Petrol

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Iz tega lahko JASNO izhajamo DA ________________________________________________ ?

a) Laže proizvajalec avtomobilskih rezervarjev in je rezervar dejansko večji.
b) Laže Petrol in ti proda cca. 10% manj goriva kot ga dejansko dobiš.
c) _____________

c) je standard, po katerem se menri prostronina posde za gorivo teorija, na pumpi je pa praksa. Prostornina posode za gorivo, penjenje goriva, oblika posode ... 10% v bistvu ni veliko.

Petrol laže? A pa še kdo resno misli,da je to mogoče? in to za 10%? ne se hecat, no ...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tudi več spraviš notri...

toliko pise v navodilih za uporabo, kolikor sem seznanjen. koliko lahko spravis v tank pa patriot ravno ugotavlja. imas kaksne drugacne podatke o astri?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
ksz. jaz sem v 45literski tank po navodilih spravil malenkost več kot 51,5litrov dizla. je pa res, da ko sem nehal tankat, sem spustil z oddušnika ves luft ven, pa sem videl dizel skoraj gor pri lukni =) je pa res, da sem šel takoj na pot in pokuril vsaj 10litrov nafte(200km v portorož).

Zdej pa vprašanje? Ali je lahko kaj hudo narobe če to večkrat delaš? Je lahko kaj narobe? Ponavadi delam to enkrat na leto ko grem na morje, da mi ni treba pri hrčkih tankat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
odvisno je najbrž tudi od temperature goriva in rezervoarja.
Sem nekoč tankal polno, nareidm nekaj 10 km, pustim avto na soncu (pa malo klanca) pa mi čez pol ure teče bencin "čez vratca" rezerovoarja.

Sicer pa sem sam nekoč pred kakšnim tremi leti naredil nek "test".
opisan je bil tudi že po forumih:
v 30l "prozorno" kanto nalijem na različnih pumpah ob približno istih vremesnkih pogojih 25 litrov goriva.
Na vseh pumpah je bil nivo skoraj intentični, oziroma se kljub tankemu flomastru ni dalo reči:
na tej pumpi pa je bilo manj goriva.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.266
113
sam to počnem že celo življenje z vsemi avtomobili... da bi bilo lahko kaj narobe močno dvomim, razen poleti ko bi se rezervoar lahko napihnil vendar pa je na take okoliščine sigurno tudi testiran

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Na Petrolu majo dost ta počasnih pump, pa gre zato ponavad več not. Sicer pa mislim, da ma rezervoar mnogo mnogo več odstopanja, kot pa pumpa
smile-1.gif