Petrol Ultimax

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
saj ponavadi je ta fora...nekdo te naplahta da na XY pumpi točijo čudežnega dizelčka/bencinčka ob katere boš fulll manj porabil. Hitro skočiš tja..in ker pričakuješ manjšo porabo, ima za posledico podzavestno da bolj umirjeno voziš..in glej ga zlomka..res porabi avto manj!
grims-1.gif

Jaz sem nekaj telovadil...pa moram rečt da razlike v porabi nisem opazil.Najboljši občutek sem imel edino, ko sem ob priliki točil pri Avstrijcih...zdelo se mi je da avto lepše vleče (nekako bolj lahkotno deluje)...pri porabi nisem zaznal razlik (niti jih nisem meril).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz vozim praktično samo relacijo, večinoma svojih 120 na uro s tempomatom. Minimalne razlike med tanki sicer so in jih lahko pripišem različnim razmeram na cesti. Ampak da bi se na dolgi rok poznala kakšna razlika tega pa nisem opazil. Je vseeno ali tankam petrol, omv, v Italiji, na Češkem ali kjerkoli drugje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jaz sem nekaj telovadil...pa moram rečt da razlike v porabi nisem opazil.Najboljši občutek sem imel edino, ko sem ob priliki točil pri Avstrijcih...zdelo se mi je da avto lepše vleče (nekako bolj lahkotno deluje)...pri porabi nisem zaznal razlik (niti jih nisem meril).

enaka izkušnjac
zmaga.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Tudi jaz ne razumem indijancev, ki trobijo kako jim gre avto bolje, hitreje, lahkotneje in manj porabi ce tanka na xy pumpah. Nekih hudih razlik ni pa sem tankal ze na vseh moznih. Na zacetku je bila poraba malce nizja, ker sem malo bolj pazil kako vozim (nov avto) ter bil brez klime, ki sedaj dela non stop. Nihce se mi zdi, da se ne zaveda, da so en tank ene razmere, drug drugacne in da dveh tankov (ali vec) ne mores prevozit identicno zato je lupetanje kako spije manj povsem odvec.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
100 oktanov ali pa 95, za turbo motor ali pa kompressor je razlika, zdej v porabi ravno ni izmerljiva, ampak motor se drugače obnaša
wink-1.gif
to je dejstvo in iz prve roke.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
ksz...

Tudi jaz ne razumem indijancev, ki trobijo kako jim gre avto bolje, hitreje, lahkotneje in manj porabi ce tanka na xy pumpah. Nekih hudih razlik ni pa sem tankal ze na vseh moznih. Na zacetku je bila poraba malce nizja, ker sem malo bolj pazil kako vozim (nov avto) ter bil brez klime, ki sedaj dela non stop. Nihce se mi zdi, da se ne zaveda, da so en tank ene razmere, drug drugacne in da dveh tankov (ali vec) ne mores prevozit identicno zato je lupetanje kako spije manj povsem odvec.

Pa točno tako. Rad bi videl frajerja, ki vozi z enim in drugim tankom popolnoma v enakem režimu. Recimo pri dizelskem motorju je to nekje 900km z enim tankom. Torej, kako odpeljat dvakrat po 900 kilometrov na isti relaciji, v istem režimu, pri isti zunanji temperaturi in ne vem še koliko ostalih faktorjih? Nemogoče!!!

Razen, če nekdo najame en oval, tempomat na 90km/h in gremo. Najprej pokurit en tank Petrola, potem pa en tank OMV in tako naprej. In kdor se spozna na statistične napake bo vedel, da bo treba zadevo vsaj nekajkrat ponoviti, da se pride do verodostojnih rezultatov.

Tako, da vsi, ki opazite ne vem kakšne razlike v številu prevoženih kilometrov, se zamislite.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz...

danes sem natočil ulitmax. Noro vam rečem!

V 45 kesel sem natočil 56 litrov (hm..kaj ima to veze z ultimaxom
sprasujem se.gif
).

Skratka: sedel v avto, stopil po gasu...in...in gremo!

(če ga ne bi natočil, bi garant ostal na cesti
hysterical-1.gif
).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
popolnoma podobna zgodba, ko sem natočil avto vžgal dal v prvo prestavo in avto je odpeljal naprej res noro tas ultimax
cheer.gif
Nič več ne tankam na schellu od sedaj naprej samo na petrolu

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ane kolk je fajn filing k je poln kestl....takoj narediš 900 kilometrov več, kot prej...
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ane kolk je fajn filing k je poln kestl....takoj narediš 900 kilometrov več, kot prej...
grin1.gif

res je
hysterical-1.gif
se mi zdi, da sploh ne pije več bencina, ampak ga degustira

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
odkar v svojga dizla namesto bencina tankam ultimax dizel avto laufa brez problemov. še nikolu mi ni crknu do zdej :D

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Nekega dne sem šel tankat bencin. Pol, ko sem prišel domov, sem se spomnil, da je bil to v bistvu Ultimax. Najbrž lahko iz napisanega razberete, kakšna drastična razlika je med tem bencinom in navadnim
smile-1.gif

Hype je hype. Recimo avto se mi s 100 oktancem obnaša povsem isto kot s katerim koli 95 oktancem, le da je prosti tek malenkost lepši in da je končna hitrost za 5 km/h višja. Glede na to, da skoraj nikoli ne gonim do konca, ker se mi zdi brezveze stran metat gorivo, ni nobene poante. Pa še ta razlika je samo zaradi tega, ker je moj avto v osnovi naštelan na 98 oktanca... Uradna dokumentacija omenja, da deluje tako z 98 kot s 95, pri čemer naj bi pri 95 oktancu prišlo do malenkost manjše moči / navora.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Čakaj da se avtomobil dobrega navadi! Do sedaj si tankal sranje, sedaj pa je to šok zs motor, takšna kvaliteta! Daj času čas!
hysterical-1.gif

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Hm, na to pa nisem pomislil! Skoraj bi po krivem Ultimax označil za nerevolucionaren bencin...
smile-1.gif

GUANO

Zelenc'
12. okt 2007
12
0
1
Nate ker si zadnji...

Sej če bi pa OMV uvedel neko novo gorivo, bi ga pa vsi hvalili na pretege...
Noben vas ne sili, da tankajte na Petrolu in zagotovo vsaj 90% vaših vozil ni tako sofisticiranih, da bi opazili razliko med ponudniki goriv. Vse je v vaših glavah!!( placebo efekt)
rolleyes-1.gif

Lastil sem si že veliko vozil, od starejših pa vse do zadnjega krika mode. Povem vam, da je čist vseeno kero župo tankate. Še med kurilcem in Molovo ali super opevano Agip-ovo nafto ni blo nobene razlike med vožnjo.
Itak ste sami kle gor sami stručkoti, ker vse kar veste je to kar ste od nekoga slišali ali prebrali in sedaj širete svojo modrost naprej.
Me prov zanima kolikim izmed vas je že v praksi avto zaklenkal in ste ugotovili kaj je to? Ali enostavno za vse kar gre pri avtu narobe krivite Petrolovo gorivo?
priden.gif

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Ksz ...

Samo napišem svojo izkušnjo od danes:

Clio III 1.2 TCE
- tankal OMV super 98: Lj Center - Šentvid - Lj Center: 6,7 l/10
- tankal Ultimax super 95: Lj Center - Šentvid - Lj Center: 5,1 l/100.

Sicer ne vem, kako je to možno, ker so ponavadi vedno isti semaforji rdeči, če vozim po omejitvi, tako da je bilo ustavljanja približno enako. Način vožnje je isti - pri 60 km/h 5. prestava :D
Lp

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Tko kot so bla ustavljanja približno enaka, je 6,7 litrov približno enako 5,1.