Planet Golob

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Dimnikar pride sam. Ne kliče se ga. Pri nas je pač sistem tako nastavljen.
Seveda, misliš da je pa pri nas kako drugače sistem nastavljen? Če bi imel sodobno in redno vzdrževano kurilno napravo, bi hodil enkrat na leto na pregled, čistil bi pa po potrebi. Tako da je skrajni čas, da so se v vaše raufnike mal spustil in regulacija na dušenje gorenja mokrih drv ne bo več dovoljena.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: SamSvoj in jest5
2. jul 2020
5.058
6.600
113

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Tukaj je lokalni nivo postal državni...

Sicer pa, zima zima bela...

Dokler spet ne prepovedo kurjenja. Merili bojo itak vse živo.

Poglej priponko 94690
Sej tole imas verjetno za naslednjo zimo...

To, kar se sedaj govori o merjenju, mi je dimnikar razlagal ze pred leti. Tako naj bi imeli urejeno v tujini.
Kdor ima peči na podpih verjamem, da nima teh problemov glede vlage drv. Pri starih pečeh pa je mozno vse...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.671
3.230
113
Sej tole imas verjetno za naslednjo zimo...

To, kar se sedaj govori o merjenju, mi je dimnikar razlagal ze pred leti. Tako naj bi imeli urejeno v tujini.
Kdor ima peči na podpih verjamem, da nima teh problemov glede vlage drv. Pri starih pečeh pa je mozno vse...
Da, letošnje so že na varnem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.671
3.230
113
Seveda, misliš da je pa pri nas kako drugače sistem nastavljen? Če bi imel sodobno in redno vzdrževano kurilno napravo, bi hodil enkrat na leto na pregled, čistil bi pa po potrebi. Tako da je skrajni čas, da so se v vaše raufnike mal spustil in regulacija na dušenje gorenja mokrih drv ne bo več dovoljena.
Po vseh hišah hodi enako. Ker tudi pri sodobni peči se čisti dimnike.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Po vseh hišah hodi enako. Ker tudi pri sodobni peči se čisti dimnike.
Pri sodobni peči je potreba po čiščenju dimnika minimalna, ker gre za mikro pepel, o sajah ni ne duha ne sluha. Če pa ti k sodobnem vplinjevalnem kotlu, ki ga redno vzdržuješ, dimnikarja spustiš več kot enkrat na leto si pa ti nor, ne on, on pač kasira. Seveda je pa pogoj za to redno vzdrževan sodoben kotel.

2. okt 2007
3.794
2.268
113