nepomembnem WTCC-ju to še ni razlog za dobro prodajo.

Mogoče bi radi z Alfo dopolnili to, kar jim s Seatom ne uspeva. Zanimivo pri tej teoriji pa je, da Seat v tem trenutku proda 3 avte za 1 Alfo.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ja, samo so pogledali številke. Lancia brez, roko na srce, zelo dobrih modelov, proda več avtomobilov in prinaša denar

Imaš mogoče kakšne konkretne številke?

Za letošnje leto... 11 mesecev
Citat:
The Fiat brand is up 5.0 percent with 946,375 registrations for the year-to-date, and its market share for the period is up from 6.5 to 7.1 percent, while Lancia with 112,633 units is up 5.0 percent year-to-date and Alfa Romeo on the back of 103,813 units is up 9.1 percent for the first eleven months of the year.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Zanimivo, Lancia poseka Alfo za (skoraj) 10%! Pa sem od nekdaj imel občutek, da se alfe bolje prodajajo kot lancie. Mogoče občutek vara, ker imam v spominu, da se je alfa vsaj nekaj malega oglaševala v slovenskih medijih, za razliko od Lancie. Po pravici povedano se ne spomnim kakšne televizijske ali časopisne reklame za lancio... Pa kolikor sem gledal po netu oglase so to oglasi, ki ti (oziroma vsaj meni) nekako ostanejo... Jih ne pozabiš po 10-ih minutah. Recimo za Thesis, tisti oglas s Carlo Bruni (Il cavaliere - na youtubu je naslov filmčka Lancia Thesis V6 Commercial) mi je fenomenalen, za Muso prav tako. Kot smo že debatirali, morali bi dvigniti kvaliteto izdelave in se nekako otresti grozljivega padca vrednosti z leti, potem pa še na oglaševanju delati. Čeprav kolikor mi je znano, je za Lancio primarni trg Italija (kjer prodajo veliko večino avtomobilov in je tudi zaradu tega težko dobiti Lancio s slovenskim "poreklom").

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Trigga bo držalo kar si napisal, naj še dodam, da je slovenski trg zelo specifičen. Pri nas je še vedno Lancia-Fiat....Audi pa NI VW. Čeprav primerjava ni popolnoma na mestu, se pa ve o čem govorim . Dokler bodo pri nas moderni srebrni golfi in Clioti, se Lancii ne piše dobro...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Dokler bodo pri nas moderni srebrni golfi in Clioti, se Lancii ne piše dobro...

Hja, tak narod smo. Še sreča da nas je nekaj takšnih, ki pogledamo še kam drugam in si drznemo kupiti kaj drugega kot nemca. Jaz lahko trenutno rečem, da sem nad nemcem bolj ali manj razočaran (opel gor ali dol).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Seveda si, saj si kupil najnižji rang Nemca, razumljivo da nimaš kaj dost za pričakovat. Opel je pač vozilo za širše ljudstvo...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Itak, sam sem si kriv. Konec koncev sem sedel v njem preden sem ga kupil... ampak kakorkoli že, govora ni o oplu, mi je žal da sem sploh nakazal v to smer.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ti je oproščeno! Drugič pa po pameti z izjavami, da nebi ki slišal da mi Audija kurcaš
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.611
10.900
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
... medtem ko je pri Alfi/Fiatu notranjost po desetih letih kot nova, kajne?
smirk-1.gif

Daj ne kotali buč, ravno v notranjosti Italijani uporabljajo BISTVENO slabše materiale od Nemcev. Slabše uporabljajo le Korejci, pa še ti ne več ...

Kje so pa tukaj še američani, rečmo kak Dodge? Že nov je plastičen znotraj, morda pa tole zdrži dlje, kot pa fini velur, ki se z leti obrabi
grin1.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz...

Strinjam se s tistimi, ki trdijo da je Alfo uničil Fiat,ki dejansko sploh ne ve kaj bi z njo naredil. Namesto, da bi repozicioniral brand v višjih razredih (naslednik 166) in pri športnih modelih, kjer je Alfa bila nekoč močna se ukvarja z "malčki"(mito...). S tem da rabijo 2-3 leta, da nov model pride na trg.

Zame osebno bi bila pa ena najbolj željenih in sanjskih združitev v avto industriji naveza AlfaRomeo-BMW...Milano in Muenchen...Lombardija in Bavarska.

Predstavljate si avto s podvozjem in motorji bmw-ja in italjanskim designom. čista
zmaga.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Nazadnje urejeno:

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Predstavljaj si avto s ceno BMWja in zanesljivostjo Alfe.
evil.gif

to bi bil pa worst case scenario
evil.gif
...zato so to samo pobožne želje