Peugeot 508SW

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.685
6.711
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:
Uporabnik japke pravi:
pri nas so pa kar redki...
videl sem v bistvu le belega, rjavega in modrosivega..

Rjav mi je ful lep, ampak ni to za na kmete
smile-1.gif

Pol je edina resitev VAG al pa Clio.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik japke pravi:
no, jaz sem vozil avtomatika, postil mi je bolj mešane občutke. VW kot primerjava je precej boljši...
Avtomatika bi mel morda le zaradi udobja...
Pa si vozil avto s klasičnim avtomatskim menjalnikom ali s »kimavčkom«?
tongue-1.gif

A kdo ve ali je klasičen avtomat še vedno japonski?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz mam dva metra višine in dva dokaj velika pubeca, pa so mi rekli obvezno superb, ker je VELIIIIIIK. ampak kaj, ko mi ni všeč. dočim 508SW veeeeeelik laaaaaaajk, pa C5 tourer tudi. :)
sicer pa mam zdaj že pet let 1.6 HDi in po 100.000 prevoženih km niti enega najmanjšega problema, tak da ne bi jaz o nezanesljivosti 1.6 HDi ...

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Ja to je res merilo zanesljivosti če zdrži do celih 100k km....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
glej, eni šinfajo, da so totalno f qurcu že od začetka, jaz pa pravim, da ni ... mašina dela ob rednem servisiranju bp. pa je bil dosti vožen po mestu ... ni tak slab motor, kot eni pišejo ... berlingo 90 km, letnik 2007. jaz mam same pohvale ... samo to, pač moje mnenje ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Ja to je res merilo zanesljivosti če zdrži do celih 100k km....
dobro povedano.
Avtorju pa: če ti je všeč doplačaj garancijo in mir. Sam osebno recimo ne bi nikoli vzel avta na podlagi lepote, ampak vsak ima drugačna merila.
Pa preden vplačaš Peugejo si zrihtaj Superba za en popoldan in naredi z njim par 100 km. Morda ti bo potem manj grd.
grin1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Noben od omenjenih avtov v tej temi mi nič ne pomeni, pa vseeno mislim da škodi superb karavan noben blizu ne pride (za svojo ceno ponuja ogromno) pa še lepša je karavanska kot limuzinska.

Fifth gear je recimo da dokaj resna oddaja (proti top gear) in tam ji nimajo kaj slabega očitati...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
še enkrat. še daewoo ni delal tako dolgočasnih avtov kot škoda.čeprav imamo na drgi strani skrajnost da noben ni delal bolj zanimivih avto kot lancia ali alfa pa vsi vemo da če notri ni jtd ali mjet motr tudi omembe vredno ni

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Sam sem izbiral med Superbom, 508 in Insignio
Superb je noter res prostoren, ampak grd zunaj, in še znak tisti Škoda znak na volanu
508 mi je limuzina nekako utesnjena in neskladna (zadnji del)
Najbolje sem se počutil v Insignii. ima sicer minus zaradi velikih feln (18). Ampak bom kupil zimske 17 pa mir.
Pa za ta denar najboljši nakup

evo nakupa
cool-1.gif

1509580-photo.JPG

Priponke

• 1509580-photo.JPG
    1509580-photo.JPG
    34,7 KB · Ogledi: 226
Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik shift pravi:
še enkrat. še daewoo ni delal tako dolgočasnih avtov kot škoda.čeprav imamo na drgi strani skrajnost da noben ni delal bolj zanimivih avto kot lancia ali alfa pa vsi vemo da če notri ni jtd ali mjet motr tudi omembe vredno ni

yeti, roomster?
Oba sta precej opazna avtomobila....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Skoda je dejansko ena izmed najuspesnejsih znamk v evropi. Ena redkih potez VW-ja, da je postopoma ozivel in revitaliziral Skodo, izkoristil njen komunisticni "sloves" v vzhodni evropi, in jo pocasi priblizal zahodnem trgu kot (danes vec ne tako kot nekoc) poceni, solidno, in relativno kvalitetno stvar.

Vseskupaj potrdijo prodajne stevilke, ki so tudi v casu najvecje krize imele neko konstanto.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Pa ne moreš no... Škoda, lepo te prosim....

In kaj je narobe s Superbom????
no razen tega da je "grd"

dolgočasen avto tako kot vse škode.podobno se dogaja tudi toyotam
Ker 508-ko pa razganja od razburljivosti ane?
rolleyes-1.gif

Kia optima poseka vse!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik japke pravi:
pri nas so pa kar redki...
videl sem v bistvu le belega, rjavega in modrosivega..

Rjav mi je ful lep, ampak ni to za na kmete
smile-1.gif

Rjava je trenutno najbolj modna barva. Če si pa tak "kmet" pa je najboljše da kupiš belega(mafijska sploh kovinska) ali pa srebrnega(jih je kot listja in trave).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
No, to, da je grd je dovolj. Zanima pa me še katera je dodatna oprema, ki jo Peugeot ne bo imel nikoli? Pa ko boš že iskal po netu, poglej še obratno - torej opremo, ki jo superb ne bo imel...

Recimo tako na hitro Webasto, DSG menjalnik, radarski tempomat, samodejno parkiranje(to imajo že avtomobili nižjega srednjega razreda), ......

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Skoda je dejansko ena izmed najuspesnejsih znamk v evropi. Ena redkih potez VW-ja, da je postopoma ozivel in revitaliziral Skodo, izkoristil njen komunisticni "sloves" v vzhodni evropi, in jo pocasi priblizal zahodnem trgu kot (danes vec ne tako kot nekoc) poceni, solidno, in relativno kvalitetno stvar.

Vseskupaj potrdijo prodajne stevilke, ki so tudi v casu najvecje krize imele neko konstanto. [/quote

zanimivo se v zgodovine vse obrne.ravno švabi so čehe načeli gopsodarstveno dokončali pa rusi.škoa je bila pred 2 svetovno vojno zelo dober avto.recimo superb iz leta 30

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Zanimiva je tudi uvrstitev tako slavno opevanega Subaruja....

sej scooby ni nč posebnga.... če se voziš po AC pol maš dost alternativ. če maš pa opravka s kolovozi, snegom ali ostalimi neasfaltnimi pogoji je pa zakon. Pa zaenkrat si še niso pokvarili vzdržljivosti....

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
No, to, da je grd je dovolj. Zanima pa me še katera je dodatna oprema, ki jo Peugeot ne bo imel nikoli? Pa ko boš že iskal po netu, poglej še obratno - torej opremo, ki jo superb ne bo imel...

Recimo tako na hitro Webasto, DSG menjalnik, radarski tempomat, samodejno parkiranje(to imajo že avtomobili nižjega srednjega razreda), ......
Superb nima radarskega tempomata. Parkiranje ima pa zgolj stransko, rikverc ne zna.