Planet Golob

2. jul 2020
5.065
6.611
113
Reforma s plačnimi dvigi je za štiri leta ocenjena na 1,4 milijarde evrov. Predvidena zvišanja plač so različna, vseh približno 190.000 zaposlenih v javnem sektorju naj bi pravico do višje plače v celoti pridobilo najpozneje do leta 2028.

Nekoliko drugače je določeno za poslance, funkcionarje vlade in državnega sveta, ki bi se jim zvišanja poznala šele z naslednjim mandatom.
Vendar pa bo takrat dvig njihovih plač precej višji, poslanci v državnem zboru bodo denimo dobili tudi do 50 odstotkov več. Uvrščeni bodo v nove plačne razrede od 55. vse do 63., ki bo vreden skoraj 8000 evrov bruto.

Kot so rekli sinoči na pop tv.

Masa dviga plač za vse te višje funkcionarje bo obsegala 600 milijonov €.

Če se gleda številke. Dvig plače 10 učiteljem je enak masi dviga plače enemu poslancu.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.438
3.746
113
Zdaj bo pa udarila prava kriza, vse medicinske sestre in bratje se bodo vrnili iz Lidla in Hoferja nazaj v zdravstvene domove in bolnišnice! :eek:
mogoče grejo pa v kulturo...

"Samozaposlenim v kulturi plačujemo prispevke za socialno varnost, podeljujemo različne štipendije ter sofinanciramo njihove projekte. Z zvišanjem sredstev v proračunu za prihodnje leto bomo ta trend nadaljevali. Poleg tega smo sprejeli vrsto ukrepov, med katerimi izstopa povišanje denarnega nadomestila pri dolgotrajni bolniški odsotnosti za več kot 50 odstotkov, prevzemanje plačevanja obveznega zdravstvenega zavarovanja, uvedba nižjih kriterijev za vstop v status samozaposlenih, ter uvedba temeljnega dohodka in solidarnostnega dodatka za samozaposlene, prizadete v poplavah," so sporočili z ministrstva.

... po desetletju uvajajo nove poklice in nov sistem kriterijev za vstop v status samozaposlenih, temelječ na načelu vsako delo šteje, uvedbo karierne dinamike z višjimi prispevki za socialno varnost, drsni cenzus, ki bo preprečil nesorazmerna vračanja socialnih prispevkov, in številne druge ukrepe, namenjene izboljšanju položaja samozaposlenih v kulturi.

• Jezen sem
Reactions: dejan_

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.663
-1.367
63
Dimnikar pride 5x letno le, če se ga lahko zastonj nacuza pri tebi doma. Pa še plačaš mu za to. Win win situacija.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur