Pletnarji proti župnikovi konkurenci

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej jaz nič ne trdim, da so pletnarji perle. Ene par primerkov je res dejansko zarukanih......
Pred davnimi leti, sem opravljal izpit za voditelja čolna. In v naši skupnini nas je bilo 30+ med njimi eden, ki je na Bledu vozil pletno. Vsi, navadni delavci, tajnice, prodajalci........ smo se lahko naučili snov za izpit (o vetrovih vozlih ladijskih signalih, delih ladje, delovanju motorja in krmila...,) samo tisti čolnar iz bleda ni imel pojma, tako da je edini padel na izpitu.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Malo težko, ker primanjkuje osebja.
Idealna priložnost za forumske sanjače. Čez poletje namreč prav pride pomoč(btw, pleten je več kot pletnarjev-kako to, če je pa to sanjski biznis?) in lahko za vesla poprime skoraj kdorkoli. Zgrabite priložnost, saj je to kao ultra fajn biznis
tongue-1.gif

(Pravljice, da lahko vozijo samo člani familije, so že dolgo samo pravljice za turiste. Sicer za stalni biznis se zna zakomplicirati, za pomoč čez poletje pa ni večjega problema)

Rad bi videl, kako bi nalomili tistega, ki bi se šel ta biznis..., šlo bi edino, da bi on vozil za njih za 7 eur na uro, to, ja, da bi pa s svojim čolnom jim konkuriral pa NO WAY !
Je bil en tak... v nekaj dneh mu je pletna šla na dno jezera. Noben nič videl.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lej jaz nič ne trdim, da so pletnarji perle. Ene par primerkov je res dejansko zarukanih......
Pred davnimi leti, sem opravljal izpit za voditelja čolna. In v naši skupnini nas je bilo 30+ med njimi eden, ki je na Bledu vozil pletno. Vsi, navadni delavci, tajnice, prodajalci........ smo se lahko naučili snov za izpit (o vetrovih vozlih ladijskih signalih, delih ladje, delovanju motorja in krmila...,) samo tisti čolnar iz bleda ni imel pojma, tako da je edini padel na izpitu.

No, to pa je res merodajno.
Lučke, zastavice, delovanje dizelskega motorja, vetrovi na Jadranu... to mora pletnar nujno poznat, plus vse kalorije v jušni zelenjavi.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:

Če se pa dovolj let nazaj ozreš, je pa tudi pletnar šel na dno jezera...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

No, to pa je res merodajno.
Lučke, zastavice, delovanje dizelskega motorja, vetrovi na Jadranu... to mora pletnar nujno poznat, plus vse kalorije v jušni zelenjavi.

Vsi morjo vse znat. Kot mora kolesar vse znake poznat pa ne bo nikoli na avtocesti

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tipičen SLO turizem, pač. Žičničarji niso nič boljši, recimo ...

Kje si pa ti žičničarje našel.
hysterical-1.gif
Žičničarji pač jamrajo, to jim je dano v zibelko, dejansko pa znajo še nekaj postoriti sami. Pejt pod krvavc gledat kako vsako leto dvakrat jajčke snemajo in kable rihtajo zato, da se ti vsako zimo in poletje neštetokrat gor pelješ brez problema. Tiste štiri metre lesa od pletne pa blejci res nimajo dela. Milfe gledajo na obali v brezdelju in to je vse. Blejski turizem je katastrofa tako ali drugače. Škoda, ker so japonci in korejci tako vljudni in nikoli nič ne potarnajo, mi je imel en veliko za povedati, da me je bilo sram, kje živim.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:

Če se pa dovolj let nazaj ozreš, je pa tudi pletnar šel na dno jezera...
Par desetletji nazaj so še vozili vsak zase in je bil marsikater čoln navrtan.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Pred leti sem spet razkiral € in se na otok peljal s pletno. Drži, kar je rekel župnik, da je postanek pletne na otoku prekratek za nekoga, ki plača tudi vstopnino in si pogleda malo bolj tisto kar se da videti ter si celo privošči kak sladoled. Mi smo se močno trudili, da smo na sekundo natančno ob dogovorjenem času prišli nazaj na obalo in naša pletna je bila že daleč proti sredini jezera. Hmm, kaj pa sedaj? Očitno je pletnar vedel, da bo malo prej speljal in je kolegu naročil, da bo kar nekaj njegovih ostalo na otoku in naj jih pobere. Ni pa to nek odnos... Bilo je nekaj gneče, ampak smo se vrnili na obalo.
Vsekakor ne vem, kaj dela urad za varstvo konkurence... Monopolni dogovor cen, ki niso nizke itd...
Delo je sezonske narave in nekdo, ki v vinogradu obira grozdje 1 mesec prav dobro ve, da od tega ne more živeti 12 mesecev. Tudi pletnar ne more imeti cen, da bi celo leto živel od tega. Potrebno je znati delati še kaj drugega in izven sezone pač početi tisto.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Drži, kar je rekel župnik, da je postanek pletne na otoku prekratek za nekoga, ki plača tudi vstopnino in si pogleda malo bolj tisto kar se da videti ter si celo privošči kak sladoled.
Vsak je lahko na otoku neomejeno časa, 30min je samo postanek ene pletne. Lahko se komot vrneš z drugo pletno, samo zmeniti se moraš s prvim voznikom, da ti takoj računa.
Bi pa to res lahko imeli kje napisano

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Pletnarji so monopolisti,....včasih pred 30+leti je že vozila na otok el ladjica se dobro spomnim,....
konkurenca je vedno dobra za potrošnika
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
eh ja...

kako ste fouš. kako vas žuli, da ima nekdo posel. čisto pravi slovencljni. vse argumente ki jih jest5 natrosi pa otročje negirate (ne pa ne. jst mislim kako je. ne boš ti govoru kako je, k veš).

italiani so lepo potolkli slo avtobuse ko so se šli dumping. in prav je tako. dumping uničuje gospodarstvo. konkurenca pa mora biti lojalna...

aja taksisti na brnku so tudi "posebneži" a ne?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Ja poglej, storitev prevoza na otok za 14 eur, pa če gremo štirje in za otroka 50% popust (a poznajo sploh to?) potem je to 42 eur! pozabi,....
Če pa gremo na cleodnevni izlet iz Lj za skor isto ceno, plus še potico dobimo in brez priganjanja na otoku,...

Kaj bi pa ti rajši izbral)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Lej sej je za razumeti. Bolj kot ne imajo informacije "z gostilne", ter "prjatu od prjatla mi je povedal". Pa ko so slučajno na Bledu sredi najhujše sezone vidijo, kako se na pletno vsujeta 2 avtobusa Korejcev in potem po domače začnejo šeštevati in računati, kako bajne zaslužke imajo pletnarji. Pa jih žal nimajo. Da se normalno živeti, to je pa vse. Edino zadnje par sezon je zaradi navala azijcev nekaj več zaslužka.

Povprečen obrtnik zasluži enako ali več, samo tam jasno ni na očeh, kako padajo denarci v žep
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Ja poglej, storitev prevoza na otok za 14 eur, pa če gremo štirje in za otroka 50% popust (a poznajo sploh to?) potem je to 42 eur! pozabi,....
Če pa gremo na cleodnevni izlet iz Lj za skor isto ceno, plus še potico dobimo in brez priganjanja na otoku,...

Kaj bi pa ti rajši izbral)
Jaz recimo najem čolna
smirk-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ja ampak mizar ti omaro proda po ceni ki jo doloci on sam. Nekako se nam ne zdi normalno ce mu zato konkurencni mizar zazge delavnico. In tudi ko bo ikea prisla v slovenijo verjetno ne bo les ina protestirala zaradi tega. Sej oba veva da ves o cem govorim pa ocitno zaradi tebi znanega razloga tiscis glavo v pesek in se delas neumnega. Ce se gre res za zascito pletnarnev naj se uvede omejeno stevilo koncesij za katere naj kandidirajo vsi po enAkih pogojih. In ce enmu znese peljAt za 8 mu znese. Ce se ugotovi da se gre dumping pa konkretna kazen in prepoved poslovanja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
jest5 takoj ko en tak obrtnik kupi npr bmw x5 je že oderuh ki nima konkurence;))) pač boh ne daj da nekdo ima nekaj... tipični slovencljni foušija do vrha...

meni osebno je tudi pleskavica na sejmu v komendi za 15€ preveč. ali pa pivo 0,33 za 4€. ampak pač postavili so tako ceno. če ljudje kupujejo potem bo že šlo. imaš alternative (najem čolna...)

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
KSZ.

Res ne razumem foušije in zlobe. Bi bilo bolje, da so vsi pletnarji na sociali? Bi bilo bolje, da vse skupaj "prevzame" kak podjetnik sumljivega slovesa z vsem kar sledi: delavci tujci, cene pa v nebo? Da ne bo vas kdo tako zamenjal na delovnem mestu, potem pa jokec na alterju.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce se ugotovi da se gre dumping pa konkretna kazen in prepoved poslovanja.
Saj župnik se hoče iti dumping
crazy1.gif

(zastonj obisk cerkve za njegove potnike, ostalim pa po starem 6€ na glavo)