Pivnica U...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Mi smo šli v soboto, okoli 11 zvečer, brez rezervacije. Malo je bilo treba zunaj počakat, samo ni bilo problema, ker so bili redarji ok (nobenih "Ðevadov" in podobnih).

Plac je veliko, ampak ga polovico zaseda zelo razkošno odmerjen šank in prostor za osebje. Kelnerji so res slaba točka pivnice: rabi pol ure da pride in potem še enkrat toliko da prinese pijačo, pa še zgleda kot da se mu najbolj ne da. Kakšna fajn in prijazna punca bi bistveno poboljšala vtis (glede na to da so gosti sicer večinoma moški). Odprto je do dveh, ampak kelnarja že od ene pol enih ni bilo, ko pa je ob pol dveh prišel, je samo še stočil pivo iz pip v en škaf in zaprl, tako da smo ostali žejni.

Pivo (nefiltrirano) je sicer res dobro in edini razlog da morda še pridemo. Jedli pa nismo, ker nismo imeli mize. Itak je pa Horse blizu.
smile-1.gif
 

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sj mi smo pa šli na horsa pol, veš
cheer.gif
. Je prav pasu tisti dan po dveh dobrih pirčkih..

Drugače se pa strinjam - šank je prevelk, miz premalo, kelnarji bi lahko bili malo bolj fleksibilni.. Manjka kakšna joškasta
smile-1.gif
Je pa to pivnica, kjer je muzka glih tolk, da jo malo slišš in greš v osnovi tja na pivo ter debato..
Mi bomo še šli
smile-1.gif
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ma ne vem no. Sicer še nisem bil tam, samo da v eni pivnici pričakuješ hudo kulinarično ponudbo se mi zdi malo mimo...

Kdo pa je sploh omenil kakšno hudo kulinarično ponudbo?

Ampak da kelner ne ve, ali ima na krožniku škampe ali vampe !?
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Je pa tudi rekel, da niti niso na meni pogledali kaj je gor, ampak so se na online meni zanašali.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ma ne vem no. Sicer še nisem bil tam, samo da v eni pivnici pričakuješ hudo kulinarično ponudbo se mi zdi malo mimo...

Kdo pa je sploh omenil kakšno hudo kulinarično ponudbo?

Ampak da kelner ne ve, ali ima na krožniku škampe ali vampe !?

Bloger na linku, ki ga že nekaj časa berem in vem kaj njega zmoti. Drugače pa ja, verjamem, da so arhitekturno zadel u nulo, se šli hud marketing, kelnarji, šef kuhinje in šef strežbe pa tretjerazredni. Tu se strinjam s kritiko, sam da pa omeniš fižol s konzerve....
 

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Mi smo šli v soboto, okoli 11 zvečer, brez rezervacije. Malo je bilo treba zunaj počakat, samo ni bilo problema, ker so bili redarji ok (nobenih "Ðevadov" in podobnih).

Plac je veliko, ampak ga polovico zaseda zelo razkošno odmerjen šank in prostor za osebje. Kelnerji so res slaba točka pivnice: rabi pol ure da pride in potem še enkrat toliko da prinese pijačo, pa še zgleda kot da se mu najbolj ne da. Kakšna fajn in prijazna punca bi bistveno poboljšala vtis (glede na to da so gosti sicer večinoma moški). Odprto je do dveh, ampak kelnarja že od ene pol enih ni bilo, ko pa je ob pol dveh prišel, je samo še stočil pivo iz pip v en škaf in zaprl, tako da smo ostali žejni.

Pivo (nefiltrirano) je sicer res dobro in edini razlog da morda še pridemo. Jedli pa nismo, ker nismo imeli mize. Itak je pa Horse blizu.
smile-1.gif
Ko sem bil jaz tam, je bila ena taprava kelnerica! Suha, pa s pljuči, da so imeli gumbki na tisti beli srajčki kar veliko dela, da so vse skupaj vkup držali.
smile-1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
A govorimo o isti pivnici?
evil.gif


Jaz sem bil 3 x...nesreča od kelnarjev ...dobesedno.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Kelnarji so kr neki, nabildani torbicarji pa 50 letniki. Nevem kaj jim tukaj ni jasno.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Preizkušeni vsi trije, niso slabi, niso pa spet nič tako posebnega, da bi veljali za special. Golding je tisto, kar je Laško že bil, ko še niso uporabljal koruze, hmeljnega ekstrakta in turbo postopkov, citra je osvežilen, prave arome citre pa čisto premalo za pivo, ki bi se imenovalo po tem hudem hmelju, ker se ne znajo it dry hoppinga, kjer citra pride res do izraza, o striptizu pa tuzd nimam posebnega mnenja.
Torej, potegnil so ven stare recepte in jih poimenovali special in se mal poigral s hmelji, v bistvu je pa to to, kar bi moglo bit že v osnovnem Laškem.
 

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Preizkušeni vsi trije, niso slabi, niso pa spet nič tako posebnega, da bi veljali za special. Golding je tisto, kar je Laško že bil, ko še niso uporabljal koruze, hmeljnega ekstrakta in turbo postopkov, citra je osvežilen, prave arome citre pa čisto premalo za pivo, ki bi se imenovalo po tem hudem hmelju, ker se ne znajo it dry hoppinga, kjer citra pride res do izraza, o striptizu pa tuzd nimam posebnega mnenja.
Torej, potegnil so ven stare recepte in jih poimenovali special in se mal poigral s hmelji, v bistvu je pa to to, kar bi moglo bit že v osnovnem Laškem.
Kadar sem se pred več kot dvema desetletjema nahajal v Ljubljani, sem vedno šel v lokala Miška ali Muca na zares dobri Laški Golding. Bil je malo temnejše zlate barve in po okusu polnejši. Ko so ga ukinili, ga je veliko pivcev pogrešalo. Se je pa, zanimivo, približno v istem času tudi zelo spremenil okus klasičnega Laškega piva.
Jutri takoj v nabavo Special Golding, da vidim, če se še da uživati ob tem pivu!
cool-1.gif
 

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Ma men je to tut čudno... Pivnico odpret res ne more bit težko, če maš vsaj nekak dober pir. Vsedeš se v avto in greš pogledat kako to delajo v nemčiji...

Ne pa tkole po balkansk. Pol miz zasedenih na pol, pol na ful, kelnar je reku naj si greva po pir sama, ker če ga bo on prinesu bo trajal pol ure???!

Sam en veeeelik WTF in adios amigos.
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Evo, tudi jaz sem bil danes v pivnici Union.

Bili smo trije, jedli smo Unionsko pojedino za 4 osebe (35 €), zraven dva viskija Marshala Finish (7,60 €), pa 12x nefiltrirano pivo (2,50 €), račun skupaj 80,20 €.
Splošni vtis: pivnica se mi zdi v živo manjša kot sem pričakoval iz slik. Ambient okej, lično opremljeno. Natakar bi lahko igral pogrebca na britofu, mrka faca, ene dobrih 15 minut je minilo, da je sploh prišel k mizi, pa še to sem ga moral poklicat.
Hrana okej, ampak ta Unionska pojedina ni za 4 solidne dedce, mesa je sicer nekaj, priloge pa premalo.

Cene so over-all zmerne, tako za hrano kot pijačo.
zmaga.gif

Jaz sem namreč zadnjih 7 let živel v centru mesta in sem navajen visokih cen hohštaplerskih lokalov ob Ljubljanici.
tongue-1.gif


Zdaj, kot so že rekli drugi: če bi bil personal 2 dedca, ki bi malo kurila omizja v stilu "a še prinesem eno rundo", potem bi bil promet lokala verjetno dvojen. Tako pa da moraš sam lovit natakarja, to ni ravno za pivnico.
Če pa bi bilo vsaj za šankom še par zmerno joškastih punc, pa vsaj malo gobčnih, bi pa verjetno lahko odnesle domov vsaj še eno plačo, pa promet bi bil orenk v porastu.

Klientela pa je bila (bili smo od 12-16h) od penzičev, srednjih let, pa tudi kakšen mlad se je našel. Prevladovali smo pa tipi.
tongue-1.gif
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Za sedet ja, ob šanku se pa vedno najde prostor.

Konec tedna te rezervacija seveda ne reši čakanja v vrsti zunaj (pomaga pa to precej k temu kar sem napisal v prvem stavku - glede šanka in placa)
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Je potrebno rezervirati, ali se najde prostor?
Za sedet je po moje treba kar rezervirat, vsaj jaz sem rezerviral ene 5 dni prej.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Dans hoteli ba malico in nefiltriranega...vrata zaklenjena...vpijeva čez zakaj se gre...pravi rezervacija do 6ih zvečer.

Se bojim da bo do novega leta tako. Bog ne daj pa kak listek pred vrata da bi človek vedel.

Sva odpeketala k Jurmanu...tam imajo točenega nefiltriranega
zmaga.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Bli včeraj tam, ob 19.45 sva s kolegom brez posebnih težav prišla not, zamudniki so pa mal počakal zunaj. Kljub totalno nabiti pivnici sva našla prostorček ob šanku, dobila takoj pivo in brez posebnih težav smo malo kasneje dobil tisto mizo ob šanku za sedet na barskih stolih. pivnico smo zapustil veselo okajeni okol 1.30 in zanimivo, da denarnice sploh niso ble tok suhe, ker smo pil superce, slišal smo se ko smo se pogovarjal, ker muzika ni nadležno glasna, v glavnem nam je blo super in še bomo prišli.

Seveda pa smo prišli v pivnico pit in ene par jih rečt po dolgem času in ne uživat v nevem kakšni hrani. Preste so ble okusne, verjamem da so klobase tudi in to je to.
 
Nazadnje urejeno: