Jap, pasjeljubci smo res čudaki
. Mi imamo psa bolj malega (imel bo nekje do 20 kg), imamo ga v hiši, ker nam je to všeč in pač tudi zime zunaj ne bi preživel, ker je pač taka pasma. In ja, oh joj, čez dan sme biti na kavču, postelji....saj je vse pogrnjeno s pregrinjalom ravno zaradi njega. Pač malo več čistimo, pa kaj. Ponoči pa ta porednež tudi spi pri noga na postelji na svojem pregrinjalu, če mu paše pa na tleh. Ko je sam in pridemo domov si celo od veselja nas upa enkrat, dvakrat polizati okrog ušes, če bi mu pustili bi skakal po nas in nam cel obraz lizal tudi dve uri. Oh ta baraba, kako si upa, da ne ve da smo mi mjegovi gospodarji in si tega niti v sanjah ne bi smel dovoliti!!! Ma lepo vas prosim, pes je vedno tak kakeršnega ga naredi lastnik. Mi pač dovolimo te stvari do neke mere, ker nam to pač paše. Če smo pa zaradi tega pretegnjeni bedaki, pa bodi si tako! Za našega psa vem, da z lizanjem izkazuje veselje. Zdi se mi brezveze, da bi psa vzgojili na način, da bi nam moral biti vedno na miru, nič veselja, lizanja....kaj naj potem s takim psom, ki mu čisto ubiješ veselje. Pa naj še dodam, da mi pasje lizanje obraza ni kak hudi gušt, ma naj mu bo. Se pa tudi strinjam, da je boljše in pravilneje, da ima pes svoj prostor za spanje, kateri ni postelja. Pač pri nas je kakor je- vsak po svoje. Sem pa velik nasprotnik tistih, katerih pes mora biti na ketni ali premajhnem pesjaku!
In kot je nekdo napisal, da psu pustiš, da ti obraz poliže, potem te bo pa enkrat napadel, ker se te bo hotel podrediti. Mislim halooo
, pls preberi kako knjigo o psih, vsaj da imaš neko minimalno znanje o psih, ko ga že imaš doma. Psi imajo za svoje prednike volkove. Mladiči so volkuje ližejo po obrazu v znak spoštovanja, podrejanja in da posledično dobijo hrano, ki jo je volkulja ulovila. Saj to pri volkulji vzpodbudi refleks, da jim hrano izbljuva. Ko pes liže človeka po obrazu torej to pomeni da ga spoštuje...bla bla tako naprej, takrat te pes ne bo NIKOLI napadel. Pa še ko si omenjal čivave, da se je ni za bat, iz lasrnih izkušenj ti povem, da čivava, ko ima gospodarja ob sebi, se ji raje v velikem loku izogni. Te bo 100X prej napadla, kot ovčar, doga....kateri koli pes. Ker majhni pisi imajo v velikem številu kompleks majhnosti in se marsi česa bojijo, posledično renčijo, lajajo in grizejo prej kot veliki psi.
So pa velikokrat ljudje sami krivi za napade psov. Prvič tujega psa se nikoli ne boža, če se prej ne vpraša za dovoljenje lastnika. V večini primerov so psi čisto ok, če jih lastnik zna vzgajati prav. Tisti psi, ki imajo pa že sami posebi bolj napadalen karakter in se jim tega ni dalo z vzgojo v celoti popraviti, vam ga pa lastnik ne bo nikoli pustil prijemati. Kot drugo se psa ob prvem stiku ne prime okrog riti od zadaj, ker se psi tega zelo ustrašijo in refleksno vgriznejo, se branijo. Mislim, da se večina ljudi tudi ustraši, če jim priletiš izza hrbta, no mi refleksno zatulimo in ne vgriznemo. Psu se da za povohati roko, počasi.... in pol bo vse ok. Če imajo psi lastnika in pravo vzgojo, taki v 99% nikoli ne bodo kar tko sami od sebe napadli.
In, ko je nekdo napisal da svojemu psu ne zaupa 100% - prosim oddaj psa nekomu, ki bo znal skrbeti zanj. Ker če svojemu psu ne zaupaš in ga ne znaš vzgojiti, potem si ti eden od tistih lastnikov, katerih psov se je treba bati zaradi nepravilne vzgoje. Jaz lahko s svojim psom delam karkoli, pa vem da me 100% ne bo ugrizil, in garantiram da tudi nobenega drugega človeka ne, če ga le ne bo tepel. Drugega psa nikoli ni in tudi vem da ne bo napadel, branil se bo le, če ga napade drug pes.
No naj bo to za enkrat dovolj, pa LP od čudaških pasjeljubcev