PLIN $$$

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.523
955
113
Vem samo za xmovca, da je prodajal svojga XM, pa ne vem kako se je izšlo.

Moje mnenje je, da bo težko dobit kak € več za avto na plin, kot brez plina.

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Stvar je taka, da se naenkrat pojavi en kup interesentov, ki jih plin sploh ne zanima in jim pomeni zgolj balast v avtu -> cena je enaka, kot bi bil brez plinske instalacije.

Avto se je sicer prodal v enem kosu usmiljenemu kolegu za ceno nove plinske instalacije, sem bil pa že v fazi, da ga zmrcvarim v dele in prodam per partes (če bi imel prostor).

Moje mnenje: če te poti vodijo precej v tujino, še posebej na jug potem ni dileme (plin), drugače bi se jaz odločil za dizla, če ti nakup rabljenega ne predstavlja prevelikega tveganja.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.523
955
113
Xmovc. Tok da boš vedu. Plin je zdele v Srbiji šol preko 50 DIN, kar je nekje 0,63€/liter. Ceno majo skorej tako kot mi.

Sicer mislim, da je stvar prehodnega značaja, ampak bomo vidl.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Aha.
Čeprav XM je vseeno precej specifična zadeva. No, pričakujem še kakšen komentar. Ker, če ne dobiš nič več, sem potem pred precej slabo dilemo
frown-1.gif
.

PS: Kako pa gre kaj s prenosom inštalacije na drugo vozilo? Recimo, da vse paše, motor bi bil celo isti. Kakšni bi bili okvirni stroški?

Aja, rabljen dizel (sploh konkretno ta za katerega gledam) pa mi nekako ne pride v opcijo. Preveč potencialnih in dragih težav. Saj fora je ravno v tem, da so omenjeni dizli skoraj cenejši kot pa bencinarji
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.523
955
113
Lej cena montaže je ene 500€-600€ pri nas. Ostalo do cca 1200 je material (flaša, komp, dize in ostala šara). Ampak prej moraš izčupat staro inštalacijo. V bistvu izčupaš kompjuter, dize oz reil, emulator, uparjalnik, za flašo sem pa 99% da ti nebo prav prišla (razen v istem avtu).

Skratka izčupat staro insatalacijo z namenom premontaže v drug avto se po moje ne splača, rajš jo podari skupaj s starim avtom, oz probaj zanjo dobit 500€, kolikor je tudi vredna, če dela.. Razen seveda, če gre avto v razhod.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
No, bomo videli kako in kaj.
Moram prej še it probat avto z bencinskim motorjem. Da ne bo potem problem s premalo navora
evil.gif

Sicer sem pa nekako dal v ožji izbor za predelavo Markovčiča iz Divače in Čater iz Celja. Morda tudi Perca. Vem, da je bilo že 100x predebatirano, vendar vseeno bi malce pomoči pri izboru prav prišlo.
crazy1.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
koliko je pa cca izgube na moči, če imaš plin?
se sploh kaj pozna?

(motor 2,5l in 192KM - kaj mislite, bi bila izguba moči velika, oz. če sploh kaj)

ringalori

Zelenc'
20. sep 2007
4
0
1
ksz

A morda kdo ve kje bi se dalo dobiti črpalko za plin, lahko tudi ročno?

Včasih (20 let nazaj) jo je imel vsak plinaš sedaj pa jo nikakor ni za najt.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ima kdo izkušnje z 1.8T gnanim na plin?
Kam naj se obrnem za info ter cene?