Pa kaj folk ne razmišlja čisto nič al še manj?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Poslušam radio, imajo zgubljeno-najdeno oglase, pa kliče ženska citiram:

"Dober dan, Mirjana (mimogrede kak je že oni blo ime ko je prodajala gume pa mixer) pri telefonu, sporočam, da mi je bil ukradena
denarnica, usnjena črne barve z denarjem in dokumenti, poštenega najditelja prosim da mi jo vrne"

Sprašujem se pa jaz zdaj naslednje;
A bo lopov tak neumen da bo nesel nazaj?
A resnično misli, da bo lopov denarnico nastavil na klop kje v nakup. centru?

Dve možnosti sta; fliknil bo v koš in se hebi ti pa tvoji dokumenti, fliknil bo jo v poštni kaslc in bo zadevo z dukomenti itak dobila nazaj

Dalje:
Kdor bo zadevo našel jo bo itak vrnil, pa če čuje oglas ali ne... Najdem denarnico, jo dam v avto in čujem oglas pa si rečem;
"Eh te pa ji bom vrnil dokumente če že kliče po radijih"

Še ena stvar po strani; če najdete denarnico, je nikoli ne nosite na policijo, sem to storil pred leti in sem na postaji sedel celo uro,
(kje si najdel denarnico, kdo te je videl, si mel gor ta oblačila al si se doma preoblekel, si bil lačen ko si našel denarnico, zakaj not ni nič denarja,
gospa pravi da je mel not 5000 SIT. Z punco sma nekoč našla manjšo taško z vsebino (in denarjem), nesema na naslov, ženska reče hvala in zapre vrata...
Poberite denar in fliknite zadevo v poštni kaslc pa se naj poštarji z njo ubadajo.

Drugi oglas z radija, takoj za Mirjano;
"Dober dan *nevemimenaveč* pri telefonu, dala bi oglas da je mož zgubil mobitel v evroparku, padel mu je z žepa.

1. A bik stari nezna sam dat oglasa?
2. moreš govorit da je MOŽ zgubil? ("zgubil se je mobitel; kaj kqrac je važno od koga je)
3. če bo model mel namen vrnit, bo šel med zadnje klicane in zadevo javil, al bo pa zadevo nesel na policijo, kdor nima takega namena nebo vrnil pa če sliši oglas in blilokako nagrado

Dajte folk malo razmišljat no!

Razumem oglase za zgubljene/najdene ključe, registerske table in zadeve ki pač nimajo direktnega naslova o lastniku.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Preveč ti pričakuješ od ljudi... Sprijazni se, da je vsaj 2/3 svetovnega prebivalstva s nižjim IQ-jem kot ti in takšne stvari, kot jih pišeš, ne bo nihče od njih opazil ali sploh razumel.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
žal je res tako. sicer pa sem pred časom gledal neko TV oddajo in je vmes poklicala neka starejša gospa in začela pripovedovat neko nepovezano zgodbo o tem, kako je bilo ko so bili njeni otroci mladi. voditeljici se je prav videlo na faci "em, ok, kdo te je spustil iz doma za ostarele?" =)

Drugače pa je Malcom povedal zelo koristen nasvet in sicer, da imejte čim manj opravka s policijo. Remember: no good deed goes unpunished.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Hja če je kdorkoli karkoli nekomu ukradel na določenem kraju, potem je recimo zame dobro da to vem, ne glede na to ali je to mobilc ali karkoli. Sej je res, da moraš biti vsepovsod z glavo na pravem mestu, da moraš skrbeti za svoje stvari, ampak, včasih je dobro vedet, kje oz. kdaj moraš biti ekstra previden. Včasih je dobro poslušat taka obvestila, če ne, kaj potem, ko te nekdo fajn nategne.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Sem izgubil denarnico z dokumenti in nekaj denarja, si naročim novo (ono ko kovance not tišiš v mapico), prekličem kartice, se začnem živcirat, da morem it na f. ptuj dokumente urejat....pridem domov, po pošti pride nova denarnica in stara denarnica
grin1.gif
Brez denarja, z dokumenti. Ok, tudi prav, le kartice sem potem nove dobil.
Pa nisem nikamor klical pa nič...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
"Dober dan, Mirjana (mimogrede kak je že oni blo ime ko je prodajala gume pa mixer) pri telefonu,
Gordana.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Takole ti bom povedal: tista ženska je nekoč živela v lepših časih, kot pa ti sedaj.

Socializem ni slaba stvar, seveda pod pogojem, da so vsi zanj!

Z njegovo pomočjo oz. filozofijo smo ti ( tebi! ) ustvarili pogoje, da si se rodil, se izobrazil in zaživel lastno življenje. Očitno nisi bil nikoli lačen, nikoli ti ni bilo treba pešačiti v šolo 7 km daleč, zjutraj in popoldne nazaj (z edinim ciljem, da se izobraziš in zaživiš), nisi nikoli doživel, ko je v štali krava crknila ali je bila toča in si zato vnaprej vedel, da bo zato še celo leto hudo, … itd! Seveda, ker greš sedaj enostavno v trgovino,…

Ko je bila vas brez vodovoda in ceste, so vsi skupaj prispevali za pridobitev, tu ni bilo nobenega medsoseskega spora več vmes. Cela vas je skupaj stopila in premaknila goro, če je bilo treba! Sto ljudi, brez izjeme! Pa mostovi, telefon, praktično vsa infrastruktura, z izredno motivacijo.
- Socializem!

Danes si pa sam! Tako obliko družbe ste vi, mladi, sedaj hoteli imeti, ker gledate ameriške filme in se vam mudi in mislite, da je tako bolje.
In ko te kjer koli nategnejo, si sam! Ko ti delodajalec ne plača tvojih prispevkov ob plači, si sam! Ko ti pogori hiša, si tudi sam , morda se te bodo Slovenske Novice s Krambergerjem usmilile, ampak to je že spet socializem! Tekočo vodo v hiši pa itak že imaš, v spomin na tiste čase, ki se jih kao sramuješ!

Presneti paglavec! Naj še tebi ukradejo denar, me prav zanima, kako si boš upal tu na internetu začivkati svojo stisko, tako kot se upaš norčevati iz drugih! (Preveč si sit in preveč objesten si!).
Sram te bodi!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Z njegovo pomočjo oz. filozofijo smo ti ( tebi! ) ustvarili pogoje, da si se rodil, se izobrazil in zaživel lastno življenje.
Presneti paglavec! Naj še tebi ukradejo denar, me prav zanima, kako si boš upal tu na internetu začivkati svojo stisko, tako kot se upaš norčevati iz drugih! (Preveč si sit in preveč objesten si!).
Sram te bodi!

Hoto sem povedat da če ti denarnico vkradejo ne kličeš na radijo naj jo najditelj vrne.

Pa tudi če si jo zgubil/vkradena, ti oglas na radiju nebo pomagal, dokumenti so noter če mu bo bo vrnil, sicer pa ne.

Meni bodo pa težko sunli denarnico ker na svoje stvari ki jih nekako potrebujem pazim, v 26ih letih sem zgubil mogoče ene 9 mobitelov,
za katerimi nisem jokal ampak sem dal novo sim delat in si kupil drug mobitel, denarnice pa ne nosim ker jo zgubiš prej kot pa denar v zadnjem žepu. Nevem če sem zgubil skupaj 50€.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V tistih "lepših časih" so prav tako kradli denarnice, neodvisno od sistema, in prav tako le-teh tatovi niso vračali, tako da je škoda filozofirati.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
stardec is that you?

Negativ, se se pa z marsikaterim njegovim zapisom strinjam, z marsikaterim pa tudi ne. Stvar relativnosti pač. Sicer je moje osebno mnenje, da Stardec na tem forumu manjka (juha ni juha, če ni gor šnitlauha in popra!).

@Keber : sem menda napisal, da morajo biti vsi za stvar, če ne, se zadeva sfiži (kot se tudi je!).

Naredilo se je pa mnogo več, z dobro voljo in z manj kolateralne škode. In to šteje!

Norce se pa vseeno ne delati iz ljudi!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.658
113
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:

Negativ, se se pa z marsikaterim njegovim zapisom strinjam, z marsikaterim pa tudi ne. Stvar relativnosti pač. Sicer je moje osebno mnenje, da Stardec na tem forumu manjka (juha ni juha, če ni gor šnitlauha in popra!).

zmaga.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Jaz sem 1x najdu en ženski kolo. Ga nesem na policijo...izpolnim no policaj ga je tisti najdeno tam pa tam obrazec... kliče čez eno leto, da se noben ni javil, da ga išče če ga hočem imet naj ga pridem iskat.
Zdaj pa imam doma kolo poštampljano, da sem jaz lastnik.
cheer.gif

Njihovo skladišče pa polno do vrha sva komej mojga ven dobila.

Ne vem pa kako rešujejo recimo če najdem 10 kil droge
sprasujem se.gif

Ali pa recimo kovček denarja.

Sem pa tudi našel denarnice brez denarja samo z dokumenti pa sem jih poslal po pošti s pripisom, da denarja ni bilo zraven.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.439
3.747
113
Denarnic se ne vrača osebno... zahvaljujoč ljudem kot je bila določena ženska, ki je na policiji podala prijavo. da ji je moj fotr vrnil denarnico brez denarja, ona pa je imela notri menda celo bogastvo. Trdila je da ji je zihr on vzel, poleg je bil še tako predrzen da je pozvonil in ji denarnico brez denarja osebno izročil - po njeno je verjetno želel še nagrado. Postopki so bili taki da je imel potem kar lep čas hebo zaradi tega.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Enkrat samkrat sem zgubil štofel, pa še to sem drug dan ga dobil nazaj. Klical s policije. Cvičkarija naredila svoje. So me vprašal kolk je bilo denarja not, pa nisem videl
tongue-1.gif
. Verjetno par jurjev.
Da bi pa tel zgubu? Ti pa celo 9? Hm

Aja, denarnico ali telefon (razen, če je boljši kot moj) bi vrgel v nabiralnik. Iz denarnice pa probal denar. Sem že vrnil štofel pa dobu niti kozarc vode. Denarja se še taknu nisem, pa je blo kakih 10 jurjev not. Tolarjev.
Ne splača se bit pošten.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Jaz sem 1x najdu en ženski kolo. Ga nesem na policijo...izpolnim no policaj ga je tisti najdeno tam pa tam obrazec... kliče čez eno leto, da se noben ni javil, da ga išče če ga hočem imet naj ga pridem iskat.
.....
Ne vem pa kako rešujejo recimo če najdem 10 kil droge
sprasujem se.gif
Po enem letu si ti lastnik, in ko postane droga tvoja, te zahakljajo zaradi posedovanja, saj si ti lastnik a ne in plačaš kazen :)