Pivo (obicno, tako z alkoholom :D )

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Slišal sem da je temen Bernard baje odličen, imamo pa ga tudi v MB, Cantante ga ima, flaša 3 €.

Bernarda Cantante nima (vsaj tisti na Taboru ne). Ima ga pa Patricks.
Temni je meni doooberr
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Nisem še bil. Je pa itak šele drugič.

Kolikor sem videl lanske fotke, je bilo kar precej ljudi.
Imajo pa v planu dober koncept - pivo točiti le po cca. 1 dl, tako lahko poskusiš več različnih.

A ni rečeno da če bo dež da bo odpadlo
frown-1.gif

Jebemu, druge obveznosti planirane!
uf-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Kolikor vem ga imajo le na dveh lokacijah: Beer Shop zraven Gas Stationa in KZ Metlika v Stegnah.
Pa nekaj se je govorilo, da ga bodo imeli tudi v Tuševih C & C centrih. Ne vem pa, če je kakšen v Ljubljani.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kje bi se dalo dobit Laško pivo, ki je namenjeno za izvoz? V steklenicah je in mislim da je club... Ve kdo kaj?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Kje bi se dalo dobit Laško pivo, ki je namenjeno za izvoz? V steklenicah je in mislim da je club... Ve kdo kaj?

Povsod?!
rolleyes-1.gif

Na vseh Laško Club piše da je "export" če si to mislil. Sicer pa v italiji dobiš "cluba" ki je polnjen v nepovratne steklenice 0.5l (ali celo 0.66) pri nas mislim da je samo 0.33. Ima pa ta italjanski malce drugačen okus, mislim da je bolj "sladek".

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
A ni rečeno da če bo dež da bo odpadlo
frown-1.gif

Jebemu, druge obveznosti planirane!
uf-1.gif

Ne bo dežja.
cheer.gif

Na mojo srečo, ker naslednji vikend ne bi mogel priti.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Folka velik, ne glede na to da te je bil deci piva 1€, pri nekaterih prodajalcih je pozneje popoldan zmanjkalo bolj zanimivih zadev, se mi zdi da so se eni tudi že kmal spokal. Se je pa po vseh stojnicah govorilo predvsem o tem kako se je med festivalom menda načelno zmenilo kar nekaj dilov za prodajo "eksotičnih" piv v raznih lokalih pa kar nekaj poslovnih namer.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:

Povsod?!
rolleyes-1.gif

Na vseh Laško Club piše da je "export" če si to mislil. Sicer pa v italiji dobiš "cluba" ki je polnjen v nepovratne steklenice 0.5l (ali celo 0.66) pri nas mislim da je samo 0.33. Ima pa ta italjanski malce drugačen okus, mislim da je bolj "sladek".

Povsod ravno ne, ker sem govoril z enim in je rekel, da se ga ful težko dobi in ja, je v nepovratnih flašah in baje boljši kot ta, ki ga dobimo mi v trgovini
smile-1.gif

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Eno vprašanje za tiste, ki zahajate pogosto v Avstrijo: ve mogoče kdo, kje bi se dalo dobiti malce širšo ponudbo (nemškega pšeničnega) piva v avstriji (čim bližje meje), npr. celotna ponudba Paulanerja, Franziskanerja, Weihenstephanerja..? Klasične pšenične teh proizvajalcev načeloma dobiš pri nas, pri kašnih temnih se potem že malce zaplete, filtriranih (kristallklar) in kakšnih specialnih pa pri nas sploh ni za dobiti. Bil sem naprimer v Billi pa Sparu v Celovcu pa imajo le klasičnega Franziskanerja.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zame je še vedno najboljše "klasično" pivo (torej pustimo zdaj te kofete in razen experimente, ki se pojavljajo tukaj gor), nemško pivo in sicer v Munchnu.

Eno najboljših (če ne celo najboljše) sem pil prejšnji teden na pivskem vrtu "Hirsch Bier Garten" pri gradu Nymphenburg v Munchnu. Pivo je bilo Augustiner brau, direktno iz lesenega soda in (jasno) v "mass" (litrski kozarec) .Top shit! Ta pivovarna menda sploh nima oddelka za marketing niti ene same reklame, dobi pa se praktično samo v Munchnu. Ustanovljena (če sem si prav zapomnil) je bila okoli leta 1350, do sedaj pa so se uspešno upirali vsaki obliki komercializacije (tudi cena je ugodna, 6 eur na liter, kar je recimo ceneje kot je bila ta vikend unionova brozga v plastičnih kozarcih na noči na vrhniki - 2,5 eur za 3 deci)

Sam plac je prav tako nekaj posebnega. Menda gre z največji pivski vrt na svetu (mislim da z nekje 6-8.000 ljudi), z lesenimi klopmi v senci pod veliki drevesi, starinskimi otroškimi igrali in ogrado z jeleni.

Posebnost je to, da si lahko hrano in tudi pijačo (razen piva) prineseš s sabo. Zadeva je posledica 200 let starega odloka bavarskega kralja, ki je v revnih časih po napoleonskih vojnah hotel narediti pivo dostopno za vse (sicer pa imajo tudi tam zelo fajn in poceni za pojest). Natakarjev ni, pač pa si greš po krigl sam v eno lopo, ga opereš pod pipo (je že opran, ampak za vsak slučaj) in nato k točaju, ki ga izurjeno natoči v zelo kratkem času.

Priporočam!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Augustinerja sicer dobiš tudi pri nas (seveda ne točenega), vsaj Edelstoff-a vem da (sem si prejšnji teden enega privoščil). Sicer pa ja v Nemčiji dobiš vse živo, pa še cenejši je, tudi napram našim (smo nazadnje privlekli kake 3 gajbe iz Aldija).

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Kdo mogoče ve, če kje pri nas prodajajo Dos Equis pivo? V mehiških restavracijah ga imajo in ni ravno poceni, v štacunah ga pa še nisem zasledil.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
POZOR!
Sejem piva v Leclercu! 4 strani najrazličnejšega piva v najnovejšem katalogu
cheer.gif

Mislim da prvič vidim Heinekena pod 1€/0.5l
smile-1.gif

Katalog

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Vprašanje je tudi poreklo piva. Prejšnji teden sem kupil Amstela pri najbolšem sosedu, pa ga odprem in nekak drugačen okus, kukr tist na nizozemskem, pa preberem, da ga polnejo na Madžarskem.