Počasen konec za AlfaRomeo?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
a ni glih brand glavna stvar?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
seveda, ker pod oblekico bodo itak vtaknili kakega malo bolj spedenanega škodilaka
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Upam da ne bodo tudi dezijna pobrali od škodilaka in bratrancev. Prav želim si alfe v kvadratnih linijah in v eni izmed treh osnovnih barv (srebrni, srebrni in črni).
crazy1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Kot kaže je to edina šansa, da boš alfo v prihodnosti sploh lahko imel...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Se strinjam. Alfi/Fiatu manjka več ali manj samo kvalitetna izdelava oz. uporaba kvalitetnejših materialov in to bo to. Neinovativnosti jih nikakor ne moremo očitati, sploh s tehnološkega vidika.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Se strinjam. Alfi/Fiatu manjka več ali manj samo kvalitetna izdelava oz. uporaba kvalitetnejših materialov in to bo to. Neinovativnosti jih nikakor ne moremo očitati, sploh s tehnološkega vidika.

bla bla bla... predvsem zato, ker vsi ostali avtomobili so pa pojem kvalitete? Zmeri se vsi spotikate ob Fiate in Alfe....
rolleyes-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Saj ravno zato, ker se ljudje spotikajo ob Fiate in Alfe..., kar pa ni neutemeljeno.

Dejansko je podvozje hiba vseh novejših Alf, končniki se menjajo kot po tekočem traku, elektrika, infotaiment sistemi, materiali v notranjosti tudi niso dorasli nemškim tekmecem, tu si ne gre zatiskati oči. Po drugi strani so njihovi JTD motorji vrhunski, da o dizajnu ne govorim.

Že kar vidim nasledinco 159 na Passatovem podvozju. Nemška tehnika in Italijanski občutek za estetiko - zakon.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

bla bla bla... predvsem zato, ker vsi ostali avtomobili so pa pojem kvalitete? Zmeri se vsi spotikate ob Fiate in Alfe....
rolleyes-1.gif

Predvsem se ne kvarijo na tak način kot Fiat/Alfe. Kot nekdo, ki se veliko ukvarja s servisiranjem vozil, to vem. Sploh pa vozim Fiata, btw.
grims-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sem komaj čakal, da se omeni beseda ''nemški''. No, pa mi jih nekaj naštej. Samo v tem smislu, da zraven prilimaj še slike. Pa ne samo novih avtomobilov, ampak rabljenih, da bomo vidli razliko v kvaliteti. Kar precej nemških avtomobilov višjega razreda sem dal skozi, pa se je pri nekaterih po 3 letih kazala takšna obrabljenost, da ni za verjet. Govorim iz lastnih izkušenj.

Ampak ne, Polo, Lupo, Caddy... vse to je tudi nemška kvaliteta? Seveda... Ravno tako kot velecenjeni audi-ji, katerih notranjost z leti spominja na bojno polje....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
točno tak, alfi že skoz manjka nekaj discipline, naredijo vredu avtu ki pa mu manjka par detajlov, da bi predstavljal dober paket. z nemci bi se to odpravlo pomoje.
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
... medtem ko je pri Alfi/Fiatu notranjost po desetih letih kot nova, kajne?
smirk-1.gif

Daj ne kotali buč, ravno v notranjosti Italijani uporabljajo BISTVENO slabše materiale od Nemcev. Slabše uporabljajo le Korejci, pa še ti ne več ...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ahh..., daj no daj. Jaz ti ne bom nič slik limal. Poglej v Alfo 156 letnik 2005 recimo, ali pa v BMW E46 letnik 2000, še bolje bo pa če se zapelješ čez prve 3 luknje.

V Alfi je toliko čričkov slišat, da jih prešteti ne moreš, da ne govorim o tem kako končniki tolčejo že ko prevoziš kanalizacijski jašek. Sploh pa je tista penasta plastika na armaturi na mizernem nivoju.

Pa ne pravim, da si ne bi lastil Alfe, nasprotno. Ampak kvalitete izdelave pa res ne moreš primerjati z VW, MB, BMW in Audi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ni treba gledat Alfe 156, kr poglej malo rabljene 159 kaj se dogaja s sedeži, kako "grdo" so obrabljeni.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
159 ne poznam tako dobro, do sedaj sem peljal le eno in še tista je bila skoraj nova, tako, da ni bilo še sledu o obrabi.
Za 156 pa lahko iz prve roke povem, kako in kaj, ker sem že enih 5 različnih vozil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja ne, jaz samo vem da so na Audiju pri 300.000km sedeži iz tekstila po kemičnem čiščenju kot novi, dobesedno. Nobenih znakov obrabe. Seda če avtomobil vozi človek in ne svinja! Se razume!

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Najbolj dolgočasna znamka na svetu + ena najbolj zanimivih.
hysterical-1.gif

Pisec članka je meni osebno kar dobro ujel bistvo. Itak samo teoriziramo. VW bi svoj dolgčas dopolnil z mediteranskim temperamentom, kar mu s Seatom ni uspelo na drugih trgih razen v Španiji. Audi pa da pokriva prevelik segment in izgublja svoj prestiž.

Izpostavil je, da tuhtajo, da bi se Audi kosal z Mercedesom, Alfa pa s svojo športnostjo z BMW-jem. Teorija je zanimiva.

Čeprav res ne razumem oblikovalskega oddelka VW & Co. - ok dolgčas se prodaja in to dobro, ekstravaganca v Seatovi preobleki, kaj naj rečem? Ker cepc od oblikovalca bi šel tako čudo na trg lansirat? Od cele nove štale je samo Leon pa mogoče še Ibiza za pogledat. Exeo je pa star Audi, slabši od Toleda 2. generacije.