Padanje cen

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Cel svet bo propadu Mr Danny Smit Daniel
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Kot sem opazil, so konkretno na Citroenu C3 dvignili popust za cca. 300 EUR, torej je sedaj skupaj 4000 EUR popusta.
Je pa sranje, ker nekateri res dajejo avte skoraj zastonj (recimo stari Megane, pa nekaj so bili oglasi za BMW iz zaloge), pri nekaterih znamkah greš pa lahko s popustom na eno večerjo
rolleyes-1.gif
. Ampak očitno že vedo zakaj je tako.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dejte no... da ni nič narobe...

Oglasi za vse znamke po spisku se vrtijo kot še nikol....tisti, kateri so pa prej že imeli bajne popuste majo pa še večje popuste, pa še bolj nagravžne reklame.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Prav tako pri Toyoti. Tam si dobil tepihe ali pa 400€ popusta.
Poglej sedaj popuste na vozila iz zaloge.

Auris z 177KM za dobrih 19k€.

Ja sedaj je čas za nakup novega avta.

Lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
hoces rect, da bi dal za exclusivo 2,0 hdi, nekaj cez 20 kilo? hm

Če je to res, potem prosim magari za PM, ker kupim resnično takoj C5. Ni zajebavnje, resnično mislim to.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik barracuda pravi:
Kolk jaz vem je tako da če želiš lahko plačaš davek gori ker so v EU, seveda se to splača ker majo 19% in ne 20% tako kot pri nas. Potem plačas še onih 13% in nekaj stroškov imaš z homologacijo. Drugega tu ni

Zgoraj ti noben prodajalec ne da avta po Neto ceni pa ce na glavo skocis, se posebej ko vidijo nas z "juga".
Ene bolj ugledne avtohise, ali pa ce kupujes drazji avto se preverijo firmo preden ti ga dajo brez davka.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Oglasi za vse znamke po spisku se vrtijo kot še nikol....tisti, kateri so pa prej že imeli bajne popuste majo pa še večje popuste, pa še bolj nagravžne reklame.

Izjama pa so čip tjunerji, ki majo vedno višje cene. Tukej se že dolgo vrti en banner, pa firma še po parih mesecih ni skup spacala spletne strani.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.733
113
jaz tudi, imam ravno 20 kilo na lagerju, pa kaksnega tisocaka se damo na stran...
grims-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Klikni na banner pa boš videl...

To sem omenil čisto btw, brez kakšnih slabih namenov, ker se tukaj oglašujejo non-stop. Ampak dejstvo pa je, da so cene teh mojstrov zrasle. Pred leti je bilo max. 500 € za kakšne 6-valjnike, danes pa so cene že prebile jurja. Res pa ne vem kakšni stroški se skrivajo zadaj.

B.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
hoces rect, da bi dal za exclusivo 2,0 hdi, nekaj cez 20 kilo? hm skoraj neverjamem
kje, katera hisa? da gremo se tja.
Avto je bil nov po ceniku 28k €, odpeljal se je za 20k €. In to nov z opremo po naročilu, ne testna ali kakršnakoli druga varianta. Avtohiša je nekje na Gorenjskem, avto je karavan. Prodajalec (ali kdorkoli drug iz avtohiše) in kupec se nista poznala.

Več pa ne bi povedal, da ne bi imel kdo kakih problemov zaradi tega.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, torej vse neki v megli...si jo malo prodal a ne? :D skoda lepo bi bilo, a ti jebeštrga kej verjamem,

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
hm, torej vse neki v megli...si jo malo prodal a ne? :D skoda lepo bi bilo, a ti jebeštrga kej verjamem,
Nič ni v megli, vse je jasno, le neke take zadeve ne morem ravno naprej razlagat, ker ima potem lahko takoj kdo s strani uvoznika ali koga drugega probleme.

Glede na to, da si precej na netu, boš pa verjetno že kliknil na citroen.si, pa poiskal tista dva salona na Gorenjskem, pa se odpeljal tja. Sej benz do tam pa tud ni tolk drag.
Vse od tam naprej pa je odvisno od tvoje pogajalske (ne)sposobnosti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Jaz mislim, da se lahko nadejaš kakih dodatnih popustov zgolj na avtih stare zaloge, ki se jih želijo znebiti. Tisti, ki so že običjano zelo velikodušni s popusti, bojo mogoče zraj šemalo bolj. Ostali pa od prilike.

Ko smo mi kupovali našega malčka (v oktobru) se kaj dosti za ceno ni dalo cenkati (okej...prišli smo procentoalno nekje 7 % niže od uradne cene). Smo pa, ko smo ga prišli iskat en mesec kasneje (pač oktobra ni bilo še novcev..smo dali zgolj aro) je prvo stvar, ko smo stopil čez vrata, rekel prodajalec, da če ne bi tisto popoldne dali zanj are, bi ga naslednji dan odpeljal drug.

Tak da....konretnih popustov se bi lahko nadejal zgolj pri kakem avtu višjega cenovnega razreda z malo morje dodatne opreme (ki jo je načeloma potrebno plačati) in je verjetost da ga kdo kupi precej blizu ničle.

Nevem no...tale finančna kriza...zdaj če nisi izgubil službe....kje se ti pozna? Cena bencina je padla za 20 %, inflacija je padla (praktičnoje deflaija), vsi ponujajo neke popuste....kje je zdaj ta kriza? Avto pa....to je stvar, ki jo običjano kupimo 1 x na nekej let..torej običajno že v naprej prihranimo denar in če rabiš avto, ga pač kupiš..ne gelde na krizo (vsaj mi smo ga). Res pa je...da se ljudje, ki radi živij na puf, ne upajo trenutno odločati za take podvige pri tako velikih zneskih (kaže pa, da je takih kar nekaj...vsaj če se res pozna padec prodaje vozil)....pa tu se mi zdi da je predvsem problem v bankah, ki so klecnile in ni moč dobiti več ugodnega kredita (pa verjetno tudi ne lizinga).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Popusti so se povečali, vendar ne pri vseh znamkah. Oz. jih skrivajo v neke dodatne storitve. Npr. pri Mazdi je sedaj polog pri lizingu brezplačen, pri Škodi imaš 4 letno garancijo, itd.
Je pa res, da precejkrat ponavadi za avte iz zaloge, ker avtomatsko pomeni določena oprema in nič zmišljevanja. Pa verjetno bodo tudi ti avti počasi pošli, razen če so prodajalci toliko nori, da bodo še vedno jemali na zalogo. Pri ''pametnih'' tovarnah in prodajalcih je zaloga minimalna in se večina proda po naročilu.
Pozitivno je, da se bodo čakalne dobe zmanjšale.
aplauz.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
konkretno tudi sam vem za C5 karavana, ki se je prodal za 20k€ nov.

Je pa res, da je crknil pri 39 km
grin1.gif

Pa novi model, ta "športni"? Ali stari letnik 2008 recimo?