Pasji obsedenci

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Če to še enkrat prebereš. Mogoče mamo več bakterij ljudje. več kot število različnih ali celo istih bakterij vendar so bakterije v pasjih ustih bolje nevarne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi ne bo šlo...

Pojavnost komplikacij ugriza v smislu infekcij je pri pasjih ugrizih 2% - 20%, pri človeških pa 10% - 50%.

Kot je jtfc lepo napisal, je to dejansko bolj socialni problem kot pa higienski. Sicer imam tudi sam hude predsodke proti tovrstnim kontaktom med človekom in živalmi, ampak dejansko so to - le predsodki.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Pojavnost komplikacij ugriza v smislu infekcij je pri pasjih ugrizih 2% - 20%, pri človeških pa 10% - 50%.
Jasno je tu zraven zajet kup primerkov, ki vidijo zobno ščetko enkrat na teden
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Čisto po pravici povedano ne vem, ampak upam, da ne zameriš, če bom na besedo glede teh stvari prej verjel profesorju sodne medicine kot pa tebi.

Poleg tega ščetkanje zob ni namenjeno toliko odstranjevanju bakterij, temveč oblog hrane (od koder bakterije črpajo hrano). Seveda se s tem posredno zmanjša tudi njihova količina, so pa usta tudi po nitkanju, prhanju in ščetkanju vse prej kot sterilna.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ne vem-zgleda, da so res samo predsodki(če držijo trditve, da je pasji gobec čistejši od človeškega) ampak recimo, da vidiš ko eno lastnico liže po lapah potem se pa liže s svojim fantom, ki tega ne mara...oz. se mu gnusi.

Glej gnusobo
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Saj nisem nikjer rekel da ni res. Pravim pa, da so usta normalnega človeka, ki skrbi za higieno zob gotovo manj založena z bakterijami, kot pasja. V tvoji statistiki so pa zajeti od takih, ki spijo s krtačko, do takih, ki še slišali niso zanjo. In če malo pogledam po študentskem naselju v rožni, je redno pucanje zob bolj izjema kot pravilo
evil.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Pes ima bolj antibiotično slino kot pa človek.
Pejt si ti svojo usrano rit/lulčka lizat pa poročaj čez kolk cajta te bo zvilo
evil.gif
a psa kdaj zvije ko to počne?
V srednjem veku so imeli celo pse, ki so lizali rane človeku amapk ni bilo toliko popularno bolj je bilo rezanje in puščanje krvi.

Meni je tudi ogabno tole lizanje po obrazu
crazy1.gif
pustim pa kužko, da spi pri nogah amapk ne spi non stop rajši gre ležat pred vrata.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Če bi si lizal od malega ne bi bilo niti najmanjšega problema. Tudi sedaj bi me od začetka parkrat zvilo, nato pa se telo navadi. Nimam pa nobene želje po tem, zato ne bom probaval
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Jasno je tu zraven zajet kup primerkov, ki vidijo zobno ščetko enkrat na teden
evil.gif

Kaj zobna ščetka "spravi" ven tako umazanega?
confused-1.gif

Človeška usta so bolj "sterilna" po par popitih "domačih takratkih", kot pa po ščetkanju.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Saj nisem nikjer rekel da ni res. Pravim pa, da so usta normalnega človeka, ki skrbi za higieno zob gotovo manj založena z bakterijami, kot pasja. V tvoji statistiki so pa zajeti od takih, ki spijo s krtačko, do takih, ki še slišali niso zanjo. In če malo pogledam po študentskem naselju v rožni, je redno pucanje zob bolj izjema kot pravilo
evil.gif

bakterijska flora v ustni votlini se zaradi večanja števila oblog ne spreminja v konstituciji

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če bi si lizal od malega ne bi bilo niti najmanjšega problema. Tudi sedaj bi me od začetka parkrat zvilo, nato pa se telo navadi. Nimam pa nobene želje po tem, zato ne bom probaval
evil.gif

Meni ko ga punca "cukne" se tudi pol lupčkam z njo, pa še mi dozdaj niti enkrat ni blo slabo, kajšele kaj hujšega...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Mene bi bolj skrbelo, kaj na sadju (in ostalem) iz štacune prineseš, potem ko ga je prešlatal nekdo, ki je pravkar otresel tiča v sekretu, katerega že 14 dni ni umil (ne sekreta) ali pa neka, ki je rit obrisala pa malo s papirjem sfalila, kot pa nek pasji obliz.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Nevem,meni se te stvari zdijo naravnost odvratne!
sprasujem se.gif
Niti ni šans da bi pes spal zraven mene v postelji. Pa imam rad živali,ampak kar je preveč je preveč.
Že slabo mi je ko vidim ome v mestu,katere se motajo okrog pesa in komentarji kot ljubček,pridi k mamici in tako naprej,kot da bi se pogavarjale s svojim otrokom mi je slabo!!!!!
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
očitno sem jst tle še najbolj antianimallover:)

pse imam rad, če bo kdaj sreča bova s punco imela vsak svojga, ker so nama različne pasme všeč.

ampak moje načelo je, živali so za ven, za pred bajto.
men ne bo noben reku, da žival, ki je bla veni in pride v bajto se vrže na sedežno/pojstlo, da ni prinesla umazanije.
tut hišni mački se vlečejo po tleh, pod elemente, na okenske police... tako, da logično ni čist. In me ne bo noben prepričal, da je pa njegova žival pa oh in sploh super čista in se lahko vrže na pojstlo.
žival na pojstli mi je enako, kot bi sam v copatih hodil po pojstli. zakaj se potem tuširat tako pogosto.
pa dlake so tut povsod.

pa si redno umijete roke, ko pobožate žival?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

pa si redno umijete roke, ko pobožate žival?

Ne, pa še nisem imel težav. Niti nobeden od staršev, pa sta s psi celo živlenje...

Danes je mene bol strah "špricanega" in neumitega sadja, kot pa mojga psa...
Če recimo psu ne škodi (kakršna koli bakterija že), kako bo meni ki mam recimo 50kg več,...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

kako bo meni ki mam recimo 50kg več,...

MalcomX,recimo zato,ker so bakterije v miljonih razločnih primerkih in jih ža človek do človeka razično ''prenaša''
In neboš verjel kako različno šele človek-žival
confused-1.gif

Pa imam rad živali,pa vseeno mislim,da mora bit neka določena distanca
rolleyes-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz imam tudi zelo rada pse, pa se mi gabi že to, da me kdaj po nogah poliže in ji tega nikakor ne dovolim (včeraj je ravno uživala v gostiji oslovskih izločkov). Bog ne daj, da bi šla spat v mojo posteljo. Jezus Kristus, v posteljo spada samo ena zadeva in ta ne hodi po štirih tacah.
cheer.gif

Kljub temu, da imam pse res rada pa pes nikakor ne more nadomestiti človeka. Vsaj pri normalnih ljudeh ne.
Kar se pa tiče nekaterih obsedenih osebkov na pasjih forumih, pa ni vredno zgubljati besed. Zgodba o človeku, psu in klobasi...
grin1.gif

Je pa kuža res ena prijetna popestritev v življenju: dobra družba, ki je vedno na voljo za sprehod, norenje, zaščito (če je pravi pes) in pa izvor skoraj brezpogojne dobre volje.