Pasji obsedenci

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:

pa si redno umijete roke, ko pobožate žival?

Sem Precej OCDjast glede tega. Po vsakem dotiku psa takoj toke umit...kar je rpecej zabavno ko mu pred hišo mečem žogo...na vsaki 2 minuti hitro v garažo roke umit preden spet mečem naprej
crazy1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jest imam psa..........je zunaj pred bajto in jo zvesto čuva.......poliže kdaj po rokah...ampak samo ko delam in imam itak umezane roke........pa še navadu sem ga ,da ko sem umazan lahko pride in se nasloni name.......ko sem pa čist ,potem pa se me ne dotakne.

Da bi ga pa v posljo vlaču ??? Ma ni šans....bi moral bit resno prizadet da bi tako psino dal v bajto.

Po obrazu me ne sme lizat....ker nikoli ne veš kaj psu pade na pamet.....lahko si zamisli da bi rad postal tvoj šef in te napade.....te vrže na tla in si v momentu plen in ne več gospodar. To pravim za pse ki so po 40kg in več........da ne bo zdaj kdo name skakal češ "kaj mi bo pa čivava nardila?"

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Po obrazu me ne sme lizat....ker nikoli ne veš kaj psu pade na pamet.....lahko si zamisli da bi rad postal tvoj šef in te napade.....te vrže na tla in si v momentu plen in ne več gospodar. To pravim za pse ki so po 40kg in več........da ne bo zdaj kdo name skakal češ "kaj mi bo pa čivava nardila?"

Strinjam se z večino, ki trdi, da premnogi pretiravajo pri tem, kaj dovoljujejo svojim psom... a ti si s tem odstavkom dokazal, da nimaš pojma o psih in njihovem obnašanju. To, da te pes liže po obrazu je pasje podrejanje in s tem ti pes pokaže, da te sprejema kot gospodarja. Si že kdaj videl dominantnega psa, ki bi podrejenega lizal po gobcu?

Če lastnemu psu ne zaupaš toliko... potem se zamisli.

p.s.: S tem ne mislim reči, da bi morali vsi dopuščati vse a gornja argumentacija je čisto mimo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Psu se NIKOLI!!! ne sme zaupati.
P.S. Nisi še nikoli videl, kako podrejeni pes skoči v dominantnega?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Preberi še enkrat, kar sem zapisal... "Če lastnemu psu ne zaupaš toliko" ima zelo jasen pomen - opredeljuje, da je to pes, katerega zelo dobro poznaš in, kateri zelo dobro pozna tebe in opredeljuje, za kaj bi mu lahko zaupal ali nezaupal.

Jaz psa, kateremu ne bi mogel zaupati, da me poliže sploh ne bi imel... kako bi me skrbelo šele za vse ostalo - sosede, otroke, mačke, druge pse !?

Pregovor "Psu se nikoli ne sme zaupati" pa je precej bolj splošen. Tedensko sem v stiku s kakimi 15 različnimi psmi, mesečno pa recimo 2x do 3x toliko (odvisno od koledarja) in pri mnogih psih točno vem kaj jim gre zaupati in kaj ne.

Drugače pa zaupanje in psi:
http://gallery.facelock.net/nevidniangeli
http://gallery.facelock.net/aktivnistorzic
http://gallery.facelock.net/ossavsko08
http://gallery.facelock.net/jezersko07
http://gallery.facelock.net/simpaticendan

... to tako na hitro. Za vsakega od teh psov se ve koliko se mu lahko zaupa in kaj lako dela brez nadzora in kaj pod nadzorom. Ampak pod črto - se jim zaupa zelo veliko ( čisto v kontekstu moje izjave zgoraj).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no zanimiva tema...

mi smo tud ravno te dni dobili novega člana. in mi ubistvu ni noben problem če je z mano v postelji, ali če me liže. Sicer glih ne uživam v tem, ampak če je to del igre, me ne moti. Ravno tako mu ne pustim da mi liže noge...

ampak je že v planu, da ga odvadimo postelje, kavča, ker pač to res ni njegovo mesto, in tud ko bo zrasel bo itak prevelik. Če mi bo uspelo, ga bom navadil tako, da občasno bo lahko na postelji, sam spat bo moral pa na tleh.

In vsi tisti, k zagovarjate pse imeti zunaj, pred bajto - da jo čuva (k drugač se kar tare vlomilcev)... men je to nekaj najgršega. ko vidim psa na 4m dolgi ketni, al pa v 4x4 boxu, pa ena zlupljena posoda za hrano, in ponavadi prazna posoda za vodo... me kr srh spreleti. Taki ljudje pri meni nikol nimajo vseh točk. Pes je žival ki tud čuti in ima rada. Vi jo pa odbijate s tem, ker ji ne pustite da bi živela z vami. In v takih primerih ti pa skoči pes v glavo ja. In me to čisto nič ne čudi. Itak da se mu zmeša - sej bi se vsakemu. tud človeku. In zato Jest5 se boj takih psov. Ker taki so hinavski. Ampak tuki je lastnika za po zdravju za povprašat... To bi jest vse ukinil... to je eno samo mučenje... ketna in boxi...

al pa glih zdej v enem bifeju k je ene 5km od tukaj, v gozdu, si je lastnik nabavil velikega psa, ga vtaknil v box 4x5m, na tleh ima eno paleto in kočo. Pes je tam non-stop. tud ko vsi odidejo zvečer, ga lastnik pusti tam. Resno razmišljam da bi ga prijavil, al bi pa kr spustu unga psa enkrat ponoči. pa pes je še mlad, tak k rabi družbo, nekoga da se z njim ukvarja...
Vglavnem tega tipa sem imel za uredu človeka... ko se videl kaj je naredil, je zame sam še eden izmed mnogih, za katere je pes zadnja briga. važno da je, da se dere in to je to...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Jap, pasjeljubci smo res čudaki
cool-1.gif
. Mi imamo psa bolj malega (imel bo nekje do 20 kg), imamo ga v hiši, ker nam je to všeč in pač tudi zime zunaj ne bi preživel, ker je pač taka pasma. In ja, oh joj, čez dan sme biti na kavču, postelji....saj je vse pogrnjeno s pregrinjalom ravno zaradi njega. Pač malo več čistimo, pa kaj. Ponoči pa ta porednež tudi spi pri noga na postelji na svojem pregrinjalu, če mu paše pa na tleh. Ko je sam in pridemo domov si celo od veselja nas upa enkrat, dvakrat polizati okrog ušes, če bi mu pustili bi skakal po nas in nam cel obraz lizal tudi dve uri. Oh ta baraba, kako si upa, da ne ve da smo mi mjegovi gospodarji in si tega niti v sanjah ne bi smel dovoliti!!! Ma lepo vas prosim, pes je vedno tak kakeršnega ga naredi lastnik. Mi pač dovolimo te stvari do neke mere, ker nam to pač paše. Če smo pa zaradi tega pretegnjeni bedaki, pa bodi si tako! Za našega psa vem, da z lizanjem izkazuje veselje. Zdi se mi brezveze, da bi psa vzgojili na način, da bi nam moral biti vedno na miru, nič veselja, lizanja....kaj naj potem s takim psom, ki mu čisto ubiješ veselje. Pa naj še dodam, da mi pasje lizanje obraza ni kak hudi gušt, ma naj mu bo. Se pa tudi strinjam, da je boljše in pravilneje, da ima pes svoj prostor za spanje, kateri ni postelja. Pač pri nas je kakor je- vsak po svoje. Sem pa velik nasprotnik tistih, katerih pes mora biti na ketni ali premajhnem pesjaku!

In kot je nekdo napisal, da psu pustiš, da ti obraz poliže, potem te bo pa enkrat napadel, ker se te bo hotel podrediti. Mislim halooo
hysterical-1.gif
, pls preberi kako knjigo o psih, vsaj da imaš neko minimalno znanje o psih, ko ga že imaš doma. Psi imajo za svoje prednike volkove. Mladiči so volkuje ližejo po obrazu v znak spoštovanja, podrejanja in da posledično dobijo hrano, ki jo je volkulja ulovila. Saj to pri volkulji vzpodbudi refleks, da jim hrano izbljuva. Ko pes liže človeka po obrazu torej to pomeni da ga spoštuje...bla bla tako naprej, takrat te pes ne bo NIKOLI napadel. Pa še ko si omenjal čivave, da se je ni za bat, iz lasrnih izkušenj ti povem, da čivava, ko ima gospodarja ob sebi, se ji raje v velikem loku izogni. Te bo 100X prej napadla, kot ovčar, doga....kateri koli pes. Ker majhni pisi imajo v velikem številu kompleks majhnosti in se marsi česa bojijo, posledično renčijo, lajajo in grizejo prej kot veliki psi.

So pa velikokrat ljudje sami krivi za napade psov. Prvič tujega psa se nikoli ne boža, če se prej ne vpraša za dovoljenje lastnika. V večini primerov so psi čisto ok, če jih lastnik zna vzgajati prav. Tisti psi, ki imajo pa že sami posebi bolj napadalen karakter in se jim tega ni dalo z vzgojo v celoti popraviti, vam ga pa lastnik ne bo nikoli pustil prijemati. Kot drugo se psa ob prvem stiku ne prime okrog riti od zadaj, ker se psi tega zelo ustrašijo in refleksno vgriznejo, se branijo. Mislim, da se večina ljudi tudi ustraši, če jim priletiš izza hrbta, no mi refleksno zatulimo in ne vgriznemo. Psu se da za povohati roko, počasi.... in pol bo vse ok. Če imajo psi lastnika in pravo vzgojo, taki v 99% nikoli ne bodo kar tko sami od sebe napadli.

In, ko je nekdo napisal da svojemu psu ne zaupa 100% - prosim oddaj psa nekomu, ki bo znal skrbeti zanj. Ker če svojemu psu ne zaupaš in ga ne znaš vzgojiti, potem si ti eden od tistih lastnikov, katerih psov se je treba bati zaradi nepravilne vzgoje. Jaz lahko s svojim psom delam karkoli, pa vem da me 100% ne bo ugrizil, in garantiram da tudi nobenega drugega človeka ne, če ga le ne bo tepel. Drugega psa nikoli ni in tudi vem da ne bo napadel, branil se bo le, če ga napade drug pes.

No naj bo to za enkrat dovolj, pa LP od čudaških pasjeljubcev
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Psu se NIKOLI!!! ne sme zaupati.
P.S. Nisi še nikoli videl, kako podrejeni pes skoči v dominantnega?

Pes ki se crklja z lastnikom, in ga liže po obrazu (če mu leta to pač pusti) je možnost,
da ga bo ta vgriznil v obraz enaka dvojnemu zaporednemu zadetku na lotu. Ne rečem da
se nemore zgodit, a za tak primer še nisem slišal. Govorimo naveza lastnik - pes, ne naključni "božalec" - pes.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Človeška usta so zelo nevarna glede bakterij.......sm 1x šivu rano k sm enga na zobe
grin1.gif
.....so na urgenci kompliciral 100 na uro zarad tega kdai pa kako sm si jst to razkužu pa zakai nism takoj pršu....pa če sem biu cepljen na sistematskem...ne spomnm se več za kaj te že tm cepjo....tetanus i guess!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hm... tole pa že malo meji na zlorabo živali...

tole so kakšni fetišisti, k se zadovoljujejo z živalmi...
rolleyes-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
So pa velikokrat ljudje sami krivi za napade psov. Prvič tujega psa se nikoli ne boža, če se prej ne vpraša za dovoljenje lastnika. V večini primerov so psi čisto ok, če jih lastnik zna vzgajati prav. Tisti psi, ki imajo pa že sami posebi bolj napadalen karakter in se jim tega ni dalo z vzgojo v celoti popraviti, vam ga pa lastnik ne bo nikoli pustil prijemati.

Seveda, da bo, saj 100% zaupa v svojega psa. En napačen premik pa imaš tistega, ki je kosmat za ušesi in slučajno pod stresom, v glavi.

Kje pa tisti, ki imate pse na postelji, opravljate razne "zakonske dolžnosti"?
grin1.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
ksz

Sam imam doma pse od svojega sedmega leta (zdaj jih mam 26) in nisem imel z njimi nobenih problemov, pa imam zmeraj malo večje pasme (nemški ovčar in mešanka med nemških ovčarjem in rotvajlerjem). Psa imamo zunaj na ograjenem dvorišču, v verando nima vstopa (dokler nismo vgradili vrata v verandi so imeli vsi psi dovoljenje, da ležijo v verandi, pred kratkim pa smo jih vgradili in sedanja psica ne sme več bit notri).

Psici pustim, da mi tu pa tam da tudi kakega ljubčka na obraz (sicer zelo redko ampak tu pa tam ji pustim enega kratkega in sladkega
tongue-1.gif
). Če nisem glih stuširan al pa namenjen kam in sem oblečen "za okoli bajte" pa me lahko liže po mili volji po rokah in nogah. Ko se igram z njo ji pustim, da me s svojimi čekani "zgrabi" za roko, poslini in do zdej nisem imel problemov (ok tu pa tam malo zgubi občutek in me malo močneje stisne ampak se ne sekiram, ker to je vse v žaru igre, ko se ravsava). Kar se tiče najine medsebojne igre ji zaupam 100%.