Pec na pelete

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Pozdravljeni,
Iscem nasvet glede peci na pelete.
Rabim kot pomozno gretje pred in po sezoni in tudi za blago zimo na Obali (redko kdaj pod 5C)
Gledam peci od Thermorossi Mon Amour in Nordica Giusy obe do okoli 8 kw.
Rabim za dnevno cca 50 kvadratov,izolacija in okna na hisi dobra.
Izkusnje?
Mnenja?
Hvala

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Zakaj stvar kupljena v Italiji (razlika cca 200€ za isto stvar) v Sloveniji ne velja garancija?
Oz lahko je uveljavljena le ce je kupljena pri slo trgovcu oz zastopniku?
A nismo v EU?!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz bi ti svetoval )zvajalca, ki vzm bo hkrati prodal tudi kamin...če ne dobi ravno tega pa kaj podobnega po moči in estetiki...da ni potem zgovarjanja če ne dela...trgovec na izvajalc ta pa na trgovca.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Stvar je taka ista pec,isti proizvajalec v Sloveniji 1266+ddv v Italiji 1150 z ddv-jem.
Ne razumem zakaj,ne glede na to,ce pec postavim sam ali to naredi monter...zakaj mi tovarniska garancija v Slo ne velja ce sem pec kupil v Italiji in ne od zastopniks v Slo....se mi zdi absurdno...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
1 slovenski zastopnik
2 proizvajalec mi je odgovoril na mail
Ita trgovec pa pravi da ni tezav...

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
upam da boš samo ti na tem dimniku, drugače ne bo šlo na pelete
mon amour belo je še pred kratkim imel tale v akciji za 1238eur z ddv (20% znižana) z montažo vred - sem jo hotel sam kupiti, pa ni šanse ker nas je v bloku več priključenih na dimnik
svetujem montažo s strani pooblaščenega, če nočeš z dimnikarji ob prvem pregledu peči/vpisu modela v register imeti težav (razen, če si pooblaščen za montaže peči ti sam osebno)
preveri za belo Mon amour semle:
http://www.dimniki-kamini.si/kje-smo.html

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Dajte temo razširit še na gorilnike za pelete. Sam iščem gorilec za pelete in nekoga, ki bo to profi zmontiral in nastavil na obstoječi kotel (za drva) od Vrečka.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Dajte temo razširit še na gorilnike za pelete. Sam iščem gorilec za pelete in nekoga, ki bo to profi zmontiral in nastavil na obstoječi kotel (za drva) od Vrečka.

Gorilci lipa - radomlje