V kakšnem pakiranju pa prodajajo v zgornjih trgovinah? Videl sem, da imajo Hrvatje skoraj vse v plastenkah po 2 litra, pri nas pa je običajno po 1,5 litra. Morda je razlog v doplačilu za embalažo (0,07 EUR), da prodajajo raje po 2 litra.ufff moša kliče. Pa famila, coop, conad, itd..Jebiga ko bom šli v tiare shoping bomo vzel še 2 platoja kokakole oz ko bo popust kak plato več zravm preostale špeže. Doma pa manj cekinov iz tega naslova, vzrok pa janša in hudnobn zahod
V ita se recimo pive prodajajo predvsem po 0,33l in 0,66l v steklenicah. 0,5 so najvčekrat pločevinke te so v manjšini. Pijače (kokakola in pepsi) 1,25 l ali pa 1,5 l. 2 l so redkost so bolj eksotika (kt npr pri nas eurospin ko ma tisto velikani prihranka akcijo)V kakšnem pakiranju pa prodajajo v zgornjih trgovinah? Videl sem, da imajo Hrvatje skoraj vse v plastenkah po 2 litra, pri nas pa je običajno po 1,5 litra. Morda je razlog v doplačilu za embalažo, da prodajajo raje po 2 litra.
Saj bo pri nas tudi predvidoma v kratkem. samo da pri nas govorijo o 0,15 EURv doplačilu za embalažo (0,07 EUR)
Radenska je potem trenutno v akciji cenejša na HR (Lidl).pakiranje itak ni tolk relevantno ker je cena določena na liter. neki časa nazaj sem gledal v tosanu je bla radenska recimo 0,73 € 1,5l. Piva v moši, laško pločevinka 0,5l je kolikor je meni znano 1 €
Hočeš povedati, da se davek ni povečal z 9,5% na 22% ali kaj je namen tvojega ciničnega zapisa?Torej prej je bil 1L 1,14€ + DDV, zdaj je pa 1,22€ + DDV. Zdajle je najbols dražiti, ko lahko reces, da je vsega davek kriv...
Če parafraziram uporabnika Piagollo - naj se vidi da smo dvakrat boljši od HrvatovSaj bo pri nas tudi predvidoma v kratkem. samo da pri nas govorijo o 0,15 EUR
Nič bat, poanta mi je bila jasna. Zanima me le zakaj relativizirati nove davke, ko pa vsak normalno razmišljajoč osebek ve, kje bodo na koncu končali...V 2. stavku je poanta.
Hrvatje bodo tudi dvignili. Če ne bo enotno po EU, bo prihajalo do prevažanja v ugodnejšo državo (že sedaj iz BiH vozijo v trgovine na HR). Verjetno bodo reševali z unikatnimi EAN kodami.Saj bo pri nas tudi predvidoma v kratkem. samo da pri nas govorijo o 0,15 EUR
Vlada...dela...dobro...
Poglej priponko 95813
z marcem gre iz 35 na 37,52 eur in to so zgleda vzeli 2,52 x 10 je 25,2 eur.Kaj letno? Gor je simulacija za mesec.