Passat Karavan 2.0 TDI 140 KM letnik 2006+

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
@cizy kaj je to jajco čuj?
grin1.gif

ti tak žabariš tukaj da te še hardkor žabari s težavo razumejo, pa se delaš norca iz njega zaradi 1 besede
confused-1.gif

za kracanje tvojega ranga na nekaterih forumih ban fašeš. nebi bilo slabo če bi se tudi tukaj takega uvedlo, ker to že meji na žaljenje materinega jezika
skotani ožganec bi lahko kaj ukrepal v tej smeri, on je bolj oster moderator med ostalimi pusyji

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A ni brgo v sosednji temi zapisal da VW nima niti dobrih dizlov nizi bencinarjev? A to se ti zdi hvala? Meni se ne. Sploh ker je skoraj vsakemu laiku jasno da ima VW tako vrhunske dizle kot bencinarje, izjeme (2.0 TDI) pa seveda obstajajo pri vsaki avtomobilski znamki. Ampak, da greš napisat da VW nima dobrih dizlov & bencinarjev pa res nevem kaj ti more v glavi "špilat".
confused-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Čuj ti malo snnnn ga prcno k je že tak brez živcev.....ka čmmmm....tak snnnnnn
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To je bilo zato, ker je nekdo drug pisal neke neumnosti, češ da vw ni renault. Ja, res je treba vsakič znova poudarit, kako se vsi renultovi dizli samo kvarijo, vw-ju se pa to ne more zgodit. Sicer pa vw ima tudi dobre bencinske in dizel motorje. Samo veliko jih ni. Vw je dizel legenda, pa je njihov edini legendarni motor 1.9 tdi. Pa še ta je zastarel.

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
. Vw je dizel legenda, pa je njihov edini legendarni motor 1.9 tdi. Pa še ta je zastarel.

Oooopa pozabu si 1,6 TD...sam ta je še bl zastarel
hysterical-1.gif

Se pravi dva dobra motorja v kolko?....2009-1983....ajde od oka 30letih ( ne me zaj za jajco držat ker nisnnnn natančen
smile-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Se popravljam....."samo ta je še bolj zastarel
hysterical-1.gif
"

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:

Se pravi dva dobra motorja v kolko?....2009-1983....ajde od oka 30letih ( ne me zaj za jajco držat ker nisnnnn natančen
smile-1.gif
)

Najprej si oglej to pa se potem oglasi.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
2 dobra motorja??? Pa se ti si fsekan do amena.
smile-1.gif
)) 2.0 tdi je z izjemo zacetnih serij vec kot dober motor... Kaj pa 1.8t, 2.0 tfsi, 1.4 tfsi, stari legendarni bencinarji iz GTI serij itd. Ali je to po tvoje spet vse za v [censored]?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
To je bilo zato, ker je nekdo drug pisal neke neumnosti, češ da vw ni renault. Ja, res je treba vsakič znova poudarit, kako se vsi renultovi dizli samo kvarijo, vw-ju se pa to ne more zgodit. Sicer pa vw ima tudi dobre bencinske in dizel motorje. Samo veliko jih ni. Vw je dizel legenda, pa je njihov edini legendarni motor 1.9 tdi. Pa še ta je zastarel.

Poglej, če se ukvarjam z avti, bom verjetno vedel kaj je dobro in kaj ni, brez da bi rabil imeti vse znamke v lasti, kaj rečeš?

To, da VW ni Renault ni letelo na to, da ima Renault slabe dizle (čeprav tudi to ni daleč od resnice), ampak predvsem na to, da so se pri VWju zavedli napake (za razliko od Renaulta) in jo dokaj hitro odpravili. Skratka, kdor govori, da je 2.0 TDI v splošnem motor, ki mu pokajo glave, je ali nepoznavalec ali človek trde glave. Tak problem je imel samo 1 motor, katerega trimestne kode se trenutno ne spomnim. Še več, niti niso imeli problema vsi motorji s to kodo, ampak le del z določenim blokom. Verjetno ni potrebno omenjati, da ta motor ni več v izdelavi. Seveda pa se bo našel nekdo, ki s trdo glavo misli da take motorje še v tem trenutku štancajo v Wolfsburgu.

VW je močan na dizel področju in to je dejstvo. 1.6, 1.9TDI, 2.0TDI ... to so motorji (v mnogih izvedbah seveda), ki so zelo dobri in pika. Da je legendaren motor samo 1.9 TDI torej ne drži, ker imamo tu neuničljivega 1.6. Logično pa je, da 2.0 TDI sploh še ne more biti legenda, ker je motor premlad, iz česar pa ne moremo implicirati, da gre za slab motor.

Nasprotno ne morem trdit tega za bencinske motorje, ker pač ni res. Je nekaj svetlih izjem (1.6 GII, 1.8GIII, 1.8T in hvala bogu več ali manj vsi novejši FSI/TSI/TFSI bencinci, katerih pa je na naših cestah zelo malo in so relativno novi motorji v VWju), na drugi strani pa je katastrofalen motor 1.4 16V, pri katerem vodila izpušnih ventilov dobijo "luft" in motor izgubi kompresijo na enem ali večih od cilindrov. Tudi 1.2 in 1.6 16V nista neka bisera. Se pa stanje precej popravlja, kot sem že omenil, s TSI motorji (in izpeljankami).

Sicer pa pozivam k mirnejši debati, ker se ne gre za urgentne globalne probleme. Trenutno imam manj časa za moderacijo, ker šraufamo na veliko. Jutri zjutraj me čaka menjava trubine na Meganu.
evil.gif
Slučajno sicer; kvarijo so vsi, od Daewooja do Porscheja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:na drugi strani pa je katastrofalen motor 1.4 16V, pri katerem vodila izpušnih ventilov dobijo "luft" in motor izgubi kompresijo na enem ali večih od cilindrov.
A lahko poveš kaj več o tem? So to vsi 1.4 16v motorji ali so novejši že kaj pošlihtani?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
1.8T so ob rednih servisi in lepi vožnji neuničljive mašine... Kr praši(te) BlueGTI-ja, kolk KM ma, pa ima avto ohoho konjev, pa še zj dela...
Sam, vsi vemo, da polcaji pač ne počakajo (vedno), da se mašina lepo segreje...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To, kar velja za 1.8T, velja najbrž tudi za 1.8, ane??
wink-1.gif

Drugače pa se je ravno včeraj pripeljal kolega iz LJ z l98 A3 1.8T, ker mu avto prestavlja samo v 1., 2. in 3.
grin1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Fantje, VW ni Renault.
grims-1.gif

To pa res. Renault vsaj bencinske motorje dela kot je treba, vw-ju pa ne gre ne eno in ne drugo.

Z tem bi se skoraj strinjal. Kar je bilo pri Renaultu kvalitetnega pri dizlih je bil motor 1.9 D (60 KM). Res, da avto ni nikamor šel, samo mašina je pa zdržala marsikaj. Od nemških avtov sem imel do sedaj samo BMWja 540. Samo 1x in nikoli več. Najprej mi crkne klima, potem mi začne jebat računalnik na koncu pa še gre h vragu menjalnik. In to pri 120.000 km. Še vseeno raje vidim, da mi na kakem poceni renaultu zamleje menjalnik, ko bo ziher cenejši. Na firmi, nam je pred meseci šla h vragu mašina pri Touranu 1.4 TSI. Tak da VW ni več tisto kar je bil pred leti. Vedno sem bil za Nemške avte, samo letos me je pa vso veselje minilo. Praktično zadnje čase delajo najbolj kvalitetne mašine pri Hyundaih, pa bo ziher kdo napisal da sem
stupid-1.gif
. Potrebno je gledati kvaliteto in ne ceno avta.

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Citat:

smile-1.gif
)

Najprej si oglej to in to pa se potem oglasi.

In kaj men pomaga če je 90% best mašin v razredu 3.0L-5,7Litra
sprasujem se.gif

Aia sm opazu da VWju še ni uspel narest mašine 1.6 k bi bla boljša od hyundai 1,6 CRDi.......105KM proti 115KM....tud navor je malenkost manjši

Pa poglej si naprimer BMW 116d .......ista moč isti navor sam da ma BMW 2.0L Hy pa 1,6L mašino

Ampa neeeee teb je važn da BMW pa VW zmagujeta v best engine of the year z 4,4litri pa 5,7 litri......yeaaah jutr si grem zato prec kupt kak W12 al pa V8
aplauz.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Iz svojih in sosedovih izkusenj priporocam CR v primerjavi z PD pri VW motorjih.

Kar se pa passata tice, pa ce bos vozil nemske avtoceste 170, ce pa slovenske magistralke pa 140.

Pri 160 kmh je poraba pri novi msini 170 CR v primerjavi z 140 PD vec kot en liter /100 km manjsa.

P

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
hehe, itak da so CR čisto druga pesem, sploh 170 konjski v navezi z dsg je
srce-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Potem pa res nisi imel srece. Ponavadi avtomati crkujejo na zgonjenih, trikrat prevrtenih avtih.
frown-1.gif