Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pa saj obračunaš po 0,37€/km za teren...
Prevoz na šiht in nazaj pa se itak obračuna pri plači.
Emm... Že kakšnih 10+ let nisem tankal iz svojega žepa, pa še avto sem vzdrževal na ta račun...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj bo on najebal...če ga inšpektor dobi mora plačati v dohodnini, ker je neupravičeno dobil "tax free" denar...
ampak...to morš met nesrečo, da te dobijo
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Razlika glede na oktane (95/98/100) je definitivno opazna pri serijskih turbo bencinarjih novejšega letnika, predelanih turbo bencincih starešega letnika in klasičnih bencincih, ki znajo izkoristiti gorivo z več oktani.
V Twingotu imam motor od R5GT Turbo (1.4 turbo, vplinjač in serijskih 120KM. 'računalnik' v delovanje motorja posega lez z omejenim zamikanjem predvžiga). Na serijskih šobah vplinjača in 95oktanskem benzinu je avto pričal klenkat že pod 0.9bar tlaka turbine, zato sem točil 98oktanca, kjer teh težav ni bilo. Nato sem menjal šobe in zopet je bila opazna razlika kdaj avto zaklenka med 98oktancem in 100oktancem. S slednjim je avto doživel tudi 1.7bar nadtlaka brez težav (preko palca je to dobrih 190KM).
Kot predvžiga neposredno vpliva na moč motorja, zato trditve, da razlik ni, veljajo le za primitivnejše bencinske motorje, ki nimajo senzorja klenkanja.
LP,
Milan
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Danes sem ga natankal (vsaj pisalo je na ročki Ultimax) in naredil 200 km po AC in glavnih cestah. Po občutku je avto letel zelo blizu ali celo enako kot pri OMV 100. Kak bo s porabo bomo pa še videli.
Citat:
Vsi podatki in navedene izboljšave slonijo na konkretnih motornih testih, ki jih je opravil dobavitelj aditivov na posebnih preizkuševalnih motorjih in/ali s terenskimi preizkusi na konkretnih vozilih (audi A4, VW golf, MINI cooper S, MB 200D, peugeot, ford fiesta, volvo-tovorni).
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Najbolj smešno je to, da bo petrol uporabljal isto gorivo kot do sedaj, le da bo vsem avto pil 5-10% manj, moč pa bo narasla za cca. 15%. Da o izboljšanju krivulje navora ne govorimo