"Po pamet"

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ja daj ane, kdo ti brani?
Ne vem ali ste pogledali video ali ne, za člane omenjenega zavoda je že malo pozno (ker so že na invalidskih vozičkih), vseeno se s svojo zgodbo (izkušnjo) trudijo delovat preventivno. Če bodo v bodoče kakorkoli prispevali k varnosti v prometu - je namen dosežen.
Ne glede na to, koliko tukaj gor pizdite, bodo verjetno dejansko zbrali nekaj sredstev. Kar je neskočnokrat več kot bo večina ljudi naredila kadarkoli v življenju (nula). Doma iz naslanjača se iti neko akcijo, magari zbiranja denarja za kakorkoli, je IMO malo utopično.

Kot rečeno, komur se zdi ok in smiselno naj prispeva (že šeranje je veliko), ostali pa pizdite dalje.

Se pa umikam iz debate, ker sem v tej zgodbi hočeš-nočeš pristranski.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Štirje desci se bodo fajn imel pod pretvezo zbiranja denarja. Vsak, ki se dnevno vozi po avtocesti vidi kombije iz Moldavije. A oni tudi zbirajo denar? 25 jurjev bo stala pot????
Sej niso resni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Ja daj ane, kdo ti brani?
Ne vem ali ste pogledali video ali ne, za člane omenjenega zavoda je že malo pozno (ker so že na invalidskih vozičkih), vseeno se s svojo zgodbo (izkušnjo) trudijo delovat preventivno. Če bodo v bodoče kakorkoli prispevali k varnosti v prometu - je namen dosežen.
Ne glede na to, koliko tukaj gor pizdite, bodo verjetno dejansko zbrali nekaj sredstev. Kar je neskočnokrat več kot bo večina ljudi naredila kadarkoli v življenju (nula). Doma iz naslanjača se iti neko akcijo, magari zbiranja denarja za kakorkoli, je IMO malo utopično.

Kot rečeno, komur se zdi ok in smiselno naj prispeva (že šeranje je veliko), ostali pa pizdite dalje.

Se pa umikam iz debate, ker sem v tej zgodbi hočeš-nočeš pristranski.

Ne pretiravaj, nobenega pizdenja ni, samo način na katerega so se lotili zadeve se nekaterim zdi milo rečeno bedast. Ni treba zdaj užaljene princeske špilat.

Vsak pomaga toliko kot se njemu samemu zdi primerno. Nekateri si delajo reklamo za vsak cent ki ga zberejo, drugi dajejo vse kar imajo pa nihče za to ne ve. Ostali pa nekje vmes, kakor kdo želi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne pretiravaj, nobenega pizdenja ni, samo način na katerega so se lotili zadeve se nekaterim zdi milo rečeno bedast. Ni treba zdaj užaljene princeske špilat.

Vsak pomaga toliko kot se njemu samemu zdi primerno. Nekateri si delajo reklamo za vsak cent ki ga zberejo, drugi dajejo vse kar imajo pa nihče za to ne ve. Ostali pa nekje vmes, kakor kdo želi.
Pa dajmo malo drugače.
Tipi se odločijo za - najbrž enkrat v življenju - avanturo in gredo v Mongolijo s starim Subarujem (menda je praktično enak kot Justy, smo da je "kombi").
Ful žur.
Za projekt iščejo sponzorje, da nekako pokrijejo stroške. Vmes nekje pade ideja, da iz tega potegnejo še kak evro za dober namen. Recimo.
Nič užaljen, jaz bom takrat na običajnem dopustu.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Mas deda, mas otroke? Bi se smejala, ko bi tvoj moz za 2 meseca odjadral v mongolijo? Dvomim.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Ti kar. Še kam drugam hodijo ateji, tudi sami in za dlje časa. Sicer pa. kaj to tebe briga kam kdo gre?

Cankarjanske ženske pa doma vijejo roke in podpirajo trpeče moške, ki so raje v smrdljivem avtu nekje v Mongoliji, kot pa doma z njo in otroki. Nekateri gredo kao vsaj delat, večina pa prinese nazaj minus na računu in kakšno novo spolno bolezen.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
en dober članek (nič povezan s temi modeli ali mongolijo) za vse alter pussije. Mam filing da vas je večino tukaj še živet strah kaj šele umret.
Malo manj moraliziranja pa bo vse takoj boljše.

https://www.newyorker.com/magazine/2018/02/12/the-white-darkness

Ne razumeš, ampak smo že navajeni, da pač inteligence ne more imeti vsak. Ni problem, da se nekdo odloči it nekam. Mene realno popolnoma nič ne zanima in nimam nič zraven, če se nekdo v najeti garsonjeri odloči, da bo vrgel svoj denar v obnovo podrtega avta in se šel cijazit po svetu. Vsekakor tudi ne bom med tistimi, ki bi po njegovi poti razsvetljenja kupil njegovo knjigico ali šel na predavanje, kjer bo razlagal o višjih čakrah drekaste Indije in prostranstvih driske, ki jo je dobil sredi Mongolije, hkrati pa pričakoval, da gre del moje plače za njegovo socialno. Njegova stvar, dokler posredno ne postane tudi moja.

Problem pa vidim v ljudeh, ki se ven mečejo kot dobrotniki, starši (očetje), možje, ki imajo polna usta družine, potem pa ob prvi priliki spizdijo še s par drugimi podobnimi kalibri čim dlje od njih, sprašijo kup denarja in pri tem kao veljajo za neke hude tipe/junake. Zakaj že? Kaj ima od tagega jebivetra družina?

Veš kdo je pogumen in ga ni strah živet? Tisti, ki nima družine in hodi po svetu. Dela kar želi in nima nobene odgovornosti. In pred vsemi takimi tisti, ki ima družino, sprejme odgovornost, drži vogale pokonci s svojim delom in se ukvarja z njenimi člani. Vsak dan. Ali zasluži toliko, da potujejo/živijo vsi skupaj. Tipi, ki znajo samo otroke naredit, potem pa letat naokoli (kao imajo ful dela ali še bolje, moram iti malo po svetu) niso vredni niti prve črke imena Moški. Škoda, ker se veliko žensk tega ne zaveda in ugotovijo prepozno kakšnega cepca imajo. Me zanima kako bi mandeljci reagirali, ko bi se njihove žene odločile, da pustijo vse doma in odidejo za 2 meseca žurat na konec sveta. Saj lahko rečejo, da gredo zaradi opozarjanja onesnaženosti sveta s plenicami. Dober namen pa to.

• Všeč mi je
Reactions: PsiheK

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Se mi je zdelo, da ju boš v ta predal pospravil. No moje mnenje je drugačno in dopusti da tudi kdo drug razmišlja drugače o "svojih" podvigih. Ko boš dovolj star boš ugotovil, da včasih rabiš preprosto mir in se znoret.

Napisano še ne pomeni, da bom doniral v sklad za izlet do Mongolije!

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Se mi je zdelo, da ju boš v ta predal pospravil. No moje mnenje je drugačno in dopusti da tudi kdo drug razmišlja drugače o "svojih" podvigih. Ko boš dovolj star boš ugotovil, da včasih rabiš preprosto mir in se znoret.

Napisano še ne pomeni, da bom doniral v sklad za izlet do Mongolije!

Znoret se moraš ko si mlad, ne star. Če čutiš tako potrebo na starejša leta, si zabluzil že v osnovi. Je pa to samo dober izgovor, da se pač ne bi več ukvarjal z odgovornostjo, ki si si jo spravil na rame. Smola, ampak potrebno je razmišljat prej. Najbolje, da se kar oba odločita, da rabita mir in se morata it znoret. On na Azijke, ona pa na v Afriko na domačine, otroke pa v rejo pa je.

Žal vidim preveč uničenih družin (mogoče malo poklicna deformacija) zaradi takega razmišljanja in mi gre pošteno na k. ko nekdo začne opletat s svojo svobodo, mirom in podobnimi neumnostmi. Čisto brez odgovornosti.

I

Izbrisan uporabnik #15304

Cankarjanske ženske pa doma vijejo roke in podpirajo trpeče moške, ki so raje v smrdljivem avtu nekje v Mongoliji, kot pa doma z njo in otroki. Nekateri gredo kao vsaj delat, večina pa prinese nazaj minus na računu in kakšno novo spolno bolezen.
Znoret se moraš ko si mlad, ne star. Če čutiš tako potrebo na starejša leta, si zabluzil že v osnovi. Je pa to samo dober izgovor, da se pač ne bi več ukvarjal z odgovornostjo, ki si si jo spravil na rame. Smola, ampak potrebno je razmišljat prej. Najbolje, da se kar oba odločita, da rabita mir in se morata it znoret. On na Azijke, ona pa na v Afriko na domačine, otroke pa v rejo pa je.

Žal vidim preveč uničenih družin (mogoče malo poklicna deformacija) zaradi takega razmišljanja in mi gre pošteno na k. ko nekdo začne opletat s svojo svobodo, mirom in podobnimi neumnostmi. Čisto brez odgovornosti.
Zakaj za vraga si daješ toliko dela z neznanci? Pa poklic si tudi več kot očitno zgrešil. Upam, da res samo gledaš in ne odločaš, ker sicer....

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Oba padeta v kategorijo Moških z veliko začetnico. Imata družine (velike) in če se le da, lezejo po svetu skupaj vsi. Čeprav Toma že malo preveč vleče proti Mati Terezi, je preveč dober po srcu. Šeruga bolj skrbi za svoje, Tomo pa za druge.
Tole je OK, sta Moška.
Nekdo ki gre pa za 6 tednov (mislim da je to manj kot 2 meseca), ampak drugače pa na vsak dopust vzame otroke ter ženo, je pa gnoj?

oh, preprosta hinavščina.