Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Ja super biznis za tak denar. Ko sem prejšnjega zamudil sem bil kar slabe volje. Tole mi je pa dans polepšalo dan.
smile-1.gif

Hvala za info. Zdej se morajo pa še naprej kolesa zavrtet, da gre biznis naprej pa, da imamo vsi kaj od tega.
wink-1.gif
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
ksz

za silvestrovo nameravam že zgodaj zjutraj zakurit, pa pečt do večera enih par kosov, svinjsko & govedina, kateri kos govedine bi priporočali da vzamem? keri del bi naj bil chuck roast?
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Oj...chuck roast je gov. pleče. Spečeš pa ga lepo low and slow naprej zapečeš cel kos na direktnem ognju, nato prestaviš v alu posodo, dodaš tekočino (pivo, maslo, zelisca, cebula) in zavito v folijo spečes do mehkega. Če kje dobiš rib eye s kostjo v kosu je to prava izbira za gov. pečenko. Lp in srečno.
 

Smoker_Star

Zelenc'
21. dec 2016
7
0
1
Piščančja stegna cca. dobri 2h v smokerju na cca. 110C. Odlično...meni osebno najboljši del piščanca. Kožca hrusta, od kosti pa dobesedno pade stran. Jedce je treba prej izobrazit - dimni obroč jih mede
smile-1.gif


 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Sem ti ravno mislu danes komentirati na fb, da kaj prodajaš ta dimni obroč, ko je pa že na uč videti da je meso surovo, sam mede me ker je okrog in ne pr kosti
hysterical-1.gif

S to težavo se vsi dimci srečamo prej al slej
smile-1.gif
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB


tole je edina slika, ki je ratala, preden so pospravli celotno zadevo, pekel 12 ur, en kos govedine in en kos svinjine. vmes kake 3 urce v foliji pa začel mazat vmes, pritožb ni bilo, čeprav svinjetina mi je razpadla, ko sem jo jemal iz folije 2 uri pred koncem, pa bi verjetno bilo najboljše, če bi jo tako pustil, ker potem 2 manjša kosa sta se malo preveč posušila za moj okus, ampak večini vajenim pečenke je bilo ok
grin1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
ProQ Coccoshels briketi kmalu pri nas. Film je narejen za prikaz efektivnosti in je primerjava med tremi proizvajalci žar briketov višjega cenovnega razreda. Odlikuje jih brezdimno in dolgo gorenje. Sami smo jih že testirali v Weber kettle žarih in ProQ smokerjih in preverjeno so naša prva izbira, kadar delamo z briketom. Pred leti smo imeli tudi heat Beads brikete eno sezono v uporabi, a so ProQ še čistejši. Kogar zanima pa več na ZS.

https://www.youtube.com/watch?v=ntqLeXEzTaU&list=PLemabYq6Ls6W4Cbz4ARVsXKZoOQ4uL79O
 
Nazadnje urejeno: