Po kateri poti in kdaj na Pag

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Se sicer vozim večinoma z ADjem na začetku kolone (ko jih končno vse prehitim
wink-1.gif
) ampak iz MB smeri "zmaga" po AC do Karlovca pa čez Plitvice do Posedarja in na Pag. Itak več kot 110 tudi po AC ne vozim, pa tudi 25+€ one way iz ZG dol jim ne dam (avtodom 2 kat.).

Se mi je prejšnji teden mudilo v Biograd pa sem rekel grem po AC. Razlika v km cca + 20, časovno - 1/2 ure, poraba + 2L/100, cestnina + 24€ (razlika od Karlovca dalje), živci +- enako, oz. celo po AC slabše ker eni "furajo svoj fazon" po voznem, ko pa hočeš mimo pa po gasu. Je pa res, da mi je nazaj čez Plitvice en švabo z varčno vožnjo pri 70 konstante pil kri.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
kratek offtopic

Videl sem, da so ukinili trajekt Rijeka-Split-Hvar-Korcula-Dubravnik. A kdo ve, koliko je bila cena za Rijeka-Hvar, koliko avto in koliko oseba? Je dokoncno ukinjen?

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
tolk enga doktoriranja iz tega, po keri poti do enga paga. pa enkrat so hrvaške avtoceste ful druge, drugič skor zastonj pa ne vem kaj. iz glave bi reku da je AC bosiljevo posedarje tolk kot trajekt, isto nazaj, s tem da delaš ene 150-180 km krog okol. doktorat ti ne pomaga kej dost, ko na vrhu turistične sezone enkrat nekje poč. dostkrat se tut pokaže, da je vsaka minuta za doktorat izgubljena, ker najhitrej prideš po najbolj očitni opciji
če greš v novaljo, pol je to pač komot jadranska magistrala (crikvo in novi lahko tudi obvozš po zlo fajn dolinci v zaledju), pr ke senju pa skor ni gužve, dalje pa pač lahko narajmaš na kazga makaronarja v avtodomu k gleda morje in dreka. [cenzura] ga, tko to je
če greš v mesto pag pa je za razmislt ac. na konc je glavn da prideš in dobiš mrzu per.
ni čudn da smo kjer smo, če se iz vsake hoje na wc delajo take umne raziskave, kako bo to najbol opravt
nahrung002.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
itak je ukinjen, liburnija je šla aprila v razrez, marko polo fura v italijo
cry12bpy.gif

avto do starga grada z reke je bil lan 500 kun, deck pa 250 po glavi

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Mi smo šli letos kar klasiko, torej čez Ilirsko na Reko in potem lepo po magistrali. Šli smo malo po tretji zjutraj in se lepo vozili sami, potem pa zjutraj v novaljo na kavico in do apartmaja. Zame kar nekako ne bi bile počitnice če ne bi šel po magistrali in potem na trajekt. Od lani oziroma letos je ta smer precej izboljšana, saj so reško obvoznico podlaljšali do uvoza na Krk, kar pomeni da odpade najbolj nadležni del ceste, to je vožnja okoli bakarskega zaliva. Druga, enako pomembna pridobitev je da so kočno obnovili slabo cesto v okolici Senja in postavili krožišče pred mestom.

O poti okoli bi verjetno razmislil samo če bi šel v Pag ali Povljano.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
to je tudi opcija, ja. dejansko ko dobiš otroke, začneš dodatno cenit vožnjo po AC
smile-1.gif

zmaga.gif

Dam z veseljem cca. 10-15 EUR več in imam 470km vožnje, od tega 90% na tempomatu, kot pa tistih 270km kilometrov vožnje po ovinkih, uničenih cestah (na slovenski strani v glavnem), stalnemu pospeševanju in zaviranju, ko prideš v naselje, pa spremembah hitrosti na riješki obvoznici, pa stalnemu pospeševanju in zaviranju na jadranski magistrali, ko moraš na priključkih vsake stranske ceste upočasniti na 60km/h.

Sej ne rečem, razgled je lep, ko se voziš mimo otokov, ampak ni je čez AC. Vožnja je hitra, enakomerna in veliko bolj varna. Kaj delajo lokalci po jadranski magistrali - ne moreš verjeti, dokler ne vidiš. V glavnem registracije RI, GS in ZG zmagajo. Če pa nabašeš na kolono s tovornjakom ali avtodomom na začetku kolone, potem si pa itak oplel.

x2
zmaga.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
res je, zlo fajn so obnovil tudi tisti del do senja od recmo klenovice naprej, večinoma so tut ven zmetal obcestne kamne, utrdil bankino in postavli normalno ograjo. pr nas so pa v tem cajtu obnovil most za prestrankom pa iz treh vasi nardil eno dolgo s 50 km/h
grin1.gif

demokedes

Pripravnik
23. apr 2009
119
0
16
Hey,
Ja res je, sem pozabil povedat ključno, startali bomo iz Ljubljane, točneje Brezovica. Cilj so nam Šimuni. Startal ne bomo ponoči (jaz sicer bi, vendar žena rada dolgo spi, pa tudi apartma dobimo šele sredi dneva). Tako da bi bilo verjetno res najbollj smiselno čez Ilirsko Bistrico, vendar kot sem prebral kar ste pisali, se trenutno res najbolj nagibam k avtocesti. Letos sem se že dvakrat vozil na Pag po magistrali, vendar izven sezone, pa sem se že takrat kar cjazil. Moje mnenje je, da se raje malo dlje vozim, pa da se vozim, kot pa da stojim na mestu.
Zdej dali ste mi mislit edino s prečkanjem Velebita. Kje se zapusti avtocesto in pa predvsem kje pridešna magistralo? V Senju? No če grem tle je še vedno potem čakanje na trajekt. Zanj sem mislil, da ga ni, da zdej to hitreje laufa, ampak če je, je to še en razlog več za avtocesto. Tam je edino zoprno, če se kje kaj ustavi (sv. Rok ali kaj podobnega).

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
Kaksne vse clovek tle gor ne prebere...
Pa kaksne slabice boste pa vzgojili, zarad otrok hodite po avtocesti...
Za ljubljancane je pa ja edina pot na pag po magistralki. Sam nisem ljubljancan, sem malo juzneje zato grem na delnice potem pa naprej po magistralki. Zadnje 4 leta hodim v sezoni dol prvo soboto v julija in se vracam zadnjo ali pa predzadnjo nedeljo. Nikoli ne startam pred osmo zjutraj ko grem in nikoli pred peto popoldan za nazaj. Avto je poln toliko da na trajektu redno nasedem s kljuko pa vseeno na magistralki prehitim kar se giblje pocasneje od mene, kar ponavadi pomeni veliko prehitevanja. Letos sem na trajekt cakal najdlje kar je pomenilo da sem prisel na tretji trajekt casovno pa je bilo to tocno 45 minut. Ob 12.15 sem se prijavil v straskem v km pa je to bilo 211 km.
Tistemu, ki pravi pa je po avtocesti ceneje pravim da ne zna racunat ravno tako pa casovno ni prav nic profitiral saj sem v letih dopustovanja bil primoran iti tudi ze cez most pa vem kako zgledata obe poti. Polovico tega cemur se zelite izognit z avtocesto namrec dozivite z vozno od mosta do novalje. Tudi v mesto pag bi se premislil okoli mosta medtem ko je za povljano ali vlasice odlocitev za avtocesto bolj smiselna pa se tam vprasanje cenovne kalkulacije medtem ko je casovna komponenta tam ze na strani avtoceste.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Ker vidim, da boste naredili doktorat iz navadne poti do Paga,
Bom še jaz povedal najboljšo pot, ki velja samo za LJubljančane in Mariborčane.
Najboljš, da jo oboji, tako ljubljančani kot mariborčani, lepo mahnete po lepi avtocesti dol do Zagreba, potem naprej za Kutino in proti bosni na Gradiško in naprej do Banje Luke. In tam tudi ostanete. Za zmeraj.
Khhhhh....

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Najboljš, da jo oboji, tako ljubljančani kot mariborčani, lepo mahnete po lepi avtocesti dol do Zagreba, potem naprej za Kutino in proti bosni na Gradiško in naprej do Banje Luke. In tam tudi ostanete. Za zmeraj.
Khhhhh....
bonk.gif

467716-post_slo.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.908
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Khhhhh....
467716-post_slo.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Khhhhh....

hysterical-1.gif
pa kje jih ti pobiraš.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik demokedes pravi:

Zdej dali ste mi mislit edino s prečkanjem Velebita. Kje se zapusti avtocesto in pa predvsem kje pridešna magistralo? V Senju? No če grem tle je še vedno potem čakanje na trajekt. Zanj sem mislil, da ga ni, da zdej to hitreje laufa, ampak če je, je to še en razlog več za avtocesto. Tam je edino zoprno, če se kje kaj ustavi (sv. Rok ali kaj podobnega).

Ja, lahko greš dol z AC na Senj, ampak tam pričakuj konkretne serpentine.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik demokedes pravi:

Ja, lahko greš dol z AC na Senj, ampak tam pričakuj konkretne serpentine.
Lani sem po istem klancu navzgor vlekel kamp prikolo. Bi šel hitreje, pa sem imel pred sabo makaronarja z nekim Meganom RS
bonk.gif

Pomoje je navzdol celo lažje, še posebej samo solo z avtom.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
1. kam na Pag greš - če greš na Pag Pag ali v Povljano je verjetno res bolje na AC.
2. jaz grem 4x-5x letno v Novaljo iz Domžal preko Ilirske (Knežak), je precej ceneje kot AC, pa še če uživaš v vožnji po ovinkasti cesti, ne po dolgočasni ravni AC, je to to.
3. držim se pravila, da nikoli med sezono v soboto ne dol ne gor. Ampak to je zato ker si lahko zmišljujem
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Pred hcerko sva se tudi midva vozila cez Kocevje in Delnice, potem smo probali cez Ilirsko, ker do Delnic so konkretni ovinki in seprentine, in unicena cesta, cez Ilirsko je boljse, ampak se vedno dosti otrok tam bruha. Ko smo se koncej junija vracali, so na vsakem postajaliscu stali avtomobili s froci zunaj na zraku.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
da ne boš pol pogrnu že na prvi točki in obstal nekje med brezovco in vrhnko
redface-1.gif

če greš v šimune pejt lepo s trajektom, v sezoni itak dost pogost vozjo. če bo gužva pa se hlad v senci ob kozarčku do šimunov nej pa pol žena pele
grin1.gif

do trajekta greš lahka po ac (vinica,bosiljevo,izvoz senj), sam s tem nis kej dost naredu...glavn zaplet je tko od senja naprej
če te skrbi gužva do senja greš lahka pa tut čez delnice pa pol fužine, zlobin,hreljin,križišče,bribir pa še dalje in prideš ven pr medotu na klenovici
redface-1.gif

za doktorje je sicer najbol da grejo po znani špuri ilirska, jelšane, reka, odcep krk, magistralka da jih nau kak medved snedu
grin1.gif

demokedes

Pripravnik
23. apr 2009
119
0
16
Zdravo,
Ok najlepša hvala. Kot kaže se bom jutri odločil ali bom šel po AC ali po magistralki (pred odhodom bom pogledal, če je kje izrazita gužva). Kaj pa čas dneva? Tudi jaz sem drugače vedno vozil izven ta glavne sezone. Letos grem izjemoma v soboto, ki bo ena izmed bolj intenzivnih. Kot sem že napisal, da bi šel ponoči odpade; ali se recimo sredi dneva kej umiri gužva. Sem mislu, da bi šel recimo ob 12-ih iz Ljubljane, pa da sem potem malo pred večerom dol. Ja sredi dneva kaj manj gužve?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gužva pred Gruškovjem se sprazni tam nekje do 17h, okoli 15h je samo še kakih 10-20min za čakat. Za Obrežje ne vem, ampak je verjetno podobno.