Evo po cca 1 mesecu uporabe že lahko kej napišem
Prvo to, da mi ni žal, da sem čakal na drugo verzijo, ker je nekaj zelo dobrih sprememb.
- lažje manevriranje
- lažje ga "prekucneš" v delovni položaj. Stari je imel eno trdo tipko na desni strani.
Pomivalec žal ni ohinsplohdbest, nekak ga je treba sprejet kot roombo. Pač še vedno se potrebuje navadni sesalec, pa ni da bi ga po koncu kr v kot pospravil (roombi je potrebno praznit košek in jo kdaj celo spucat). Tukaj pa je potrebno čistit krtače (se same v kr gor na pomivalcu), praznit rezervoar...
Minusi so še, da bi lahko še bolj drgnil s kartačam po tleh, pa kabel bi lahko bil kak meter daljši, pa posodica za umazano vodo ima nekih kotičkov, da se umazanija ujame. Vsaj to zadnje bi mogli nardit bolj gladko za lažje čiščenje.
Pomivam z mešanico mlačne vode in alkoholnega kisa (ne aromatiziran). Po kisu "smrdi" zelo kratek čas, vbistvu samo takrat, ko pomivaš v tistem prostoru. Probal sem s čistilom katerga smo prej uporabljal, pa se je preveč penil.
Tla se posušijo v 10-15min. Po 10min bi rekel, da je 85% površine suhe.
Hitrsot pomivanja je malo počasneje kot sesanje.
Za cca 90m2 porabim 1.5 rezervoarja vode = cca 1l. Pa še kak liter potem za čiščenje rezervoarja z umazano vodo in krtače.
Potrebno se je malo privadit na uporabo. Če je veliko pragov med prostori, zna bit malo tečno dvigovanje, ker ni ravno lahek.
Res je, da ne pomije čist tik do roba. Ampak v tem času, ko ga imam še nisem naletel, da bi tam moral potem kaj na roke pucat. Tist del itak ponavadi potem naslednji dan posesam, tko da se ne nabira prah.
Sesalne moči skoraj, da nima. Kako malenkost ob strani še mogoče potegne, samo to res ni omembe vredno. Vbistvu je to pomivalec, ne sesalec
Zakaj se mi zdi boljše, kot parni čistilci. Ker pač krtače fizično drgnejo po tleh in tako umazanijo mečejo v posodo.
Ravno tako ne vrjamem v čistilce, kjer skos drgneš samo z eno krpo ali pa jo v vsakem prostoru zamenjaš in imaš potem tako en kup krp. Tukaj z velikim veseljem povabim vorwerk prodajalca, da mi pomije celo stanovanje z eno krpo in parim kapljam vode
Pa resno mislim!!
Če potegnem črto, sem s pomivalcem zelo zadovoljen in mi ni žal nakupa. Uporablja se vsak drug dan in je čisto. Vmes pa še kdaj posesam. Ja to je ogromna prednost, da ni potrebno pred pomivanjem še sesat! Prej, ko se je na ajmer in "metlo" pomivalo, je bilo potrebno najprej posesat, pa potem pomit, kar pa se nam velikokrat ni dalo tako redno počet
Nakup in izposojo prejšnje verzije sem uredil tukaj
http://www.eltus.si/