Petrol Ultimax

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aja sem pa se šele sedaj spomnil, da sem po tistem, ko sem prišel domov postavil avto v garažo in se nisem nič vozil zato tudi prihranjen bencin.
Zdaj pa resno. A mi lahko nekdo razloži, zakaj bi se naftna družba, ki živi od prodaje bencina zavestno želela in vlagala denar v razvoj goriva, ki zmanjša porabo, to posledično pomeni, da bomo manj tqankali oz. za njih manj dobička? Razumem da ima šell nek ultamte bencin, ki pa je kar nekaj centov dražji, (pokriva strošek raztvoja in ostalih stvari).
Sicer pa so kje na netu dostopni podatki ki pokažejo, da so ti ultimate bencini res boljši, varčnejši, pod kakimi pogoji so testirali in s čim?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..saj poraba naj bi bila čisto čisto malo manjša, par %, v praksi pa bog ve koliko bo res manj avto pokuril, tako da verjetno je tukaj v ozadju konkurenca in so mnenja da bodo pridobili kupce konkurentov (OMV,MOL,AGIP) tako da bi v bistvu s tem da naj bi uporabnikom se zmanjašala poraba, povečali število uporabnikov in s tem prodajo bencina. Mi je pa zanimivo tole, da se je že v prejšnjih temah pisalo da imata 95tko tako OMV in PETROl iz istih cistern v Kopru tako da bi moral biti potem tudi na OMV isti bencin ali pa bodo zadevo drugje namešali.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Zdaj pa resno. A mi lahko nekdo razloži, zakaj bi se naftna družba, ki živi od prodaje bencina zavestno želela in vlagala denar v razvoj goriva, ki zmanjša porabo, to posledično pomeni, da bomo manj tqankali oz. za njih manj dobička?
Edina logična razlaga bi bila, da bodo s tem privabili več novih kupcev, ki so prej tankali na drugih bencinskih, kot pa bodo izgubili na račun varčnejšega bencina. Je pa to malo verjetno. Tiste teste o manjši porabi pa je delal proizvajalec aditiva, tko da so zame nekredibilni...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej bi eni rekli, da je to zavajajoče reklamiranje? Neki testi al pa kaj podobnega pa ja mora obstajat kot neka podlaga?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
do4% se zmanjša poraba oz. naj bi se. Bom videl, ko bom drug teden spet delal kilometre z bavarijo tam vem koliko mi pije pa bom lahko točno napisal, a se mi kaj pozna al ne.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
0,000001 % je še zmeraj do 4 %
rolleyes-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
od kdaj pa ti tankaš v SLO, kjer je tako drago??

Počivaliče ravne je par kilometrov iz kopra, kako naj tankam v avstriji? S tem ultimaksom pa bom probal en tank zvozit, ker z šelovim bencinom vem koliko naredim to bo bolj iz firbca, pa drug teden tut nimam nobene poti v avstrijo načrtovane.

Drugače pa lahko na ej strani dnevno gledaš cene bencinov v avstriji. ime spletne strani

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Aja..sem mislil, da je slovenija prava banana in da nihče ne tanka pri nas, ker je najdražji bencin daleč naokoli
wink-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz predlagam, da kaksen Avtomagazin zakurbla svoje veze po Nemciji ter skupaj spacajo kaksen test bencina v Sloveniji. Mislim, da bo to ena najbolj prodajanih stevilk. Druga vprasanje je, ce imajo jajca, da kaj takega naredijo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Dvomim, da bi se jim splačalo..testi niso revno poceni, toliko pa tudi ne bi več prodali, da bi dobili not stroške, kaj šele profit. Pa še direktorji bi se potem grdo gledali, ko bi videli kaj je avtomagazin naredil s petrolom, ko bi naslednič igrali golf.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ampak to je standardni postopek testiranja tujih revij, tako bencina, kot tudi raznih avtocestnih počivališč itd.... Sam je pa res, da se to v bananistanu ne dela, ker ni potrebe, ker se verjame temu, kar nekdo reče
cheer.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
A sarkazma ne razumeš
confused-1.gif

Zame, kaj je en tankal na eni xy črpalki in kolko je prevozu napram yx črpalki pri isti količini goriva ne pove nič.

In eni z tankom 100oktanskega bencina napram 95 oktanskemu napravijo 50-100 ali več km. Ma prosim vas lepo no. Naj se naučijo kaj oktani sploh pomenijo v avtomobilizmu.

Aja pa ne leti vse nate.

In še povzetek, vsi ki preferiraste petrol, omv, agip ipd. dokler ne bo nekih objektivnih testov je vsa debata praktično na ravni gostilniške debate. In tudi 100% sem da če bo kdaj kakšen test opravljen, odstopanja gotovo ne bodo v 50 in več kilometrih na tank bencina.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
A mi lahko nekdo razloži, zakaj bi se naftna družba, ki živi od prodaje bencina zavestno želela in vlagala denar v razvoj goriva, ki zmanjša porabo, to posledično pomeni, da bomo manj tqankali oz. za njih manj dobička?
Logika je prava..ti kot potrošnik zaviješ k njim (z mislijo na nižjo porabo) in ne hk konkurenci.

Pa kolikor sem jaz zasledil, bo petrol zgolj menjal (za dizel) Prima Dizel za Ultimax Dizel...torej gre za moje pojme kvečjemu za druge aditive gorivu. Ker potem bi tudi OMV uvajal novo gorivo, ker rezervne imamo itak skupne. Tako da... kar neki.

drugo bi bilo da bi uvedli boljše gorivo (ločene ročke) za tiste, ki bi bili pripravljeni plačati dodaten strošek za boljše gorivo (mislim da ima Shell nekaj takega...Shell Ultra? oz. na vsak način se dobi tako gorivo pri Avstrijcih na večjih črpalkah)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ta misel ima kratkoročni učinek zakaj? Ker če greš tja z upanjem, da bo avto porabil manj in v resnici ostaneš na istem ali mogoče celo na slabšem, se boš potem vrnik k svoji najljubši črpalki. Če bi bilo pri nas več konkurence in prosti trg tako kot je v razvitem svetu bi to izgledalo drugače, tako pa se je velikim lahko igrati v domačem peskovniku.
Drugače pa je res tak kot si napisal velike naftne družbe ponujajo poseben bencin po malo višji ceni in če ga želiš si ga privoščiš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
jah je.bi ga..če si tako naiven da pričakuješ ne vem kako razliko...

ker najboljše so tiste študije kvalitet goriva, kjer je razlika za liter in več....in če daš v procente vidiš da to znese okoli 20 % !?
13.gif

tovarne avtomobilov bi 'ubijale' za 20 % razlike v porabi...ne pa da jih boš ti nafopal pri tankanju na drugi pumpi...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ah jaz nisem naiven od bencina pač ne pričakujem nižje porabe, poraba se lahko zniža, če bi me manj grabili krči v desni nogi
evil.gif