Pasji obsedenci

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Moja pasja zgodba je taka. Preden sem spoznala mojega sedanjega partnerja o psih nisem nikoli kaj pretirano razmišljala in se obremenjevala z njimi. Vedno sem jih imela za "žival", se pravi je potrebna neka distanca (bognedaj lizanje, v stanovanju, kavči, postelje, da ne omenjam dlak, ipd....). Vedno sem bila proti psom na verigi, danes še bolj kot kdajkoli prej, pa tudi mnenje o pesjakih, ki so se mi zdeli čisto ok, sem z leti spremenila.

No pri mojemu doma imajo rotvajlerja. Na začetku me je bilo groza velike mrcine v dnevni sobi....ampak z leti so vse moje "pasje predpostavke" šle po zlu. Ne moreš verjet, kako se pes vklopi v družino in diha s tabo, če ima možnost bivati s tabo. Ko prideš domov kar oživi, če gremo vsi ven pred hišo pa on ostane noter je nesrečen, zakaj ga nisi vzel sabo, kaj se dogaja...kako ves večer preleži ob tebi, če čuti da si žalosten ali je kaj narobe s tabo, ipd. Dejansko je del družine, vedno in povsod s tabo. Ko je sam doma je čisto priden in cel dan prespi, čaka, da prideš domov (ne uničuje pohištva, ipd.). Spi v postelji (sicer ne pri nama..), leži na kavču, ipd. Meni to sicer ni najbolj všeč, še vedno bi raje košaro za psa, ampak dobr...uporabljaš pregrinjala in rjuhe, pa se da...pa malo več pereš
smile-1.gif
Pa ne smeš biti usekan na sterilno čistočo...pač je nekaj dlak, ni vse sterilno, ampak v osnovi je pes čista žival...se mi zdi, da če živi noter, ima tudi on malo privzgojen ta čut (npr. naš sploh ne mara it ve na dež, ga skrbi, da si ne bo zmočil tačk...).

Uglavnem, kar sem hotla povedat je, da dokler česa takega doživiš sploh ne verjameš, da te lahko pes čisto spreobrne in se u bistvu nekako navadiš na vse te "pasje stvari". Je pa vsekakor ena meja (neki je da te narahlo malo poliže, ti da lupčka...neki pa da te celega preliže in ti njega - fuj).

Bottom line - če hočeš, da ti pes da 100% sebe, potem mu moraš pustit, da živi s tabo. Šele takrat pes pokaže ves svoj značaj in je zanj tvoja družina vse. Če bom kdaj imela psa, bo hišni, če ne ga raje nimam. Pesjak ali bognedaj ketna - nikoli!

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Tudi mi imamo doma "hisnega" psa! Spi v moji sobi na svojem kavcu, ce sem jaz doma, ce ne pa v dnevni v kosari. Ce ni nobenega doma je zunaj zaradi wc-ja. Na sprehode gre ponavadi sam zjutraj (po ulici gor pa dol) ker nimamo ograjeno. Nikoli bil na ketni ali boksu. Nikoli ni nobenega vgriznil (niti psa, ce ga je kateri napadel). In jemlemo ga kot druzinskega clana. Aja, lize pa zelo zelo redko, pa se to tolk da se te 1x dotakne z jezikom.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
Ker majhni pisi imajo v velikem številu kompleks majhnosti in se marsi česa bojijo, posledično renčijo, lajajo in grizejo prej kot veliki psi.

sedaj mi je malo bolj jasno obnašanje nekaterih alterjevcev
grims-1.gif

imajo kompleks majhnosti
evil.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
mogoče pa zato jedo praške, da lažje osvojijo kakšno alterko
grims-1.gif

ynos je nekaj kupoval preko grisbi zaradi popusta
sprasujem se.gif

ima tudi on neke komplekse
confused-1.gif

a če kupiš velikega psa imaš tudi kakšne komplekse?
enkrat sem videl enega bolj repersko oblečenega (3× preveliki pulover s kapuco in široke kavbojke), pa je na eni debeli ketni imel stafforda
tongue-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
prazgodovinski dogovor med človekom in psom: "jaz tebi dam hrano in dom, ti meni zvestobo in varovanje ozemlja!"

ohohohoooo let je minilo in to še vedno drži. tudi naš pes je trenutno v hiši (ker na novo delamo box). prav vidiš, kak si noče zamazat tačk, ker ve, da potem sledi glupo brisanje z brisačo
smile-1.gif

zato ko je dež, ga ne dobiš ven..... če pa že gre, pa se proba sam umit (seveda je to bolj tak tak) in prit noter
smile-1.gif

mitjak

Zelenc'
19. jun 2009
3
0
1
Naš pes pride do vhodnih vrat, pomoli glavo not....če mu kdo pokima vstopi, drugače čaka zunaj....o kakšnem skakanju po kavčih in mizah mu niti na pamet ne pride....Če je huda vročina mu dovolimo da se zadržuje na klimatiziranem hodniku in točno ve kje je njegov del....Vsak večer se ga priklene na verigo, in praktično ko se stemni te počaka pri uti da ga prikleneš...

najboljše da bom sedaj v bajti imel 50kg govedo, ga ljubčkal, mu praskal jajca, vdihoval njegov smrad (ne mi sedaj rečt da vaš pes pa ne smrdi - vsi imajo vonj), lovil dlake...in ne vem kaj še vse....pes je navadna žival in ni za življenje v zaprtih prostorih.....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
in kje piše da ljudje ne smrdijo???

sej človek je tud žival, če še niste v šoli tega jemali...

in pes je za življenje z skupino - kardelom. kateri si pa ti, če si njegov lastnik. In tud, dvomim da ga niste lahko navadili, da ne stopi v hišo, pač pa čaka zunaj da se ga kdo izmed vas usmili...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Jaz pa se s predhodnikom strinjam, 40 ali 50 kilska mrcina nima kaj delati v bajti. Zaradi staršev se taka mrcina pri nas potika tudi po bajti in dlak kolikor hočeš, vsepovsod kamor pogledaš, kamor se vsedeš....... potem pa idi po možnosti kam v službo ali ven taki
bonk.gif
in ja, pes tudi smrdi, sicer ko je suh niti ne, če pa je vsaj malo moker pa kar precej.

Noter bi imel mogoče čivavo ali pa kake podobne male pse "na baterije" ki verjetno res ne naredi svinjarije po celi bajti, ampak taka velika mrcina, kljub temu da jo imamo že nekaj let, po moje v hišo ne sodi. Še manj pa na kavč ali celo v posteljo ( fuuuuuuuuuj, za bruhat! ... ok tako daleč pri nas še nismo).

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Kar se smradu psa tiče...tudi moker pes ne smrdi tolk kot nekateri ljudje, ko greš npr. v malo bolj vročem vremenu na trolo ali v trgovino...pa imajo vse možnosti in novitete 21. stoletja, da so čisti. No sicer pa je moje mnenje, da če psa ne moreš/nočeš 100% sprejet kot takega, potem bolje, da ga nimaš. Seveda je prav, da so določene omejitve (npr. če bi sama doma imela psa mu ne bi pustila na kavč ali na posteljo, ampak bi mu naredila svoj spalni kotiček), ampak da imaš pa cel kup stvari, ki te motijo, pol pa nisi za imet žival.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz pa svojo redno vozim v hišo. Si ne predstavljam, da bi bila zunaj, mi pa v hiši. Psi so izredno družabna bitja in so najraje s krdelom, v tem primeru z lastnikom. Glede dlake... Če je pes dolgodlak in v stanovanju, ga je dobro vsak dan skrtačiti. Moja pasma ima 10 cm dolgo dlako, pa ni nobene panike glede tega, da bi dlake frčale po stanovanju.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Evo, da spet malo zatežim
cool-1.gif
. Jaz ne zastopim zakaj si ljudje nabavijo psa, če jih tako grozno motijo dlake, vonj, odtisi tac.... Naš zdajšnji pes je kratkodlak in je seveda veliko manj dela s tem, kot če bi bil dolgodlak, ampak ga vsak dan skrtačimo pred hišo in posledično pušča manj dlak v hiši. Pa vsak dan ali vsak drugi dan se posesa pa je. Ja je pač treba malo več dela, ampak se splača. Če je pes v hiši (po mojih izkušnjah) tudi manj smredi, seveda ga je pa potrebno negovati. In naš tudi, ko pride iz sprehoda po dežju ne smrdi nekaj grozno, ga pa, ko pridemo domov obrišemo in če je blaten umijemo, pa je vse ok.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Kar se smradu psa tiče...tudi moker pes ne smrdi tolk kot nekateri ljudje, ko greš npr. v malo bolj vročem vremenu na trolo ali v trgovino...pa imajo vse možnosti in novitete 21. stoletja, da so čisti. No sicer pa je moje mnenje, da če psa ne moreš/nočeš 100% sprejet kot takega, potem bolje, da ga nimaš. Seveda je prav, da so določene omejitve (npr. če bi sama doma imela psa mu ne bi pustila na kavč ali na posteljo, ampak bi mu naredila svoj spalni kotiček), ampak da imaš pa cel kup stvari, ki te motijo, pol pa nisi za imet žival.

Ampak moker pes je pri tebi doma...prešvican folk, ki se ne tušira s trole pa na srečo ne.
smile-1.gif
Težko to primerjaš.

sicer pa res...kdor ga bo hotel, ga bo imel. Jaz bi ga oz. ga bom imel. Verjetno kakega boksarja.... ko bo čas in plac za psa. Aja, pa ne bo spal na postelji, pa tud po faci me ne bo lizal. Po rokah pa itak vsi ližejo...si greš pač roke umiti.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ja samo moker pes se posuši (slej ko prej) in je potem ok, ljudje, ki se ne zavedajo svoje nehigiene, pa so taki bolj ali manj 365 dni na leto. My vote go for the dog
zmaga.gif

Btw - vsaj v nečem imava isti okus - tudi moja familija bi se odločila za boxerja (če bo kdaj pes pri hiši).
cheer.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Govorim o tistih ki nekako nimajo meje, ko lahko gre pes v posteljo in podobne fore...... ja če pa revček hoče
smile-1.gif
Joj, kak bo ta folk froce vzgajal mi ni jasno, bo tudi kar vse povprek pustil? Ali bodo froci imeli milijon normalnih omejitev in nenormalnih omejitev, pes pa nobene?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Govorim o tistih ki nekako nimajo meje, ko lahko gre pes v posteljo in podobne fore...... ja če pa revček hoče
smile-1.gif
Joj, kak bo ta folk froce vzgajal mi ni jasno, bo tudi kar vse povprek pustil? Ali bodo froci imeli milijon normalnih omejitev in nenormalnih omejitev, pes pa nobene?

Način vzgoje se verjetno preslika s psa na otroka, ja... Oz. je pri takšnih ljudeh, ki psu vse pustijo tudi otrok razvajeno dete, ki sme vse početi in niti ne ve kaj je narobe in kaj ne.

@pikapoka
prva stvar, da se nekaj strinjava pomojem.
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Poznam tak primer, žal ravno kontra, kolega (dober kolega, ne kar en znanec) bil več tepen kot sit, pes je pa bil tretiran lepše kot papež in je lahko delal kar je hotel. No, malo preden je postal polnoleten se mu je utrgalo in je zbežal od doma. Zato se mi kar bruha ob tem.....