Pivo (obicno, tako z alkoholom :D )

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
ksz

Souvenirs from Krakow...
cool-1.gif

</a>&lt;/a&gt;

Ali se da kje v Sloveniji dobiti kakšen plato ta desnih piksen?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Švoh ko poljsko pivo!
cheer.gif

No ampak po pravici, vsa ta poljska močna piva so enaka. Meni zanič.

Vse poljske, slovaške, češke velike pivovarne so v rokah mednarodnih korporacij in v bistvu do slovenije ni dobrega slovanskega (neodvisnega) piva!
10.gif

Nazadnje urejeno:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Jest tega pr nas še nisem videl.
Drgač sem šel pa tja kr mal obtežen s predsodki o poljkem pivu. In bil prijetno presenečen. Tko da Utiševalec nima pojma, čeprov se o okusih sicer ne razpravlja. Še posebej če je z dobrim pivom slučajno mislu Union al pa Laško...

Men je bil sicer najbolj všeč ta rjav Žubr. V glavnem izraza "švoh ko poljsko pivo" v deželi rdeče in zelene laške vode ne gre uporabljati, če se nočeš osmešit.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.

A kdo vari domače pivo?

Jaz.
Sem pa približno v isti fazi kot ti. Zaenkrat.
Uporabljam Coopersove beer kite, do zdaj Draught, Stout in IPA.

Naslednje batche planiram nadgraditi s spraymaltom in na koncu suho hmeljiti za boljšo aromo.

Hodiš na tastinge?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Bernarda dobiš pri nas v KZ Metlika v Savljah.
Temni Bernard je po moje najboljše temno pivo dobavljivo pri nas, medtem ko ima svetlo res zanič okus.
Jaz sem se enkrat zaj... in sem vzel gajbo svetlega.
uf-1.gif
Dobiš ga tudi v Beer Shopu poleg Gas Stationa.

BTW, v soboto 18/05 je prav tam Drugi Ljubljanski festival piva

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Švoh ko poljsko pivo!
cheer.gif

No ampak po pravici, vsa ta poljska močna piva so enaka. Meni zanič.

Vse poljske, slovaške, češke velike pivovarne so v rokah mednarodnih korporacij in v bistvu do slovenije ni dobrega slovanskega (neodvisnega) piva!
10.gif

Debove mocne 6,9% odlično pivo samo ta piksna mi čudno deluje, bi morala biti črna

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Jest tega pr nas še nisem videl.
Drgač sem šel pa tja kr mal obtežen s predsodki o poljkem pivu. In bil prijetno presenečen. Tko da Utiševalec nima pojma, čeprov se o okusih sicer ne razpravlja. Še posebej če je z dobrim pivom slučajno mislu Union al pa Laško...

Men je bil sicer najbolj všeč ta rjav Žubr. V glavnem izraza "švoh ko poljsko pivo" v deželi rdeče in zelene laške vode ne gre uporabljati, če se nočeš osmešit.

Švoh ko poljsko pivo je fraza v komadu od zmelkow kjer je mišljeno sarkastično! Načeloma je pri poljakih pogosto močno pivo ki NI kvalitetno, vsa ta piva so narejena z dodatkom cukra.

Kar se tiče vzhodnoslovanskih pirov so same vsi preveč karamelni, s tem imajo vsi enak priokus. Če ti je to všeč potem ok, meni ni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Slišal sem da je temen Bernard baje odličen, imamo pa ga tudi v MB, Cantante ga ima, flaša 3 €.

Za manj kot 3€ ga dobiš v celju v gostilni. Mene bolj zanima flaša tako za kupit ,gajba.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Se mi zdi da dober euro.

V spominu imam, da me prideta dva gajbi cca. 50 EUR. Za točno ceno bi pa moral kupiti le Bernarda, kar pa mi ob ostali ponudbi nikoli ne uspe
grin1.gif

Vem pa, da pride kavcija za gajbo s steklenicami 8 EUR.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
KSZ.

A kdo vari domače pivo?

Jaz.
Sem pa približno v isti fazi kot ti. Zaenkrat.
Uporabljam Coopersove beer kite, do zdaj Draught, Stout in IPA.

Naslednje batche planiram nadgraditi s spraymaltom in na koncu suho hmeljiti za boljšo aromo.

Hodiš na tastinge?

zmaga.gif

Trenutno se mi stara en lager, v pripravi pa je stout. Sicer sem na Muntons ekstraktih (1.8kg).

Ti coopersovi so vsi 1.5kg kar sem gledal? Delaš potem z max. vode (23l) ali kaj zmanjšaš?

Sam nameravam sedaj čez poletje narediti vsaj še ene 3 serije z malce več improvizacije. Konkretno imam v planu naredit še enga ležaka s pravimi kvasovkami (kvasovke spodnjega vrenja + fermentacija v hladilniku). Če bo volja ostala in bo čas bom mogoče potem šel na BIAB metodo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Slišal sem da je temen Bernard baje odličen, imamo pa ga tudi v MB, Cantante ga ima, flaša 3 €.

Na Štuku je 2.80€, imajo svetlega in temnega. Probal temnega pa mi ni bil pretirano všeč.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18

Če ne prej, v soboto na Festivalu ga bom gotovo.

Sicer pa so ga ravno dobili v Pivoljubu.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Ja, sem že nekaj časa nazaj videl Dickinsona, ko je razlagal, da je kaufnil pivovarno in da bo Trooper beer kmalu na naših policah. Glede slednjega sem bil kar malo skeptičen, potem pa včeraj zagledam Eddie-ja na Pivoljubovi strani. Cool.
zmaga.gif
Sam, da ne bom zvečer zvisel s Trooper-jem...

Si že bil kdaj na tem beer festu? Verjetno je kar crowded.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Nisem še bil. Je pa itak šele drugič.

Kolikor sem videl lanske fotke, je bilo kar precej ljudi.
Imajo pa v planu dober koncept - pivo točiti le po cca. 1 dl, tako lahko poskusiš več različnih.