Po kateri poti in kdaj na Pag

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
A to imaš za vsako pot nad 200 km takšne priprave?
confused-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Edino prav, še posebej, če voziš družino in greste za dlje časa. Treba se je pripraviti in splanirati vnaprej.

Ne pozabi na vodo, ker italijanom se kmalu začnejo počitnice in zna biti gužva za na trajekt (če se odločiš za trajekt).

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
koliko je mrtvih na tej cesti? oz koliko je nesreč na tej cesti bi bil dober podatek

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ne bi vedel, ampak ko se pelješ po tej cesti in gledaš, kako, v glavnem ZG, RI in GS registracije prehitevajo kolono v nepregledne ovinke, te stisne.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik hermann pravi:
se ti splača delat ovinek čez ZG?

jaz edino tuhtam al it na Nm - Metlika al Žužemberk - Črnomelj - Vinica in potem avtoban do dol.

Tako je, pa na AC in na most okoli...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
jst štartam in grosuplja ponavadi zgodaj zjutraj, okoli 5ih. Peljem se pa čez kočevje, delnice AC, bosiljevo, izvoz za senj in potem po magistralki do trajekta. na trajekt še nisem čakal več kot 40min.

19. jul 2007
2.840
1.563
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ksz
pripravi se tudi na pomivalce šip, zdaj jih je bilo že pet skupin po dva. če jim nočeš plačati, pojdi ven iz avta in se postavi k sosednjemu avtu. praznih avtov se namreč ne dotikajo.

Ali pa vržeš senčnik za šipo na zunanjo stran. Imaš hladno armaturko pa še pomivalci ne težijo.
(to sem nazadnje naredil, pa ne zato ker sem toliko škrt, ampak ker se armaturka po 5 min na soncu ob 11-tih segreje nenormalno)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik demokedes pravi:
Zdravo,
Ok najlepša hvala. Kot kaže se bom jutri odločil ali bom šel po AC ali po magistralki (pred odhodom bom pogledal, če je kje izrazita gužva). Kaj pa čas dneva? Tudi jaz sem drugače vedno vozil izven ta glavne sezone. Letos grem izjemoma v soboto, ki bo ena izmed bolj intenzivnih. Kot sem že napisal, da bi šel ponoči odpade; ali se recimo sredi dneva kej umiri gužva. Sem mislu, da bi šel recimo ob 12-ih iz Ljubljane, pa da sem potem malo pred večerom dol. Ja sredi dneva kaj manj gužve?
Hahahaha, varianta ponoči odpade zaradi žene, ki rada malo dlje spi!?
hysterical-1.gif
Pa ne mi govorit, da lahko greste v apartma šele opoldne, to je itak jasno, ampak ta čas greste lahko na kosilo, greste na plažo ipd. COPATA!!!

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
To tud sam prakticiram, za pot daljšo od nekaj ur. Malega sredi noči prestavim v sedežek, nagnem sedež kar se da, morda še dodatno s kako brisačo, pa lepo počasi brez sonca in bruhanja kruzaš do morja, tam pa direkt v vodo in na pivo, mali počasi spregleda, še on v vodo, nekaj popapcat in je pol dneva mimo, ko tisti skozlani in vsi tečni šele prihajajo
smile-1.gif

Na isto me spomne zadeva s plaže, ko jst zgodi pičim na kavo+travo in v štacuno, ribarnico, naštimam zajtrk, popapamo, smo do 11 na plaži, jest že mal prej dam, naštimam kosilo, pride raja pojemo, spat, pol pa tam ob 16 na plažo in do zahoda in dlje, med tem, ko tisti ceeeeeeeloooooodnevni že dam hodjo k je najlepš sončk usi tečni, lačni, opečeni šele s plaže jest kosilo
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik demokedes pravi:
Hey,
Ja res je, sem pozabil povedat ključno, startali bomo iz Ljubljane, točneje Brezovica. Cilj so nam Šimuni. Startal ne bomo ponoči (jaz sicer bi, vendar žena rada dolgo spi,
Citat:
Ni panike, naj ona vozi ob 3 popoldan....
pa tudi apartma dobimo šele sredi dneva). Tako da bi bilo verjetno res najbollj smiselno čez Ilirsko Bistrico, vendar kot sem prebral kar ste pisali, se trenutno res najbolj nagibam k avtocesti. Letos sem se že dvakrat vozil na Pag po magistrali, vendar izven sezone, pa sem se že takrat kar cjazil. Moje mnenje je, da se raje malo dlje vozim, pa da se vozim, kot pa da stojim na mestu.
Citat:
ce nisi na ac, se obrnes in se peljes še malce nazaj in nadaljujes po kakšni vzporedni poti
se ko je bila ac do Kozine, sem lepo ob 10 zvecer se nalozil v avto in sel proti morju. Cez dobro uro sem bil na obali, tisti ki so sli zjutraj ob sedmih so morali meti sreco da so ujeli kosilo.
Raje sem pol dneva manj na dopustu, kot pa pol dneva v avto po nepotrebnem.
Imam pa sreco da nihce ne bruha avtu, oziroma zaradi vožnje .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Hahahaha, varianta ponoči odpade zaradi žene, ki rada malo dlje spi!?
hysterical-1.gif
Pa ne mi govorit, da lahko greste v apartma šele opoldne, to je itak jasno, ampak ta čas greste lahko na kosilo, greste na plažo ipd. COPATA!!!
467716-post_slo.gif

Se bo imela cas naspati na dopustu.
evil.gif

Drugace pa tako kot sem napisal. VD najbrz ima in naj vozi. Ce pa ga nima, pa nima pravice soferja uciti kako in kdaj naj vozi PIKA

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, zgodaj zjutraj, ob 5ih je pa oksimoron. To je zjutraj. Zgodaj zjutraj je ob 3 recimo...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz, ampa res imate eni probleme korenčkove mame s potjo na dopust... Pa da ne bo kdo mislil da nimam izkušenj...
IMHO mi na KRAJ pameti ne pade, da bi se na dopust vozil po nekih ovinkih, razdrapanih slovenskih kolovozih in vukojebinah, da bi privarčeval 20 HRK na cestnini in nekaj 10km krajše poti (saj časa ponavadi ne).
Za pot na Rabac smo (zaradi namestitve po 14 uri) odšli od doma ob 14 ali 15ih (in to sobota) in prispeli tja po kakšnih 2 urah in pol zložne vožnje. Poiščeš in spremljaš prometne informacije vsaj uro pred odhodom in se lahko mirno izogneš nevšečnostim...
Sedaj, za Murter, pa lepo ob 5ih odhod in po slabih 5ih urah zložne, nestresne vožnje po AC mimo Zagreba na cilju, kjer že čaka mrzlo pivo. Če si na Lučkem okoli 6ih ali 6:30 ni prav nobene gužve, niti na AC mimo Karlovca do Bosiljevega. Samo kakšne fitipaldije z MB registracijami in SLO oznako srečaš...
Letos som šli ob 14:30 od doma, na predpraznični dan, na Lučkem smo bili cca ob 16ih (vmes ustavili v Iv. Gorici za nakup malice). Gužve na Lučkem nobene, malo povečan promet zaradi ure proti Karlovcu, potem se je promet zredčil...
V začetku 2000 (2001) ko še ni bilo AC som z najstarejšo (takrat še dojenčica, 14 mesecev) odpotovali na Pag (Mandre) ob 3h zjutraj preko Kočevja in Delnic po HC skoraj do Reke in od tam prečno na jadranko. Ob 7ih nekje smo bili v vrsti za trajekt. Ampak cesta mimo Kočevja do Delnic se mi je že takrat upirala zaradi uničenosti in ovinkov... Tamala pa je lepo spala zadaj v stolčku.
Tako da res ne vem kakšno dramo delate zaradi vožnje...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ne bi vedel, ampak ko se pelješ po tej cesti in gledaš, kako, v glavnem ZG, RI in GS registracije prehitevajo kolono v nepregledne ovinke, te stisne.

Take paciente lahko vidis vsakodnevno tudi na domacih cestah ... Da bi zaradi tega sel recimo do Novalje po AC preko Zagreba in naredil se enkrat toliko kilometrov ... je pa po mojem mnenju velika neumnost ...
smile-1.gif
Saj gres na dopust in ni treba "dirkat"... Dosedaj sem vedno, ko sem sel na dopust na Hrvasko, sel po jadranski magistrali... Po AC se na jadransko morje nisem sploh se nikdar peljal ... Samo tisto, kar je do Reke oz. sedaj do mosta na Krk ...

skitched-20150725-113545.jpg
skitched-20150725-113432.jpg