Pasji obsedenci

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Na bruhanje mi gre, ko vidim nekoga, ko ga pes liže po lapah, rokah, uhi, laseh,...nekateri si celo dajo kos hrane v usta in potem ta kos pes ven izliže. Pa meni se želodec obrača ko pomislim, da si je 2 minuti prej po posrani riti al pa po poscanem tiču lizo. Pa, če pogledaš kaj vse pes požere bljak...

Gnilo mi je tudi, ko nekdo razlaga kak njihovo malo đukelo spi v njihovi pojstli zraven njih. Zgleda, da ne pomislijo na to, da ima lahko pes bolhe, klope in druge zajedalce, ki so pa lahko nevarni.

Sem slišal, da si nekatere osamljene (večinoma starejše) ženske nabavijo pasjega lizalca za vse kaj drugega kot pa za hišnega ljubljenčka. Baje jih obdelujejo tam doli omfg
shocked-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj misliš, da babe pa ne ližejo posranih riti in tičev samo psi vsaj svoje.
smirk-1.gif

No lahko bi rekel, da sem dogperson.
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz mam psa, dva v bistvu, pa se mi to vseeno totalno gabi...

tisto, da pa spi v postli in ma zajedalce... bolhe majo redki (zanemarjeni) psi, klop je pa raje na psu kot na tebi (pa itak ga pregledaš vedno ko prideš iz gozda ali travnika)

aja, pa moj pes ne spi v postli, ni šans, ampak iz drugih razlogov

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Hm, naša čivava občasno prespi v zakonski postelji pa se nimamo za pasje obsedence. Je pa res, če takole nevtralno pogledaš na te zadeve je res tako kot si napisal. Pes ima lahko bolhe, klope, liže se povsod, vendar ne vem kako bi povedal, meni da neko pozitivno energijo, ko pes zjutraj skoči na posteljo in te "pozdravi". On je zjutraj vedno dobre volje medtem, ko je v tem času večina ljudi najbolj sitnih in potem tisto njegovo veselo pričakovanje, ko ga pelješ na sprehod...
Morda imam tak odnos do psov zaradi tega, ker me psi v naši družini spremljajo že celo življenje. Da bi pa kdo dobil kakšno bolezen od psa se ni zgodilo, niti pri nas niti v naši ožji žlahti pa jih ima precej pse pri sebi. Če te pa slučajno poliže po obrazu se obrišeš pa je, to njegovo izražanje dobre volju mu pa res ne bi zameril
smile-1.gif
.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz sem totalna pasja oseba, pri nas doma je ko pri Osbornovih; đukelo kamor pogledaš, tu bulldog skoči, tam se čivava liže, bernski
planšar se ti med noge mota, bullterier ti napada torbico od punce, ampak vseeno imamo pa neko zdravo distanco. Moj pes sicer lahko
spi na postelji, a tega iz varnostnih razlogov ne počne, zato spi na kavču (slika v profilu), tut z ust mi jemlje hrano; daljši briket si dam
v usta, pol pa se on približa pa počasi odpre gobec in mi ga vzame z ust, brez da bi se me dotaknil, celčas pa držima očesni kontakt,
znak zaupanja in spoštovanja.

To kaj pa svoje pese ližejo in cartajo pa je meni bolano.

B81

22. jul 2007
37.018
10.542
113
Bivši maček je prišel gor pred mojo sobo, kjer sma spala z bivšo in se začel dret. Ko sem mu odprl, je skočil na posteljo na sredino (spielverderber:))...bil pa redno pregledan in skrtačen. Takrat, ko se je misil, ga nisem gor spusto, se razume.
No, enkrat je zginil za 3 dni in prišel domov z odtrganim repom, veterinar ga je uspaval...

Drugače pa tega lizanja tudi ne razumem najbolj. Pes je le pes.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Mam psa, ki najraje na svetu liže ljudi. Roke, noge, obraz .... Nekatere to moti, jaz sem se navadla, da ko pridem izpod tuša me poliže po nogah, pa da me liže po rokah, kadar me doseže. Po obrazu mu lizanja ne dovolim, tudi v moji postelji ne spi.
Itak pa če je pes hišni, je mogoče še bolj čist kot pa nekateri ljudje...

B81

22. jul 2007
37.018
10.542
113
Poliže te po nogah, ko prideš iz tuša? Sklepam, da se potem obrneš in greš še enkrat pod tuš? Ali greš tak spat?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nekje sem zasledil, da bi naj pasji gobec bil bolj čist od človeškega.

To sn jaz tudi slišal ja......meni se zdi da sta mitbustera enkrat nek test delala.....pa sta pol ugotovila, da je v človeškem gobci več bakterij....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ja v pripovedkah pasjeljubcev...

No, sej nenazadnje, kaj pa je tsto kar dela pasji gobec umazan?
Recimo da ni ravno predvem se lizal tam spodaj,...
Isto kot človeški, se ti ne zdi? Samo normalen človek si minimalno 1x na dan spuca zobe in da za razliko od psov ne liže riti ter pobira razne svinjarije iz tal.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Res je... človeški ugriz je nevarnejši od pasjega (kar se tiče bakterij v ustih).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No torej smo ugotovili, da gre bolj za "socio...." problem kot "higieno" tule.

No jaz osebno se raje zaližem s psom, kot pa s določeno sosedo v kateri je bilo verjetno že vse in še več.
hysterical-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Ugriz je nekaj drugega kot pa lizanje. Saj jaz tko mislim. Se mi zdi da ma urejen človek manj bakterij v ustih od vsakega psa.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nekje sem zasledil, da bi naj pasji gobec bil bolj čist od človeškega.

To sn jaz tudi slišal ja......meni se zdi da sta mitbustera enkrat nek test delala.....pa sta pol ugotovila, da je v človeškem gobci več bakterij....

A dog's mouth is cleaner than a human's.

Plausible

The sample collected from Adam's mouth had much more bacterial growth than the sample collected from Lulu the dog. Jamie suggested, however, that the bacteria from the dog may be more potent.