Peesdarija na pohodu!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hočeš rečt, da američani niso sposobni naredit konkretnega avtomobila? Znanja in denarja imajo vrh glave dovolj. Korejci pa ravno tako. Vse je samo predvsem stvar ekonomskih odločitev. Primerjava s tato in kitajskimi jajci je pa itak brezvezna...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hja, to bodo (ce ze niso) najbolj masovni proizvajalci
wink-1.gif

Prej bi rekel, da so Americani sposobni narediti dober avto, kot Korejci, ki pac kopirajo obstojece reci. In ameriskih avtov (roadsterjev / coupejev), ki bi res bili vredni 30 nasih tisocakov, ni vec niti za na prste ene roke (pa je drzava precej vecja kot Koreja, s precej vec moznostmi), pa se to so bili avtomobili tipa Viper ali Corvette, kar ni najbolj uporabno za frajarjenje na nasi strani Atlantika.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Dober avto so sposobni naredit in Korejci in Američani. Mi samo živimo ob nekih predsodkih, da smo samo evropejci sposobni delat dobre avte, pa jih še po celem svetu nismo sposobni prodajat. Iz golfov (no jett, ker golf je za tja premajhen) se američani delajo norca in jih kupujejo pamžem pri16 letih, pri nas je pa skoraj statusni simbol...

Korejci že davno ne kopirajo več obstoječih reči, lepo te prosim. Država je velika za 5 Slovenij, pa goni svetoven razvoj elektronike, ladjedelništva in še česa. Ne vem kaj si predstavljaš, da so ubogi rižejedci?
smile-1.gif
Denarja imajo toliko, da se ven ne vidijo. Znanje za izdelavo avtomobilov lahko preprosto kupijo in to tudi počnejo...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
In ce nekaj kupis, namesto da bi sam razvil iz nicle potem to ni kopija necesa, kar ze obstaja ... ali kako ze ? Saj uspesno pobirajo ideje od drugje, ampak to je samo to - pobirajo od drugje, ne razvijajo svojih.To ni nujno slabo, nekdo mora tudi to poceti, da konkurira s ceno, a v tej temi ne gre za to.

Jaz nimam predsodkov takega tipa, kot najbrz ti domnevas da jih imam (zgoraj si napisal en primer, ki vsaj pri meni ne drzi), ampak se samo zavedam realnosti. In realnost je taka, da je avto na zacetku te teme grde oblike, ki je preplonkana (kolikor je to pri avtih sploh mozno - bolj ali manj vsi imajo stiri kolesa, volan, luci, sipe itd.), tehnicno ni nic izjemnega in zato menim, da ni vreden 30000 EUR, ce naj bi bila res taka cena zanj.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
nikjer nisem napisal, da to ne bodo prodali v svojih ciljnih kvotah, bodo ze, dost je folka - kot si zapisal 300 hp, za 35 k€, ajde gremo, BTK, kaj ej noter in kako je skupaj naret itd.

pa bi ti danes ce imas 35 k€ namenjenih za avto (ni važno nov ali star) kupil tega hyundaja?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3999698&show=1
evil.gif

Jaz niti pod razno

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
isto se je šel mitsubishi s sigmo v 90, pa ni šlo. Tudi pri Toyoti z lexusom so si verjetno od 90 letih naprej, ko so začeli s forsiranjem prestižnih avtov zamišlajli leto 2010 drugačno kot je sedaj... Lexus (mislim da, ne me za besedo drzat, ampak tako iz medijev) šišajo po prodaji luksuznih modelov, vsi premium proizvajalci vsaj v evropi, V usa so pa tam tam... pa še to zaradi močnega japonskega vpliva (in manj evropskega)....

tvoji argumenti so bolj tako tako, pobožne želje.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
isto se je šel mitsubishi s sigmo v 90, pa ni šlo. Tudi pri Toyoti z lexusom so si verjetno od 90 letih naprej, ko so začeli s forsiranjem prestižnih avtov zamišlajli leto 2010 drugačno kot je sedaj... Lexus (mislim da, ne me za besedo drzat, ampak tako iz medijev) šišajo po prodaji luksuznih modelov, vsi premium proizvajalci vsaj v evropi, V usa so pa tam tam... pa še to zaradi močnega japonskega vpliva (in manj evropskega)....

Lexus je bil projekt toyote, ki so ga pripravljali ze od leta 1980, z obsirnimi raziskavami, nacrtovanji, študijami. In prodajne plane so izračunali za več kot desetletje naprej. Do sedaj so svoje plane zmeraj presegli vec kot za cetrtino. Tako da se ocitno na nekaj spoznajo.

Ljudem so pac dali vedet da je kupec lexusa malo vec kot "Kupec". Ne pa floskule o japonskem vplivu. Tega v naši wannabe mafioso deželi pač ne poznajo, ker je dovoljeno vsakemu lokanemu ciganu voziti rabljen E60 na leasing. To pa mu je tudi na koncukonca vrhunec dneva oz njegovega življenja.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
In ce nekaj kupis, namesto da bi sam razvil iz nicle potem to ni kopija necesa, kar ze obstaja ... ali kako ze ? Saj uspesno pobirajo ideje od drugje, ampak to je samo to - pobirajo od drugje, ne razvijajo svojih.To ni nujno slabo, nekdo mora tudi to poceti, da konkurira s ceno, a v tej temi ne gre za to.

Kolega, ki je bil v nekaj razvojnih team-ih v Avstriji (AVL, Magna), se je nagledal razvojnih centrov po svetu, pika na i je bilo gostovanje v J.Koreji pri Hyundai-KIA. Od takrat je svoje mnenje (ki je podobno tvojem) spremenil za 180 stopinj.

Nekateri se zmeraj zivijo v sanjah o nadmoci evrope in bajnem razvoju.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
ksz...

Če se ne motim, so ta avto zasnovali amerikanci. Zato tudi višje kubature, pogon zadaj itd...
Takrat je bilo tudi govora o tem, da bi mel not V6 in V8 motorje.

Kar huda zadevca glede na to, da je Hyundai.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
nikjer nisem napisal, da to ne bodo prodali v svojih ciljnih kvotah, bodo ze, dost je folka - kot si zapisal 300 hp, za 35 k€, ajde gremo, BTK, kaj ej noter in kako je skupaj naret itd.

pa bi ti danes ce imas 35 k€ namenjenih za avto (ni važno nov ali star) kupil tega hyundaja?

evil.gif

Jaz niti pod razno
Sorry, tukaj si res v temo brcnil. Če imam na izbiro CLK ali HyundaiCoupeja, bi verjetno raje vzel Hyundaija za 35k€. Pred 2 letoma sem kupoval ta razred vozila. V ožjem izboru je bil tudi CLK letnik 2000, pa sem se potem raje odločil za Hyundai Coupe letnik 2003 za isti denar. Preizkusil sem oba, pa mi je bila zvezda znotraj pravi krš od materialov (sicer sem te materiale bil že vajen iz forda letnik 1997), pa tudi vozne lastnosti niso nek biser pri 10 let starem CLK, se Hyundai pelje proti njemu kot po tračnicah.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
priden, 10 in več let star clk, lepo ohranjen, zgleda svetlobna leta pred kupejem. Sem vozil kupeja, in ni slab avto ima vse kar od poceni kupeja pričakuješ..ampak pišem še enkrat poceni kupeja (zelo plastična notranjost, ropotajoč, hudičevo nepregleden, pa neki nepotrebni "števci", pretrd - verjetno za to da deluje hiter:) všeč mi je bil edino zvok )..

.v splošnem pa avto totalno nezanimiv in konfekcijski, potem imam raje 3vratnega focusa in podobno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

evil.gif

Jaz niti pod razno

Ja, bi. Govorimo o kupejih, ne kabriotih. Pa tudi le b bi tale kupe, imam raje Hyundaija. zgleda bolje, dobi se ga z ročnim menjalnikom, močnejši je ... Noter je prav fajn, pelje se (po besedeah kolega iz redakcije) odlično in tudi dovolj uglajeno, da je po teh kriterijih konkurenčen 3 kupeju in podobnim. Ni pa značka, ampak mene značke ne bolijo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
priden, 10 in več let star clk, lepo ohranjen, zgleda svetlobna leta pred kupejem.
Vsake oči imajo svojega malarja. Meni CLK letnik 2000 zgleda že zastarelo, sploh s tistimi porumenelimi žarometi.