Pa se je začelo - mrtev motorist

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Smeš mimo avtomobila, ki na cesti stoji?
ne, cakat je treba, tut dve uri, ce se ta avto ne umakne
uf-1.gif

Bruseljčan, pa ti veš pomen polne črte? Če greš čez njo, si v prekršku - v vsakem primeru - in v tem primeru bo sodnik tudi to upošteval. Bodi prepričan.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Očividci pravijo, da je stardec stal parkiran na avtobusni postaji in začel obračat v trenutku, ko se je tam peljal motorist. Motorist je verjetno čisto nagonsko šel preko polne črte, ker se je skušal izognit avtomobilu...

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
preveč je neodgovornih divjakov tako na motorjih kot v avtih. Problem je v tem da se nepake (svoje ali tuje) na motorju ponavadi dražje plača kot v avtu. Pri prej opisani nesreči bi ob trku dveh avtov oba voznika nejverjetneje preživela... To motoristi dobro vedo in zato bi morali biti toliko bolj previdni. Saj ni bistveno ali je tistih divjakov na motorjih 5 ali 90%, že eden je preveč - in tiste bi morali ukrotiti, zlepa ali zgrda.
Predlagam: ve se kjer so priljubljene "dirkaške proge" kjer je motoristiv veliko. Na par takih mest postaviti skrite kamere, tako da se da izmeriti hitrost in da se vidi registrska tablica. Še isti večer racija, zaplemba motorjev + kazen za lastnika npr 5000 EUR ali več. To bi naredili parkrat na leto, zaplenili nekaj 10 motorjev in sem prepričan da bi pomagalo.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Citat:
Uporabnik torek pravi:
preveč je neodgovornih divjakov tako na motorjih kot v avtih. Problem je v tem da se nepake (svoje ali tuje) na motorju ponavadi dražje plača kot v avtu. Pri prej opisani nesreči bi ob trku dveh avtov oba voznika nejverjetneje preživela... To motoristi dobro vedo in zato bi morali biti toliko bolj previdni. Saj ni bistveno ali je tistih divjakov na motorjih 5 ali 90%, že eden je preveč - in tiste bi morali ukrotiti, zlepa ali zgrda.
Predlagam: ve se kjer so priljubljene "dirkaške proge" kjer je motoristiv veliko. Na par takih mest postaviti skrite kamere, tako da se da izmeriti hitrost in da se vidi registrska tablica. Še isti večer racija, zaplemba motorjev + kazen za lastnika npr 5000 EUR ali več. To bi naredili parkrat na leto, zaplenili nekaj 10 motorjev in sem prepričan da bi pomagalo.

Avtomobilistom, ki dirkajo pa tudi ali ne?
Sprejeti zakon za obvezno vgradnjo blokade na 140 km/h za vse novoizdelane motorje in avtomobile.
Če imajo lahko kamioni omejevalec na 90 km/h in je za njih najvišja dovoljena hitrost na AC 80 km/h.
Počakajmo samo še da v Nemčiji odpravijo AC odseke brez omeitve hirosti, potem pa se bo verjetno začelo kaj dogajati v tej smeri.
Ali je avtomobilski lobij premočan in se borijo proti temu, da ne bi upadla prodaja luksuznih in športnih avtov, ker potem bi bilo res brez veze imeti ne vem kakšno mašino, če bi šli pa vsi samo 140 km/h. No, pospeški bi pa ostali
smirk-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
Citat:
Uporabnik torek pravi:

Avtomobilistom, ki dirkajo pa tudi ali ne?
Sprejeti zakon za obvezno vgradnjo blokade na 140 km/h za vse novoizdelane motorje in avtomobile.
Če imajo lahko kamioni omejevalec na 90 km/h in je za njih najvišja dovoljena hitrost na AC 80 km/h.
Počakajmo samo še da v Nemčiji odpravijo AC odseke brez omeitve hirosti, potem pa se bo verjetno začelo kaj dogajati v tej smeri.
Ali je avtomobilski lobij premočan in se borijo proti temu, da ne bi upadla prodaja luksuznih in športnih avtov, ker potem bi bilo res brez veze imeti ne vem kakšno mašino, če bi šli pa vsi samo 140 km/h. No, pospeški bi pa ostali
smirk-1.gif

Kaj bolj butastega pa še ne
stupid-1.gif

Treba je spremenit navade ljudi!! Dokler bodo ljudje z hitrostjo 90kmh zapeljali na prehitevalni pas se ne bo nič spremenilo.
V četrtek sem bil v Milanu in glede na količino prometa sem se počutil varno na cesti, ker v primerjavu pri nas samo čakam kdo pri 90kmh zapelje na prehitevalni pas. Hitrost je bila skoz povprečno med 130-150kmh, ampak tam ljudje ZNAJO vozit!

Za naše motoriste pa škoda besed...dokler bodo mislili da so glavni na cesti bodo tudi žrtve...ampak pač naravna selekcija drugega žal ni.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
To se tud js sprašujem že nekaj časa zakaj enostavno ne vgradijo blokad. Verjetno se bojijo, da potem ne bi več toliko kasirali na kaznih?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Za tole nesrečo sem pa mal prej zvedu (je bil sošolc od enga sorodnika). Če bom kaj več zvedu, kaj je bilo, bom poročal.
Je pa za sabo pustil ženo (policistka) in dva otroka (drugi otrok star komaj pol leta)
frown-1.gif

Naj počiva v miru.
roza.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa spet ni bil kriv a ne?! ker je vozil po CPP ?

Iz česa pa to sklepaš? Novica o nezgodi je zelo skopa, slika pa je simbolična.
Aja, saj res, motoristi so itak nori (samo)morilci, tako da je avtomatično kriv motorist.
bonk.gif

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Ni važno kdo je kriv, nesreča je nesreča ne naklepno dejanje. Človek je umrl, družina je ostala brez moža in očeta...
Vsi ki pametujeze, kdo od vas še ni kdaj "malo stopil na gas".
Naj počiva v miru

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Ni važno kdo je kriv, nesreča je nesreča ne naklepno dejanje.
Če voziš pijan, če voziš prehitro, etc, etc, nesreča ni nesreča ampak naklepno dejanje! Zdaj ne vem kako je bilo v dotičnem primeru, je pa dejstvo da je 90% motoristov norih in je policija že napovedala, da jih bo nadzirala s helikopterjem, tako iščejo samo še kriminalce, torej...
smirk-1.gif

PS: Pravkar mi en tak [censored] mimo hiše, kjer je omejitev 60, nažiga kar mu duša da, upam da čimprej sreča svoj zid ali ograjo!
stupid-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Sem se peljal mimo... sicer nisem takoj vedel da je smrtna žrtev.. samo ob pogledu na motor( zdelanost) ter vseh policajih me je kar stisnilo..
Kot je bilo rečeno kriv ali ne kriv motoristi smo ranljivi.... človek je mrtev tega nažalstt nemore nihče tega popraviti in naj počiva v miru.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sem ravno danes razmišljal kakšna bo bilanca podaljšanega sončnega vikenda. jaz pravim 3-4 mrtvi motoristi.
Tisti mulo na lentu v mb 2 dni nazaj je imel velik krompir. brez čelade je frajerišil po lentu, seveda ne po omejitvi in avto nabasal
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
....in je policija že napovedala, da jih bo nadzirala s helikopterjem, tako iščejo samo še kriminalce, torej...
smirk-1.gif
Že dolgo ne več., oz redko.
Od voznikov policija fajn zasluži, od kriminalcev imajo pa samo stroške in delo.
Zakaj bi torej helikopterje uporabljali za lovljenje kriminalcev, če se za lovljenje voznikov bolj splača?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa res, kar simbolično sliko sem linkal
redface-1.gif

Kot je za 24ur.com povedal predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek, so bili policisti nekaj pred 14. uro obveščeni o nesreči, ki se je zgodila v naselju Ortnek na cesti med Ljubljano in Kočevjem. 30-letnemu motoristu, ki se je vozil proti Kočevju, je namreč v naselju z neprednostne ceste na njegovi levi strani pripeljal osebni avtomobil, ki ga je vozil 36-letnik. Motorist je začel zavirati, pri tem pa izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel. V trčenju z avtomobilom se je tako poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Uglavnem na Balkanu nič novega, cestni razbojniki nadaljujejo s svojim početjem:
citat s 24 kur

Citat:

dojo12.04.2009, 21:5230
ljudje kako lahko nekdo napiše tako neumen komentar glede nesreče jaz sem bil prisoten na kraju nesreče in sem videl da je na tistem kraju omejitev hitrosti 70km na uro očividci pa so povedali tudi ,da je motorist pripeljal z hitrostjovsaj 150km na uro. enako je tudi povedal neki gospod,katerega je malo pred tem dogodkom prehitel pokojni motorist. tako da zaradi nepregledne ceste in pa tudi neprilagojene hitrosti voznik avtomobila nikakor ni mogel prej opaziti motorista saj je prečkal cestišče in pri tem bil že na drugi strani razen zadnjega desnega boka avtomobila v katerega je trčil motorist lahko samo zaradi prevelike hitrosti saj ni mogel dosti zavirati,ker ko je pripeljal izza ovinka se je že znašel s svojo hitrostjo v trenutku na tem kraju.zato vas prosim,da ne pišete neumnosti kajti obstajajo tudi priče dogodka.obenem bi želel tudi izraziti sožalje svojcem .

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včeraj so skoraj še enega praskali iz tal - tokrat bi si lahko motorist in avtomobilist razdelila krivdo. Vozimo trije v vasi 50, zadnji začne prehitevat in v tistem trenutku prileti motorist in ga je voznik avta hvalabogu še opazil, tak da sta oba nekak zmanevrirala, da je šlo mimo. (ne bom špekuliral hitrosti, ampak bila je sigurno že v območju za odvzem vozniške). sta pa potem oba v koloni lepo en za drugim peljala, nobenemu se naenkrat ni več mudilo...