Planet Golob

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.837
2.486
113
Pomurje
Tebi so genitalije stopile v glavo. Če pošlješ letalo z zdravniki v Severno Makedonijo to stane kar nekaj evrov. Če bi namenili ta denar za SLOVENSKE otroke, bi bilo potrebno zbrati manj zamaškov. Kaj delajo genitalije namesto možganov......
Soseda spoznaš v nesreči.

Sama sreča, da niste moji sosedje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.952
6.702
113
Ker nekateri očitno vse gledate skozi denar.

V ljubljanskem UKC so ponudili zdravljenje dvema najhuje poškodovanima, je za Radio Slovenija dejal generalni direktor Marko Jug in dodal, da poškodovanca pričakujejo v večernih urah. V pripravljenosti so štirje kirurgi in ostalo osebje.
Kot je dejal, so iz Severne Makedonije dobili vprašanje, kaj lahko ponudijo. »Ponudili smo jim najbolj intenzivno možno oskrbo opečenih, se pravi opečencev z več kot 80-odstotnimi opeklinami, ki lahko zahtevajo tudi večmesečno hospitalizacijo, za katero so potrebna specialna znanja,« je pojasnil. Šele ko bodo poškodovanci prišli, pa bodo lahko ocenili, kakšno je stanje, je še dodal.
Severna Makedonija je za pomoč zaprosila prek mehanizma EU na področju civilne zaščite. Če bi Skopje zaprosilo za dodatno pomoč v obliki materialnih sredstev ali reševalnih enot, je vlada upravi za zaščito in reševanje naložila, da se na prošnjo odzove v okviru svojih zmogljivosti, z enoto za psihološko pomoč reševalcem, materialno pomočjo in drugim v skupni vrednosti do 50.000 evrov.
Celotna vrednost pomoči Severni Makedoniji po incidentu znaša do 550.000 evrov. Evropska komisija lahko povrne 75 odstotkov stroškov transporta pacientov iz Severne Makedonije do Slovenije, je še sporočil Ukom.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.063
828
113
tu in tam
Soseda spoznaš v nesreči.

Sama sreča, da niste moji sosedje.
Goveda so se pofočkala, najslabše pri tem pa je, da se imajo za desničarje, ker taki niso pravi desničarji, ampak samo navadna zaplankana goveda.
Goveda si pač ne morejo predstavljati, da je vsaka sosedska pomoč dobrodošla v takih situacijah in da bodo dali vse najboljše, kar premorejo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.423
3.982
113
Tebi so genitalije stopile v glavo. Če pošlješ letalo z zdravniki v Severno Makedonijo to stane kar nekaj evrov. Če bi namenili ta denar za SLOVENSKE otroke, bi bilo potrebno zbrati manj zamaškov. Kaj delajo genitalije namesto možganov......
V ogledalo se poglej. Jaz sem jih omenil enkrat, pa še to samo zato ker sem tebi odgovarjal. Ti si jih pa samo na tej strani že tretjič.

Pa če mi spotoma še zlezeš ven iz gat, hvala prosim.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.231
4.247
113
Masovna nesreča je takrat ko gre za več kot 10 težko poškodovanih. Tukaj gre za 200+ tako da si bebo kar lepo ti.
Vsaj prepiši pravilno to je množična nesreča... Masovne pa so opredeljene na več krajev, kot so recimo potresi, poplave, požari...

ti bo bebo razložil, kar ne znaš prepisat....

ps za dva ponesrečenca pošiljat letalo je nonsense in show off..., prvič je tak transport zelo rizičen.... Drugo je potem, ko se prične zdravljenje izven življenskih nevarnosti....

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.557
7.775
113
Ta nacionalizem fino funkcionira dokler si samozadosten. Ko bo pri nas 200 hudo opecenih bos upal da bi sosedje pomagali. Bo hitro konec nacionalisticnih izpadov.

in v resnici pri 80% opeklin je majhna verjetnost prezivetja tako da bo ceneje ce ti to kaj potolazi zblojeno vest.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.952
6.702
113
Osvobojena RTV pravkar poroča o visoki podpori stranki SDS.

20250317 rtv dnevnik.png

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.231
4.247
113
Ta nacionalizem fino funkcionira dokler si samozadosten. Ko bo pri nas 200 hudo opecenih bos upal da bi sosedje pomagali. Bo hitro konec nacionalisticnih izpadov.

in v resnici pri 80% opeklin je majhna verjetnost prezivetja tako da bo ceneje ce ti to kaj potolazi zblojeno vest.
Resnica je ta, da jih je 22 v kritičnem stanju, večina jih je umrla v stampedu, nekaj je opečenih in ima zastrupitev z ogljikovim dioksidom...
Če država to ne more shendlat... Je to resni nacionalni problem.

PS Slovenija ni ravno soseda....

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.592
2.417
113
V bistvu se ti redno postavljaš ob bok največjim idiotom, to pa zato, ker sodiš ljudi skozi politiko.
Eno od meril pri ocenjevanju soljudi je tudi politično prepričanje in s tem povezani življenski nazori.
Jaz recimo z levičarskimi lenuhi nisem kompatibilen.
Zame so družbeni paraziti, kakor koli obrneš

erikson

Guru
25. avg 2007
22.952
6.702
113
Poglej na zemljevid, kje sta Litva in Izrael. Ko potrebuješ pomoč po strašni tragediji je lepo videti, da imaš prijatelje. Sploh v teh negotovih časih.

Poškodovane so poleg Slovenije sprejele še Turčija, Grčija, Bolgarija, Srbija, Hrvaška, Madžarska, Litva in Avstrija. V Severno Makedonijo je na pomoč makedonskim kolegom prispelo tudi 15 zdravnikov iz Češke, Izraela in Srbije.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77